Şimdi Ara

MMT Şanzıman - 120k-190k arası Otomatik Araç Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben 10 senedir araba bakan birisiyim. 2008 de ehliyet aldım götümde eskidi ehliyet. Bu 10 senelik süreçte araç almaya çok yaklaştığım dönemler oldu. Ama ev peşinatına ama başka birşeylere harcadım parayı. Velhasıl son dönemlerde tekrardan para tutmaya başladım ama piyasa çok hızlı alevlendi. Kredi işi benlik olmadığı içinde girip alamadım. (Faiz haram muhabbetiyle alakası yok, kazancım çok dengesiz. Yoksa bu ülkede faizsiz nefes alamıyoruz devlette dahil.) Neyse öyle böyle 190bine kadar geldim.


    Aşağıdaki auris'i almaya karar vermiştim ki mmt şanzıman ile okuduklarımdan sonra vazgeçtim. Yok yokuşta manuale al, yok dur kalklarda şanzıman yağı ısınır soğutmak için kenarda beklersin gibi yorumlar mevcut olduğundan vazgeçtim. MMT şansıman denildiği kadar konforsuz mudur? Çok eser miktarda bir sürede Honda Accord 2.4 Executive kullandım. O arabanın şanzıman rahatlığı bunda var mıdır? Aurislerin makyajlı kasalarında şanzıman değiştirilmiş fakat onlarda 200k üzeri. Sonrasında bir alttaki 206 ya baktım. Niyeyse 206 için fiyatı çok geldi. Araç temiz kabul ediyorum ama bu lanet otomobil piyasasında 30k ekledikçe araçlar nesil atlıyor mübarek. Ve 206 ya çok ısınamadım şanzımanını bilmiyorum ama bu fiyatlarada 206 dan daha iyilerini almanın zor olduğunun farkında olarak soruyorum yinede.


    Senede 1000-2000km zor yaparım. Üstüne çıkacağımı sanmıyorum bu arada. Ama satmak istediğimde tak diyede taban fiyattan satabilmek isterim. İlk arabam olacak alırsam, sizce bu fiyat aralığında TAM otomatik önerebileceğiniz araç var mıdır?


    sahibinden.com
    Toyota / Auris / 1.6 / Comfort / DALDAL GRUP // TOYOTA AURIS / OTOMATİK VİTES / TERTEMİZ BAKIMLI sahibinden.comda - 999809009
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-daldal-grup-toyota-auris-otomatik-vites-tertemiz-bakimli-999809009/detay
    sahibinden.com
    Peugeot / 206 / 1.4 / X-Line / OTOMATİK VİTES. DÜŞÜK KM. DEĞİŞENSİZ.PEUGEOT 206 sahibinden.comda - 1013271378
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-otomatik-vites-dusuk-km-degisensiz.peugeot-206-1013271378/detay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 4 Nisan 2022; 17:1:0 >







  • Burdaki yorumlara bakarak araç almaya kalkarsanız hiç bi aracı alamazsınız hocam. Keyfinize göre, konforunu test edip gördüğünüz, beğendiğiniz aracı alın. Yoksa her araç için buzdolabı, teneke, kronik arızalı vs. diyecek çok insan var burada.

  • Mmt şanzıman, yarı otomatik ve tek kavrama tipinde bir otomatik şanzımandır.
    Bahsettiğiniz hondadaki yağ gibi vites değiştirme hissiyatı yoktur.
    Kötü yorumlardaki gibi “alnım secdeye değecekti.” Gibi bir durumda kesinlikle söz konusu değildir.

    Peki nedir diye soracaksınız?

    Vites değişimleri esnasında ayağını hafif gazdan çekerseniz çoğu sürücünün Manuel’de kullandığından az sarsar arabayı. Hatta sağınızdaki hissetmez.

    Yok ben gazı kökleye kökleye kullanırım makasa girerim vs derseniz hem şanzımanı bozarsınız hem sarsar.

    Yani düzgün ve usulüne uygun kullanınca oldukça güzel bir şanzımandır. Bu şekilde kullanınca kolay kolay arızalanmaz.

    Olumlu yanları
    -az yakar
    -ara hızlanma performansını törpülemez
    -en masrafsız şanzımanlardan biri. Misal Honda şanzımanı 2 senede bir yağ değişimi istiyor. Dsg debriyajı mmtden çabuk yiyor.
    -şanzımanın kararsız kaldığı durumlarda direksiyon arkası vites kulakçıklarından, şanzımanı Manuel’e almadan müdahale edebilirsiniz. Yahut sollama yapmak için vites küçültmeniz gerekti vs direk direksiyondan yapabilirsiniz. Manuele almanıza gerek kalmadan Manuel’e geçer. Bir süre sonra sizin gaza basmanıza göre otomatiğe geri döner.

