B

Teğmen
22 Mart 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 9 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhaba arkadaşlar 1 haftadan beri yazıcıları araştırıyorum , kolay dolum sistemleri hakkında bilgilenmeye çalıştım bu süreç içerisinde .Şimdide sizlerde tavsiye ve bilgi istiyorum.

-Öncelikle amacım fotoğraf baskısı almak. Tarayıcı, fotokopi gibi özellikler gerekli değil, illa olsun gibi bir derdim yok.
-Stüdyoda kullanmak amaçlı bakmıyorum ayrıca binlerce baskı almayacağım yani kendi evimde baskı alıcam.
-Bütçe olarak 500 lira üst sınır belirledim herşey dahil ama daha aşağısı olursa daha iyi olur.
-Kolay dolan kartuş ile bitmeyen mürekkepli sistemi karşılaştırırken bitmeyen mürekkep sisteminde kullanıcıların daha çok sorun yaşadığını gördüm. Bu yüzden mürekkep tanklı bir sistem olursa epson (kendinen orjinal tanklı) tercihim. Bu konuda ne düşünüyorsunuz.
-Aklımdaki diğer soru ise CLI551 mürekkep sıkıntısı. Eğer canon almak istersem düşündüğüm çoğu model cli551 kodlu mürekkepleri kullanıyor. Bu konuda son durum nedir ?
-CLI525-526 kullanan bir yazıcı almak mantıklı mı ? (Sonuçta cli526 kullananlar yazıcılar daha eski ve artık tek tük bulunabiliyor.)

Kafamda ip7250 , mg6350, mg5350, l110 ve l300 var.
-ip7250 düşünüyorum çünkü bana aralarında en az maliyet çıkarcak olanı aynı zamnda 9600dpi ve 5 renk kartuş kullanıyor ama CLI551 mürekkep.
-mg6350 düşünüyorum çünkü 6 renk kartuşu var ama CLI551 mürekkep.
-mg5350 düşünüyorum çünkü 5 renkli ve CLI525-526 gibi oturmuş bir mürekkep kullanıyor.
-L110 düşünüyorum çünkü kendinden orjinal tanklı, fiyatı uygun ancak 4 renkli.
L300 düşünüyorum çünkü kendinden orjinal tanklı l110'a göre daha hızlı baskı yapıyormuş ancak 4 renkli.

Bu durumda şunu sormak istiyorum. epson serisini tercih edersem (l110 ve ya l300) 4 renk kartuşun baskı kalitesine sıkıntısını çekermiyim. Arada büyük fark var mı? eğer yoksa 400 lira verip işimi halledebilirim l300 alarak.

-Eğer fark varsa

kafamdaki model ip7250 . Ama bu yazıcıda cli551 kullanılıyor. Akıbeti nedir acaba ? bazı firmalar cli525-526 uyumlu mürekkepleri direk bunda kullanıyor sanırsam. Bir sıkıntı doğuruyor mu ? (baskı kalitesi, kafa tıkanması vs.)

-Eğer 6 mürekkep çok güzel kardeş biraz daha zorla mg6350'ye çık diyorsanız yine CLI551 sorunu var.

Uzun ve yorucu bir yazı oldu farkındayım ancak konuya cevaplar gelince eminim benim gibi durumda olan arkadaşlar içinde aydınlatıcı bilgiler içerecektir.
Şimdiden teşekkürler
Arkadaşlar fotoğrafçılığa yeni başlayacağım 2 haftadan beri araştırma yapıyorum ve 2000 tl'yi aşmayacak şekilde bir bütçem var çanta, hafıza kartı gibi aksesuarla birlikte aşmasa iyi olur. Nikon 5100 modelini gövdede AF olmamasında dolayı düşünmüyorum ve aynı zamanda 2.el makinaya da sıcak bakmıyorum (makinanın ,varsa, sorunlarını anlayabilcek bir ustalığa sahip değilim 2.elde )

A57 18-55 mm lens ile 1700 lira (Sony Garantili)
A58 18-55mm , 50mm f1.8 Çanta+8gb+uv filtre 1600 tl (Sony Garantili)
650D 18-55mm IS 2 lens ile 1550 tl (ithalat garantili)
Arkadaşlar telefonumu 2-3 hafta önce vodafoneden aldım ve o tarihten bu yana da jailbreak ile kullanıyorum versiyonu 4.1 .

