E

Çavuş
31 Ekim 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme
Toplam: 59 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Uzun zamandır şarj soketi arızalı ekranının bir bölümü kırık olan samsung s4 telefonu tablet gibi kullanabilmek için bataryasını sökerek güç girişlerine usb kablo lehimledim. Telefon 5v 2amper şarj cihazına takınca çalışıyor. Daha düşük güçte bir şarj cihazına takınca veya doğrudan usb ile bilgisayara bağlayınca çalışmıyor. Muhtemelen güc yeterli gelmiyor (telefonun arkasında 3.8 Volt 1.8 amper yazıyor)


Asıl sorun doğrudan pirize taklı kablo ile çalışan telefonun bir süre sonra şarj bitti diyerek kapanması. Sanki üzerinde batarya varmış ve gücü azalıyormuş gibi şarj yüzdesi azalıyor. 0 olunca kapanıyor. Tekrar açtığımda %100 olarak devam ediyor. Bu konuda aklına herhangi bir fikir gelen arkadaşların yorumlarını merak ediyorum. Telefonu kapatmadan kapanma sorununu nasıl engelleyebilirim fikri olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.


Konuyu yanlış yere açmış olabilir anlayışınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba;

Bir arkadaşım biostar tb250-btc+ miming anakart aldı. İşlemci ram ve ekran kartını takıp sistemi çalıştırmayı denediğimizde 8 defa bip sesinden sonra cpu fanı yüksek devirde dönmeye başlıyor 1 dakika sonra kendini resetliyor fakat hiçbir şekilde ekrana görüntü gelmiyor. Ekran kartını, Rami ve hem ekran kartı hemde RAM'i söküp sadece işlemci ile çalıştırdığımızda da bu 8 bip sesi devam ediyor. Bütün parçalar sıfır sadece ekran kartları ikinci el. Hem onbord hemde 2 farklı ekran kartıyla denedik hepsinde sonuç aynı.


Nedir bu anakartın olayı? bilen duyan daha önce karşılaşan arkadaşlar bi el atarsa çok sevinirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Bir arkadaşıma ait GTX750ti ekran kartında "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" hatası alıyorum. Bazı oyunlarda hata verip kapanıyor (Pubg Lite). Bazı oyunlarda 5-10 saniyelik donmadan sonra oyuna devam edebiliyorum (Cod MW3). Bazen masaüstünde 1 defa hata verdikten sonra bilgisayarı yeniden başlatana kadar hiç hata vermiyor. 2-3 driver denedim. Regedit için "TdrDelay" kodunu denedim fakat bir sonuca ulaşamadım.


MSI afterburner ile Ram hızlarını 250 mhz geri çektiğimde çoğu zaman hata almadan oyun oynayabiliyorum. Çok nadir (çok fazla masaüstü yaparsam) donuyor veya kilitleniyor.


Ekran kartını stres testine soktuğumda sorunsuz çalışıyor. Kart oyun içinde 50C dereceyi stres testinde 65C dereceyi geçmiyor.


Psu veya diğer bileşenlerle ilgili herhangi bir sorun yok. Kart 2 farklı bilgisayarda denendi. Webde çözüm aramak samanlıkta iğne aramak gibi bir sürü yalan yanlış bilgi mevcut.


Bu sorunla daha önce karşılaşan, çözen, çözüm konusunda yardımcı olabilecek arkadaşların görüşlerini merak ediyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba;

Arkadaşımın HP DV5-1020ET model notebook'una Windows7 kurdum. Bütün donanım sürücülerini yüklememe rağmen hala Aygıt yöneticisinde "Bilinmeyen Aygıt" var.

HP'nin bu model için kendi sitesinde verdiği bütün donanım sürücüleri yüklenmiştir. Hatta vista sürücülerini bile denedim. Bu "Bilinmeyen Aygıt" nedir bilmiyorum. Bu sorunla daha önce karşılaşan, duyan, bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

Elimde AMD FX 4100 İşlemci var. İşlemci anakarta takılmak istenirken en dışta bulunan pinlerinden biri eğilmiş, düzeltilmeye çalışılırken de kırılmış. Ankara'da işlemcinin kırık pinini tamir eden bir yer var mıdır? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Merhaba;

Yaklaşık 1 ay önce arkadaşımın bilgisayarı arızalandı. Her 10 saniyede bir kendini resetliyor ve açılmıyor. Bilgisayarı teknik servise gönderdik ve anakart arızalı dediler, bizde anakartı EXA bilgisayara arıza için gönderdik. 15 gün sonra EXA anakartı arıza olmadığını söyleyerek bize tekrar iade etti. Teknik servis kasayı toplarken tekrar anakartın arızalı olduğunu söyledi. Bunun üzerine arkadaşım kasayı bakmam için bana gönderdi. Hikaye biraz karışık ama ben kısaca özetlemeye çalıştım.

Kasayı bugün parçaladım, bütün bileşenleri söktüm ve uzay montaj çalıştırdım. Sistem (HDD ve DVD-rom takılmadan boot ekranında) yarım saat uzay montaj çalıştı. Sonra kasayı topladım, anakartı, ram, hdd ve diğer bütün bileşenleri taktım. 15 dakika kadar boot ekranında çalıştırdım. Sıcaklıklarını setup'dan kontrol ettim ve Windows'u çalıştırdım. Windows açılışından 5 dakika sonra bilgisayar resetlendi ve bir daha açılmadı.

Şuan anakart her 10 saniyede bir kendini resetliyor ve bilgisayar açılmıyor. Kabloları, bağlantıları vs kontrol ettim. Herhangi bir sorun görünmüyor. Kasayı montaj sırasında ve sonrasında hiç yerinden oynatmadım, kısa devre vs yok gibi görünüyor. En azından 45 dk çalıştı sonra bu problem oluştu.

Bu problem ile daha önce karışalaşan ve/veya problemin çözümü için bilgilerini bizimle paylaşmak isteyen herkese şimdiden teşekkür ederim.

Sistem bileşenleri:

Gigabyte MA790FXT-UD5P
AMD Phenom II 965
4gb Hi-Level Ram
His 4870 VGA
Highpower 650 watt PSU


Not: Kasayı yarın tekrar uzay montaj çalıştırmayı deneyeceğim, belki kasa ile anakart arasında bir problem olmuş olabilir.

Edit: İmla hataları
Merhaba;

Bugün arkadaşım için topladığım sisteme MSI 880 GMA-45 anakart aldım. Sistemi kurdum ve çalıştırdım, 5 dakika içinde, CPU fanı 6000 Devir hızla % 100 dönmeye başladı Bios'dan sistem sıcaklıklarına baktığımda CPU sıcaklığı 35 C derece, system sıcaklığı 128 C derece görünüyor. Anakartın en güncel biosunu indirip yükledim ancak değişen birşey olmadı. Fan hızını manuel %50 (3500-4000 devir) olarak ayarladım ve Windows7 kurdum. Sorunsuz şekilde windows kuruldu. CPU ısınması falan yok ancak fan hızı normale aldığımda 6000 devirde dönüyor ve anakart sıcaklığı 128 C derece görünüyor. Kendi bilgisayarımda da aynı anakartı kullanıyorum onda herşey normal. Yarın anakartı değişim için götürmeyi düşünüyorum.

Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan veya tecrübelerini paylaşmak isteyen herkese şimdiden teşekkür ederim.

Sistem bileşenleri:

AMD Phenom 2 X4 955 BE
MSI 880GMA-45 Anakart
4 GB Kingston HYprex Ram
1 TB Sata3 HDD
500W PSU
Herkese iyi forumlar.

Arkadaşım için topladığımız sistemde bilgisayar açıldıktan sonra tam windows başlama ekranı gelirken resimde görüldüğü gibi yeşil bir nokta oluyor. Bu yeşil nokta oluşursa bilgisayar kilitleniyor. Reset atıyoruz sonra normal bir şekilde bilgisayar çalışıyor.