    Olumsuz yanları
    -ışıklarda drag yaparak kalkarsanız özellikle birinci vites değişiminde yığılma yapar. Hareket halinde kickdown yaparsanız sarsmaz.
    -anlamayan usta çektirir. Balat’a değişimi serviste olmalı.
    -kullanımı dikkat ister.


    Yokuşlarda Manuel’e alma durumu vardır. Ancak bu neredeyse güçsüz motora ve çok sayıda vitese sahip her araçta vardır. Yani Manuel’e almadanda çıkar.

    Örneğin yokuş çıkıyorsunu diyelim. araç çekmediğini anlayınca vites düşürür ve devam edersiniz. Ancak önünüze araç çıkar vs gaza az basmanız gerekirse tekrar vites büyütür güç istenmiyor diye.

    Tüm bunlara girmeden vitesin altındaki “es” butonuna basarsanız Manuel’e almanıza gerek de kalmaz.

    Yani mühim bir olay değil bu.



    Yokuşta geri kaydırma olayı nedir?

    Ayağınızı frenden çekip gaza basana kadar birkaç santim geri kaçabilir dik yokuşlarda. Stop etme durumu yoktur. Düz ve hafif yokuş yollarda ayağınızı frenden çekmenizle araç ileri yürümeye başlar.

    Ben 4 sene kullandım. İhtiyacım olursa yine alırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARES007 -- 4 Nisan 2022; 17:34:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 10 sene sıfırdan alınma mmt corolla kullandım. Sakin kullanımda vitesin ne olduğunu anlamazsınız yine geçişi sarsıntısız yapar. Kick down ve hızlı kullanımlarda secdelik değildir ama öne yığarak size vites arttırır. Bakımı çok ucuz. 9 senede baskı balata değiştirdim. yetkili servis bu konuda çok yardımcı oluyor. Başka bir sıkıntısı yok. Eşiniz varsa sakin sakin kullanacaksınız sizi mutlu eder.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Valla benim kullandığım M/M şanzıman Peugeot 208in Etg şanzımanından iyiydi ... Yarı otomatiklere göre kötü sayılmaz o kadar diye düşünüyorum ... 1den 2 ye atarken belli ederdi bir de rampada biraz kafası karışırdı onun dışında memnun kalmıştım ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Accent era belki Focus 2 alabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senede 1000/2000 km yapacaksanız araç giderlerini iyi hesaplayın.


    Neredeyse hiç kullanmayacaksınız.


    206 B segmenti auris C segmenti bir araç. İkisi arasında auris daha iyidir. 206 içi dar ayrıca.


    Peugeot bazı model yıllarında elektronik sorunlarıyla ünlü araçları olmuştur. 207 miydi 307 miydi tam hatırlayamadım.


    İnternette ki yorumlara bakarak araç alınmaz. Araştırıp size mantıklı geleni alın.Her yoruma aldanmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 4 Nisan 2022; 21:1:42 >
  • 10 yıldır mmt vites dizel corolla kullanıyorum. Aracım 300 bin km oldu. Tüm araçlarda olduğu gibi ariza ihtimali var. Tamiri de mümkün. Arıza yaptığında serviste onarımını yaptırdım. Arıza yaptığında serviste yaptırmak daha mantikli. Mmt parçaları sanayiye gore serviste daha uygun fiyatlı. binmeye devam ediyorum. Zaman zaman (özellikle yokuşlarda kalkış yapildiginda)Manuel kullanmak gerekebilir. Hor kullanmazsanız sizi üzmez. Sanziman yağını kataloga göre belirlenen sürede düzenli degistirmek de iyi olacaktır.Sonuç olarak alinabilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba biraz geç gördüm konuyu


    Aynı kasa aurisi 1 seneden fazladır kullanıyorum. MMT şanzıman gerçekten başarısız. Çok yavaş vites değiştiriyor, sürekli aracı sarsıyor ve motorun yüksek sesli çalışmasını sağlıyor. Yaklaşık 60km/h hızda 5. vitese alıyor uzun yolda sıkıntı. Ayrıca dedikleri gibi yokuşlarda manuele almazsan yokuşun ortasında bırakıyor adamı  


    Ama asla şehir içinde aşırı ısınma kenara çekip bekleme olayı yaşatmadı.

  • PatlıcanMusakka kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam bilgi için. MMT konusunda çok git gel yaptım ve vazgeçtim. Geçen hafta 2003 Honda Accord aldım. Senede 1000-2000 km zor yaparım dedim ama 1 hafta olmadan 800 km yaptım.  Konuya mesaj atıp bilgi veren herkese teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 20 Nisan 2022; 19:15:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.