Pil çok gitmesin diye interneti kullanmadığım zamanlar 3g yi kapalı tutuyorum bişey olduğu zaman açıyorum işimi hallediyorum ancak son 1-2 günden beri 3g yi etkinleştirdiğimde hemen sinyal yok yazıyor sol üst köşede ve sonrada aranıyor yazıyor. Kısacası 3g yi etkinleştirdiğimde bir şebeke sorunu var ama son 1-2 gündür niyeyse ortaya çıktı sebebini anlayamadm.Bu sorunu çözmek için ne yapmalıyım ??
Arkadaşlar jailbreak shsh gibi terimleri hakkında az da olsa bilgim var . Neyse ben hemen sorularıma geliyim.

Bugün uzun bi beklemeden sonra vodafone'den kontrtalı iphone 4 16gb ıma kavuştum .Haliyle jailbreak yapmak istiyorum.(Cihazımın versiyonu 4.1 43.hafta sanırsam)

-Öncelikle vodafone'den aldığım için cihaz sim kilitsiz mi dir ? (Herkes Türkiye'de satılan cihazların simfree olduğunu söylüyor ama bi kaç kişi vodafone'dan almasına rağmen Vodafone Müşteri Hizmetlerini arayarak simkilidi açtırdığını söylüyor ) Cihazımın simkilitli mi kilitsiz mi olduğunu nasıl anlayabilirim ?

-Cihazım simkilitsiz ise jailbreak yaparken vs. bir hata yaptığımda restore ettiğimde (restore edince şuan 4.2 oluyor yeni sürüm çıktığı için heralde ) sim kartımı takıp konuşmaya devam edebiliyorum sanırsam.

-Cihazım simkilitli ise jailbreak yaptığımda ne gibi sorunlar çıkar.Sim kartımı takıp kullanmaya devam edebilir miyim yoksa simkartımı kullanamaz mıyım?

-Her ne olursa shsh kaydını almalı mıyım ? malum bir sorun çıktığında restore ettiğimde 4.2 ye yükselir bu sefer jailbreak de olmaz.

-Shsh kaydı jailbreaksiz telefonlar tarafından da alınıyor mu ? Shsh kaydı sırasında bi hata yaparsam cihazı restore etmek zorunda mı kalıyorum ?

Bu kadar sorduğum için kusuruma bakmayın ama zaten bu aleti alabilmek için nerdeyse 2 aydan beri bekledim .Biraz daha beklerim doğru düzgün bir jailbreak yapabilmek için ne olacak :D
Arkadaşlar haftaya pazartesi bir akrabam Çin'e (Şangay) gidecek bir haftalığına.Ben de türkiyede iphone 4 bulunmadığı için ordan aldırtacağım.Çin'de iphone 4 16 gb lığın fiyatı nedir acaba ? Bir de çinde satılan telefonlarda wifi kısıtlaması fln oluyomuş iphone 4'te böyle bir durum mevcut mu ? Son olarak Çinde satılan iphone 4 ler simkilitli mi yoksa simkilitsiz mi ? Eğer simkilitli satılıyorsa vazgeçebilirim çünkü
arkadaşlar ben 4 gb lık ipod mini sahibiyim de .
şu aralar mp3 player arayışı içerisindeyim. alacağım mp3 çaların ses kalitesi ipod miniden daha kötü olmamalı başta. mesela philips in aria modeli ya da vibe modeli bu konuda daha vasat mıdır ?
ya da siz ne önerirsiniz ?
ya da senin mp3 playerin ses konusunda iyi kendine iyi bir kulaklık mı al dersiniz ?
diğer mp3 çalarları kullanmadığmdan seslerini de bilmiyorm yani ipod minininkisi iyi mi onu da bilmiyorum.siz neler önerirsiniz ? sadece mp3 çalar olarak alabileceğim ürünler neler olabilir ya da aynı zamanda multimedya bi araç olarak hangisi daha iyi ?
Hakkında
Forum İmzası:
Sony A58

Tamron 17-50 f2.8
Sony 55-300
Lowerpro Adv 140
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 210
İkinci El Bölümü Mesajları: 37
Konularının görüntülenme sayısı: 10.005 (Bu ay: 39)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.