Türk Telekom FTTH Paket Kaybı Sorunu
Merhabalar,
Olayın baya bir draması ve hikayesi var ama günlerdir nefesim tükendiği ve bitkin düştüğüm için uzatmadan, genel merkezden bana ulaşıp mail isteyen arkadaşa gönderdiğim maili kopyalıyorum:
XXX hizmet numaralı internet aboneliğimle alakalı olarak;
Aboneliğim esnasından verilen, ZTE H298A Wifi-5 modemin Wifi-6 modemle değiştirilmesi talebim neticesinde,
5 Eylül tarihinde, Huawei LG8245X6-50 Wifi-6 modem bağlantısı gerçekleştirildi. Bağlantı kopmaları ve paket kayıpları şikayetlerim doğrultusunda;
16 Eylül tarihinde, TP-Link EX20V Wifi-6 modem ile değişiklik sağlandı. Bu değişiklik sorunumun çözümü için bir fayda sağlamadı.
Binamdaki dolaptan evime gelen fiber optik kablonun kontrolleri ve bina içimdeki kablo bağlantılarımın kontrolleri defalarca sağlandı. Kablo bağlantısı olarak herhangi bir problem tespit edilemedi.
Bu süreçte 1.000Mbit olan hızımı 100Mbit'e düşürerekte denemeler sağladık. Hız düşürme işlemi de bir çözüm olmadı.
Hali hazırda paket kayıpları devam etmektedir.
Modem değişikliği kaynaklı mıdır emin olmamakla birlikte paket kayıpları ve butterbload sorunları yaşamaya devam ediyorum.
Özellikle Upload hızım asla stabil değil, sürekli dalgalanma meydana geliyor. En başından beridir download hızımla alakalı olarak hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Yaşadığım paket kayıplarını modem arayüzünde de kendim sunuculara attığım ping isteklerinde de tespit edebiliyorum ve halen devam ediyor.
Konuyla alakalı görseller ekliyorum.
Modem'in kendi arayüzünde yaptığım ping testlerinde de açıkça görülen paket kayıpları:
2 farklı görselde de %25 paket kaybı olduğu görüntüleniyor.
Ayrıca komut istemci üzerinden yine farklı sunucular üzerinde yaptığım testlere ilişkin görüntüler.
xxx bey ile az önce gerçekleştirdiğimiz görüşme esnasında tekrar yaptığım kontrollere istinaden görseller:
Kopmaların ve paket kayıplarının yaşandığı anlara dair kısımları kırmızı işaret içerisine aldım.
Hız testlerinde bariz ortada olan upload sorununa dair görseller:
Bu test xxx Beyle görüşme esnasında yapılmıştır.
İlgili görsele ait hız testinin speedtest linki:
Hız testinin farklı bir site üzerinde yapılan sonucu:
FAST üzerinden yaptığım testtede Download hızım normal çıkmasına karşın;
Upload hızım 270Kbps ile 1Mbit'in altında çıkmıştır.
NPERF hız testi sonuçları:
Sonuç Link:
Upload hızım 0.906 Kbits ile yine 1Mbit'in altında çıkmıştır.
Cloudflare Hız Testi Sonuçları:
Upload hızım yine 258kbps ile 1Mbit'in altında çıkmıştır.
BUTTERBLOAD SONUÇLARI:
Sonuç linki:
Upload sıkıntısı bariz görülmektedir. 358 KBPS, 1MBİT'in altında bir değer olarak.
Bu sonuç daha önce A+ olarak çıkmaktaydı.
Bu paket kayıpları ve kopmalar sunucu ve site farketmeksizin sürekli devam ederek rutin internet kullanımını da çok olumsuz etkilemekle birlikte:
Görüntülü konuşma / Borsa işlemleri / Online Oyun gibi kullanımlarda interneti hiç kullanılamaz hale getirmektedir.
Aynı zamanda evimde kullandığım:
Hareket algıladığında Türk Telekom internet bağlantım üzerinden bulut'a otomatik olarak, algıladığı hareket ne kadarsa o kadar uzunlukta bir video yükleyen güvenlik kameram, bu sorunları yaşamaya başladığımdan beri 1 saniyenin üzerinde kayıt yüklemiyor.
Tahminimce görüntüyü yüklemeye başlayıp, kopma yaşayınca işlemi yarıda bırakıyor.
Görseller:
Az önce aldığım ekran görüntüsünde 21 EYLÜL tarihi ve yüklenen kayıtların 1 saniye ya da 2 saniye olduğu görüntülenmektedir.
Sorun yaşamadan önceki örnek bir gün olan 04 Eylül tarihli, 40 saniye, 16 saniye, 38 saniye, 16 saniyelik görüntülerin buluta upload edildiğine dair ekran görüntüsü:
Konuyla alakalı farklı bir bilgi gerekiyorsa yanıtlayabilirim.