Bilgisayar her kapatılıp açıldığında olmuyor sadece ilk açıkdığında olan bir problem.

Ben problemin anakarttan kaynaklandığını düşünüyorum.
Böyle bir problemle daha önce karşılaşan veya çözüm noktasında yardımcı olabilecek arkadaşlar yorumlarını yazarlarsa memnun olurum.

Saygılar.

Sistem bileşenleri:

Amd Phenom 2 x4 965
Gigabyte GA-790FXTA-UD5
4 gb 1333 mhz Ram
Ati 4870 VGA
Seagate 500 gb HDD

http://www.resimupload.com/ds978763704_dsc00918.html

http://www.resimupload.com/ds290465945_dsc00919.html

Resimleri forum sayfasına ekleyemediğim için direk link koyuyorum. Kusura bakmayın.
2 ay önce arkadaşım için topladığım sistem,

Gigabyte 790FXT anakart
Amd Pehenom II x4 965 C3 revizyon işlemci
HiLevel 2x2gb 1333 DDR3 Ram
His 4870 Ekran kartı
Highpower 600 W (Kasa içinde gelen psu)

Sistemin Ram'leri arızalıydı. Ram'ler garantiden yenisiyle değişerek geldi.
Sistemi 4 gündür kullanıyorum ancak tuhaf bir sorun var henüz bir anlam veremedim.

Sistemde Windows XP kurulu.
Makina açıldıktan sonra Windows masaüstü gelmeden önce nadiren sistem resetleniyor. ( 4 günde 2 defa yaptı. Sadece ilk açılışta. )
2. defa windows açıldıktan sonra hiçbir problem yok. Gayet normal çalışıyor. 5 tane oyun yüklü ve hepsini sorunsuz oynuyorum.

Windows açılırken sistem resetlenirse, 2. açılışta hiçbir hata mesajı, uyarı ekranı vs gelmiyor.

Sistem masaüstünde boştayken sıcaklıklar,

CPU 42 Derece
CPU çekirdekler 43 Derece
Anakart 36 Derece
Ekran Kartı 50 Derece

Anakartın biosu güncel.


Bu problem hakkında bilgisi olan arkadaşlar tecrübelerini benimle paylaşırsa çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.
1 yıldan uzun bir süredir MSI K9A2 Platinum anakart kullanıyorum.

Anakartın bios sürümünü güncellediğim zaman oyun oynarken 15 dakika ile 3 saat arası bir süre zarfında sistem kendini resetliyor.

Sadece v1.5 sürümünde bir problem yaşanmıyor.

En son dün v1.9 sürümü ile bios güncellemesi yaptım ve aynı sorun tekrarladı. Az önce v1.5 sürümüne geri dönmek zorunda kaldım.

Anakartın sadece v1.5 bios sürümü ile normal çalışması diğer sürümlerle problem çıkarması hakkında bilgisi olan veya bu anakartı kullanan arkadaşlar bu konudaki bilgilerini benimle ve forum üyeleriyle paylaşırsa memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler.


Sistem bileşenleri:

MSI K9A2 platinum
Phenom 9850 BE
His 4850
2x1 OCZ vista upgrade
550 W FSP psu

Not: Sistem OC yapılmamıştır.
Hakkında
Konum: Ankara, Keçiören
Forum İkinci El İmzası:
Ürün sattıklarım:
YaSiKa, suterintie, doruk_internet, linuxuzman, Eski Genç, dehanik, adam06

Ürün aldıklarım:
tworule, Kerem_06, Eski Genç, Evren1514, sutertie, ergin, merman, klavyerr
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Mesaj Sayısı: 46
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 116
İkinci El Bölümü Mesajları: 69
Konularının görüntülenme sayısı: 16.778 (Bu ay: 70)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Bilgisayar ve Donanımları
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.