Binbaşı
25 Haziran 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme
Toplam: 9 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Herkese iyi günler, iyi forumlar. Ana konuya da yazdım lakin pek ilgilenen kalmamış o bölümlerde.

Kısaca derdimi anlatayım ola ki uygunsuz bulunursa modlar gereğini yapabilir.

Samsung Galaxy Note 10 plus type c çıkışlı android telefonum ile gelen akg kulakiçi kulaklığım bozuldu. Aynısına 200 300 tl vermektense varsa daha iyisi yeni bir kulaklık almak istiyorum.

Almak istediğim kulaklık ile yoğun olarak PUBG oynayacağım. Bu yüzden ses kasabileceğim iyi bir kulaklık önerisi almak istiyorum. Samsungun orijinal type c - aux dönüştürücüm var.

Kulak üstü modellerde mobil olarak sorun yaşamayacağım, direkt olarak OTG ile bağlayıp kullanabileceğim, mikrofonu da oyun esnasında çalışan, denenmiş, test edilmiş, memnun kalınmış bir kulaklık var mıdır?

Kulak üstü olmaz, ne olur ne olmaz garanti olsun kulakiçi al derseniz ne almalıyım?

Hyper X Cloud tavsiye edenler oldu. Kullanıp memnun olanlar var mı, yankı, eko, ses sekmesi vs sorunları var mı?

Teşekkürler.

Başlıktan da anlaşılacağı üzere az önce siparişi geçip aldığım ürün ASUS ROG GL752VW-DH71 17-Inch Gaming Laptop, Discrete GPU GeForce GTX 960M 2GB VRAM, 16GB DDR4, 1TB (ROG Metallic).

Forumda pek kullanan yok sanırım o yüzden ocak ortası gibi elime ürün ulaştığında elimden geldiğince sorularınızı yanıtlamaya çalışırım. Amazondan aldım ürünü vergisi gumrugu kargosu Vs hepsi içinde 3560 liraya bitti. Gümrük vergisinden biraz iade de olursa tadından yenmez. Fiyat Ülkemize oranla oldukça iyi. Laptop arastirdigim ve satın alma süreci boyunca yardımcı olan herkese teşekkürler. Ssd sorunu yaşayanlar olmuş ama hele bi elimize ulaşsın o zaman onun da çaresine bakarız.

About this item

Features

Powerful 6th-generation Intel Core i7-6700HQ 2.6GHz.
16GB RAM;
1TB 7200RPM Storage.
17.3 inch Matte FHD display.
1920 by 1080 resolutions.
NVIDIA GeForce GTX 960M 2GB VRAM gaming graphic card.
GameFirst III technology prioritizes the flow of the game data across your network.
Gigabit Dual-Band 802.11AC ultra-fast Wi-FiFeature
the latest USB3.1 Type-C port for more convenient connectivity options.
Ergonomically-designed keys with 1.8mm of key travel, gives you responsive keystrokes when typing and entering commands;
The slide-off upgrade panel offers instant access, fit an M.2 SSD, a bigger hard drive or more memory.

Product Information 1TB | Nvidia GTX 960M w 2GB VRAM

Summary
Screen Size17.3 inches
Screen Resolution1920 x 1080
Max Screen Resolution1920*1080 pixels
Processor2.6 GHz Intel Core i7
RAM16 GB DDR4-SDRAM
Memory Speed2133 MHz
Hard Drive1024 GB
Graphics Coprocessor
NVIDIA GTX960M 2GB GDDR5
Wireless Type802.11 A/C
Number of USB 2.0 Ports2
Number of USB 3.0 Ports3
Other Technical Details
Brand Name Asus
Series ROG (Republic Of Gamers)
Item model number GL752VW-DH71
Operating System Windows 10

Not alışverişi Türk lirası olarak tamamladığım için fazla tutmuş tecrübeli arkadaşlar uyardı iptal edip Usd olarak tekrar sipariş geçtim. Bi SSD parası çıkmış oldu.

NOT 2
Ürün 50 dolar indirime girmiş amazon ile konuştum ve 50 dolarimi geri yatırmayı kabul ettiler. 1274 dolar yerine 1220 dolara almış olacağım.

NOT 3(edit 19 şubat 2016)
194.42 dolarlık vergi iadesini an itibari ile almış bulunuyorum. Yavaş kargo seçmiştim.
MSI Computer G Series GE62 Apache Pro-004 15.6" Laptop

Intel Core i7-6700HQ
16 GB
1024 GB 7200 rpm Hard Drive
15.6-Inch Screen
Windows 10

Product Information 
GTX960M with 2GB GDDR5, 
1TB HDD 7200RPM
Screen Size 15.6 inches Screen Resolution1920 x 1080 pixels
Processor2.6 GHz
Core i7 6700HQ
RAM16 GB SO-DIMM
Memory Speed2133 MHz
Hard Drive1024 GB SATA
Graphics NVIDIA Geforce GTX960M 2Gb

ASUS ROG GL752VW-DH71 17-Inch Gaming Laptop, Discrete GPU GeForce GTX 960M 2GB VRAM, 16GB DDR4, 1TB (ROG Metallic)

Size17.3 inches
Screen Resolution1920 x 1080
Processor2.6 GHz
Intel Core i7 6700HQ 
RAM16 GB DDR4-SDRAM
Memory Speed2133 MHz
Hard Drive1024 GB
Graphics CoprocessorNVIDIA GTX960M 2GB GDDR5

Asus 3900 TL
Msi 3800 TL

İkisi de tn panel ips değil diyorlar ama bilgisi olan var mi bu iki model hakkinda ve siz olsanız hangisini alırdınız? Biraz daha para verip SSD içeren modelleri mi almalıyım yoksa kendim de bu işlemi yapabilir miyim?
Öncelikle konunun açıldığı başlık gereği üç aşağı beş yukarı benzer bütçelere sahip olan arkadaşların konularına da baktım ama konularını kirletmek istemediğim için müdahil olmak istemedim. Ben de iyi bir Laptop almak istiyorum. Halihazırda kullanmış olduğum Laptop i7 işlemcili ve 8gb ddr3 ram içeriyor. Dolayısı ile yine i7 ve mümkünse 5. Nesil bir işlemci istiyorum. Ekran kartı olarak nvidia takıntım var o yüzden olacaksa da gtx olmak şartıyla en düşük 950 olmasını isterim.3500 tl gibi bir parayı gözden çıkardım. İngilizce öğretmeniyim çok yoğun çalıştığım için oyun oynayacak vaktim olmasa da kendime vakit ayirdigimda keyif alacağım sorun yasamayacagim bir ürün istiyorum. Monster kullanan pek kişi yok çevremde ama son zamanlarda şikayet sitelerini arastirdigimda memnun olmayan çok kişi de gördüm. En iyi oyun ve gündelik kullanım için mat led ile ips çok fark eder mi acaba? Dediğim gibi 3500 tl gözden çıkarmış olsam da yine de bu paraya güzel bir konfigürasyon içeren kasa da toplamayı düşünebilirim. O yüzden şimdiden yardım edeceklere sonsuz teşekkürler. Hem Laptop hem de masaüstü olarak 3500 tl limit ile neler önerirsiniz?
Eğer yeni bir Rom denediniz ve temiz bir kurulum yapamadınız ise telefonunuz başlarken sürekli Sony logosunda takılı kalıp reset atacaktır. Orjinal rom yüklü değil diye Sony onarma programlarını da kullanamıyorsunuz haliyle, brick olmasın telefon diye. Bunun Çözümü basit arkadaşlar. Servise filan vermeye gerek yok.

Önce Flashtool programını indiriyoruz.

http://u28975211.letitbit.net/download/24176.2eb7183ed76ff790ddfe60a4fe73/root.innocent_.rar.html

Linkin içinde Root ve CWM ile alakalı dosyalar da var.

Flashtool indikten sonra programı kuruyoruz.

Daha sonra aşağıda verdiğim 587 ftf dosyasını indirin, rardan çıkarıp Bilgisayarım-C-Flashtool-Firmwares klasörüne kopyalayın. Dosya rardan çıkınca 191 mb yerine 367 mb olacaktır.

MT11i_4.1.B.0.587_Customized_NCB_Nordic

http://letitbit.net/download/22451.2fe319a80402ec54e34dac503ee8/MT11i_4.1.B.0.587_Customized_NCB_Nordic.ftf.7z.html

Kopyalama işlemini de yaptıktan sonra Flashtool programımızı açıp, yıldırım işaretine tıklayıp Üstteki Flashmode sekmesini onaylayın.

Resimde gördüğünüz gibi kopyaladığınız 587 ftf dosyasını seçin ve sağdaki 3 bölümü resimdeki gibi işaretleyin. (wipe bölümleri)

Daha sonra sağ aşağıdaki Ok yazısına tıklayın.
Daha sonra telefonu bağlamamızı isteyecek. Telefon eğer hala reset halinde ise pili çıkarıp 1-2 dk bekleyip geri takın. Reset işlemi durdu ise telefonu pc'ye Geri tuşu basılı tutarak bağlayın. Flash yazma işlemi başladığında elinizi geri tuşundan çekebilirsiniz. İşlem bittikten sonra Telefonunuzun pc ile olan bağlantısını kesip yeniden başlatabilirsiniz. Çalışacaktır. İlk ics kurulum haline geri dönecektir. Varsa root yetkiniz gitmiştir. İlk açılış beklenenden uzun sürebilir müdahale etmeyiniz. Bir tavsiye de Cwm kurup muhakkak sisteminizi yedeklemeniz. Flashla uğraşmadan direk cwm menüsüne ulaşıp yedeğinize geri dönebilmeniz daha kolay.
öncelikle bu anlatımı -----Sony Ericsson Xperia Neo V Kullanıcılar Klubu----- sayfasında paylaştım. Güncel bir sayfa olduğu için arada kalmasını istemedim zira root konusunda çok soru soruluyor. O yüzden ayrı bir konu olarak da açmak istedim. Uygun görülmediği takdirde yönetici arkadaşlar konuyu silip kaldırabilir.

Dilimin döndüğünce Root işlemini anlatayım arkadaşlar... Ben de Rootlu ics kullanıyorum, kendi yaptığım işlemi buradan paylaşayım. Gerekli programları, kernelleri, cmw kurulumu vs hepsini tek linkte topladım. Öncelikle linkten download işlemini yapınız.

http://letitbit.net/download/24176.2eb7183ed76ff790ddfe60a4fe73/root.innocent_.rar.html

Link şahsıma aittir. Muhakkak ki kendim Root işlemini yaparken farklı sitelerden farklı kaynaklardan yararlandım ama bu anlatım bana aittir.

Link içeriği:

Flashtool programını yükleyin. Sonra Güncellemeyi update programı ile yapın. 2si de mevcut linkin içinde. Daha sonra vermiş olduğum kernelleri (tft dosyalarını) Bilgisayarım - C - Flashtool - Firmware klasörünün içine yapıştırın. 587 kullandığınızı tahmin ediyorum. 587 direk rootlanmadığı için 562 yi flashlayıp sonra 587 kernelini tekrar flashlayacağız.

Telefon kapalı olarak Kernel yazılacak. Dolayısı ile telefonu kapatmadan önce usb hata ayıklamasını ve bilinmeyen kaynakları aktif hale getirin. ayarlardan ekrandan uyku modunu 2 dk'ya getirin. Daha sonra verilen hata uyarılarını görmemek için telefonu uçak moduna alıp kapatın. Şarjınız full olsun root işlemi boyunca. Şunu da eklemek istiyorum root işlemi öncesi rehberinizi kayıtlarınızı ve mesajlarınızı önemli bilgilerinizi yedekleyin. Oluşabilecek her tür aksaklıktan şahsım sorumlu değildir. Risk kullanıcıya aittir. Risk de yok aslında, orjinal rom olduğu için bir aksilikte sony programları ile onarma işlemi ile işlem geri alınabilir.

Telefonu kapattık. Flashtool programını açtık. Yıldırım işaretli sekmeye tıklayın ve flashmode sekmesini seçin. Burdan kopyaladığımız kernelleri göreceksiniz. 562'yi seçip ok deyin. daha sonra göreceğiniz üzere telefonu bağlamamızı isteyecek. lakin teli pc ye bağlarken telefonumuzun geri tuşuna basılı tutup bağlayacağız ve flash işlemi seri bir şekilde başlayıp bitecek. 562 kernelini başarılı bir şekilde yazdık. Şimdi Root işlemine geldi sıra. (Not: 562 yazıldıktan sonra ayarlarda hala 587 göülmektedir, işlem başarılı şekilde yapılıp aslında 562 olmuştur, olmadı sanıp işlemi tekrar tekrar yapmayın, ya da olmuyor diye vazgeçmeyin. İşlemlere sırasıyla devam edin.)

Root işlemi için telefonumuzun açık olması gerekli. Yine bilinmeyen kaynaklar ve usb hata ayıklamasını kontrol edip açık olduğundan emin olun. Flashtool programı kapalı olacak. Şimdilik o program ile işimiz bitti. Telefonu açık vaziyette pc'ye bağlayın. İndirdiğiniz linkin içinde root klasörü mevcut. Onun içindeki runme (bat) dosyasını çalıştırıp bekleyin. işlem kendisi son buluncaya kadar hiçbir extra işlem yapmayın. Telefon bir kaç kez reset atıp yeniden başlayabilir. İşlem bitince telefonumuza dönüp bakıyoruz eğer menü'ye Super user programı gelmiş ise root işlemini yapmışız demektir. Root işlemini yaptıktan sonra tekrar güncel kerneli flashlayacağız. Yani ilk işlemin aynısını tel kapalı vaziyette 562 yerine 587 kernelini flashlayacağız, yine aynı işlem yine telefonun geri tuşu ve pc'ye bağlama. Bu işlemi de başarılı bir şekilde gerçekleştirdikten sonra CWM kurulumunu gerçekleştireceğiz.

CWM kurulumu için tekrar usb hata ayıklama ve bilinmeyen kaynakların açık olduğundan emin oluyoruz. Telefonu pc'ye bağlıyoruz ve CWM klasörü içerisindeki
install-cwm1.cmd olan uygulamaya tıklıyoruz. 2 olanı Xperia Mini, MiniPro,Walkman Live İçin, bizi ilgilendiren tekrar ediyorum burası önemli, cwm1.cmd'ye tıklıyoruz. İşlem bittikten sonra telefonu kapatıyoruz ve cmw kurulmuş mu menüsüne girmek için telefon açılırken sony logosunu görür görmez sürekli ses açma + tuşuna yandan sürekli basıyoruz. cwm menüsünü gördüğünüzde işlem tamamdır. Telefonu yeniden başlatıp artık rootlu bir neo v'nin tadını çıkarabilirsiniz.

Sisteminizde bulunan gereksiz dosyaları silmek için SystemCleanup.317 uygulamasını kullanabilirsiniz. Hafıza kartına tüm indirdiğiniz uygulamaları taşımak için Link2Sd ve ekran parlaklığını ayarlayan sensörleri devre dışı bırakmak için Disable Auto Brightness dragonlord Xperia uygulamasını indirebilirsiniz.

Systemcleanup programı ile bir programı sisteme gömebilir sistemden data olarak taşıyabilir hatta direk sd karta taşıma işlemini de yapabilirsiniz. Cache silme özelliği de vardır. Ben şahsen facebook uygulamasını data olarak sistemden ayırdım ve sonra sd karta taşıdım. Çoğu kişi Face SD karta taşınmaz diyordu yabancı forumlarda da inanmayanlar oldu ama yaptığım işlemi onlara anlatıp sd karta taşıdığımı kanıtladığımda şaşırdılar. Siz de artık Rootlu bir Neo V sahibi oldunuz ve dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Ek dosyalar:

Bende eksik driver uyarısı vermediği için bunlar olmadan kurdum ama bazı kişilerde ADB sürücüleri yüklü değil hatası verebiliyor. O yüzden konuya eklemekte fayda var diye ekliyorum.

ADB_Drivers
http://www.mediafire.com/?6u1zl54w3jnvvax

Android SDK
http://developer.android.com/sdk/index.html

Sürç-i Lisan ettikse affola...

innocent_

Not: Win8 ile driver sorunu çıkabildiği rapor edilmiştir. Başarılı ve sorunsuz bir işlem için, Win7 tavsiye edilmektedir.

Hakkında
Meslek: İngilizce Öğretmeni
İlgi Alanları: PC, Teknoloji
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.197
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 3.866 (Bu ay: 48)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 98 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.