Çözüm için dönüşlerinizi beklemekteyim.
Şeklinde mail attım.
3 Haftadır Bölge telekom çözüm getiremedi ve sallamıyorlar.
Detaylı maili kendiler istediler, fakat yine çözüm yok.
PingPlotter sonucumu da sizler için ekliyor, fikir tavsiye öneri görüşlerinizi bekliyorum:
Arkadaşlar merhabalar.
Amazon Japonya üzerinden 29 Kasım - 6 Aralık arası teslimatı öngörülen,
PS5 Slim Dijital versiyon siparişi geçtim.
Model Kodu: CFI-2000B01
Ürün fiyatı: ¥68,980 (12.800 TL yaklaşık)
Gönderim Bedeli: ¥34,306 (6.300 TL yaklaşık)
Toplam Tutar: ¥96,981 (18.100 TL yaklaşık)
Sipariş görüntüsünü ekliyorum.
Daha önce Amazon Japonyada 2-3 siparişim olmuştu fakat küçük ve uygun fiyatlı ürünlerdi.
Bakalım gönderim olacak mı, sipariş iptali vs olacak mı ve de gümrükte ekstra bir vergi çıkacak mı bilmiyorum.
Sizlerin de yorumlarını beklerim.
Microsoft 365 Aile Paketi ORTAKLIK
Arkadaşlar merhaba,
Office 365 Aile hesabı 1.700 TL 7 yıllık ücretini
6 Kişi olarak satın alırsak yıllık kişi başı 283,33 TL gibi bir ücret düşüyor.
Bu şekilde satın almak isteyen ben ve DH forumundan bir arkadaşım var.
4 kişilik kontenjan mevcuttur.
- Bir - altı kişi ile paylaşılabilir.
- Her kullanıcı aynı anda en fazla beş cihaz kullanabilir.
- PC, Mac, iPhone, iPad ve Android telefon ve tabletlerde çalışır.
- 6 TB bulut depolama alanı (kişi başına 1 TB). (Kimse kimsenin dosyalarını göremez.)
- Family Safety mobil uygulamasındaki ek özellikler.
Dahil olmak isteyen arkadaşlar haber etsin.
Teşekkürler.
Herkese merhabalar sevgili DH ailesi,
Macbook Air M1 işlemcili cihazım ile normal Windows işletim sistemi yüklü pc'mi sahip olduğum 2 monitörde bir switch yardımıyla geçiş yaptırırak kullanmak istiyorum.
Zaten hali hazırda macbook air için dual monitör kullanmak dert iken, bir de fantezi olarak windows pc ile geçiş yapmak istiyorum.
İstediğim şey şu videoda görüldüğü üzere $224.99 luk bir cihaz ile çözülüyor.
İlgili ürün:
------------------------------------------------------
İlgili video:
Ama tabi ki de böyle bir bütçe yok. Biz bunu sizin yardımlarınızla bu cihaz olmadan çözeceğiz.
Aşağıdaki videodaki dayı istediğim şeyi yapmış fakat bu dayının mac'inde dahili hdmi çıkışı var gibi anladım video'dan. 2 çıkış almış görüntü için,
bir tanesinde type-C 'yi kullanmış, diğerinde direkt HDMI output'ı kullanmış. Fakat benim cihazda 2 adet type-C dışında çıkış yok.
İlgili video:
Bende bulunan donanım ve ekipmanları da listeliyorum size.
*** Macbook air 2020 ( 2 adet type -c çıkışlı )
*** Windows pc ( Ekran kartı r9 290x - 2x DVI, 1x HDMI 1.4a, 1x DisplayPort 1.2 .çıkışları mevcut)
*** Baseus Metal Gleam Series 8in1 Type-C Hub Adaptör Çoklayıcı CAHUB-CV0G (hali hazırda bu hub'taki hdmi çıkışı 1 monitörde görüntü almak için kullanıyorum.)
*** 2 adet Philips FHD 27" 276E9QJAB monitör ( HDMI ve DisplayPort 1.2 girişleri mevcut)
*** Yeterli miktarda HDMI kablosu
-------------------------------
Bu konuda artık HDMI switcherlar mı kullanırız, splitterlar mı kullanırız. Type C to HDMI'lar mı kullanırız, ne yaparız ne ederiz, size güveniyorum.
Teşekkürler :)
Kıbrıs ya da Bulgaristan'dan kargo teslim alma
|
HP G62 Açılmama Sorunu | ÖNEMLİ
|
200 TL'ye kadar SSD tavsiyesi
|
STATA PROGRAMI BİLENLER ? ACİL
|
STATA PROGRAMI BİLENLER ? ACİL
|
htc destek ile root sorunu
Saygılar. |
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 434
İkinci El Bölümü Mesajları: 9
Konularının görüntülenme sayısı: 9.588 (Bu ay: 191)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 23 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar