Şimdi Ara

MSI K9A2 Platinum Güncel Bios Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 13 yıl
  • Cevaplayan Üyeler 2
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 2
  • Ortalama Mesaj Aralığı 17 gün 23 saat 22 dakika
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • EJ_ (2 mesaj) Devil01 (1 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • 1 yıldan uzun bir süredir MSI K9A2 Platinum anakart kullanıyorum.

    Anakartın bios sürümünü güncellediğim zaman oyun oynarken 15 dakika ile 3 saat arası bir süre zarfında sistem kendini resetliyor.

    Sadece v1.5 sürümünde bir problem yaşanmıyor.

    En son dün v1.9 sürümü ile bios güncellemesi yaptım ve aynı sorun tekrarladı. Az önce v1.5 sürümüne geri dönmek zorunda kaldım.

    Anakartın sadece v1.5 bios sürümü ile normal çalışması diğer sürümlerle problem çıkarması hakkında bilgisi olan veya bu anakartı kullanan arkadaşlar bu konudaki bilgilerini benimle ve forum üyeleriyle paylaşırsa memnun olurum.

    Şimdiden teşekkürler.


    Sistem bileşenleri:

    MSI K9A2 platinum
    Phenom 9850 BE
    His 4850
    2x1 OCZ vista upgrade
    550 W FSP psu

    Not: Sistem OC yapılmamıştır.







  • Güncelleme yaptıkdan sonra bios ayarlarını kendin düzeltmen lazım bazı ayarları aktif oluyor onları geri kapaman lazım mesela chip setteki kullanılmayan pci slotlarını kapa büyük ihtimalle düzelecektir birde extra raid dide kaparsan sorun kalmaz düzelmezse yine yardımcı olurum arkadaşım kolay gelsin şimdiden....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Devil01

    Güncelleme yaptıkdan sonra bios ayarlarını kendin düzeltmen lazım bazı ayarları aktif oluyor onları geri kapaman lazım mesela chip setteki kullanılmayan pci slotlarını kapa büyük ihtimalle düzelecektir birde extra raid dide kaparsan sorun kalmaz düzelmezse yine yardımcı olurum arkadaşım kolay gelsin şimdiden....


    Bütün ayarları v1.5 bios ayarlarıyla aynı olacak şekilde ayarlıyorum. Extra raid özelliğini her bios versiyonunda kapatıyorum. Sorun devam ediyor.

    Bios sorunundan bağımsız olarak sistemde şöyle bir durumla karşılaştım.

    Ram'leri aynı renk slotlara taktığımda "unganged mode" dual olarak görünüyor
    farklı 2 renk slotlara taktığımda "ganged mode" dual olarak görünüyor. ( Anakartın marka ve modeline göre ram slotlarına takılma kombinasyonu değişebiliyor. Bazılarında aynı iki renkte ganged mode olurken bazılarnda farklı 2 renkte ganged mode oluyor)

    Unganged mode dual ile 64 bit çalışırken ganged mode dualde 128 bit çalışıyor ancak sistem sadece oyunlarda reset atıyor. Masaüstünde, vs reset atmıyor. 3 farklı anakartta 3 farklı ram ile bunu denedim ve her seferinde reset ile karşılaştım.

    Test ettiğim anakartlar:

    AMD 9850 BE + MSI K9A2 platinum + OCZ 2x1 800 mhz && Twinmos Twister 2x512 800 mhz
    AMD 940 + Faxcon A7DA-S + Kingston 2x2 1066 mhz && OCZ 2x1 800 mhz && Twinmos Twister 2x512 800 mhz ( farklı ram kombinasyonları ile test edildi)
    AMD 965 BE + Gigabyte 790FXT + Hi-level 2x2 1333 mhz

    Ungagned mode ile bütün sistemlerde reset sorunu yok.


    Yeni bir bios güncellemesi ile yeni ramler kullanarak test yapmayı düşünüyorum. Belki bios sorunu bu ganged mode / unganged mode ile alakalıdır.

    Bu konuda fikirlerini bizimle paylaşmak isteyen arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.




- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.