CS2'de CS 1.6 Zombie Plague'ı Yeniden İnşa Ediyorum | ZMODX
Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamandır CS 1.6 dönemindeki Zombie Plague deneyimini CS2'de yeniden yaşatacak bir proje üzerinde çalışıyorum.
Projenin adı ZMODX.
Buradaki amaç Zombie Escape yapmak değil. Daha çok eski round-based Zombie Plague yapısını; karanlık atmosferi, zombie hordelerini, takım halinde savunmayı ve eski oynanış hissini CS2'nin imkanlarıyla yeniden inşa etmek.
🧟 ZMODX nedir?
ZMODX, CS2 için geliştirdiğim bir Zombie Plague modu.
Temel yaklaşımım mümkün olduğunca oldschool kalmak. Oyuncunun yıllardır bildiği CS2 silah mekaniklerini değiştirmek yerine, Zombie Plague tarafındaki sistemleri bunların üzerine kurmaya çalışıyorum.
Örneğin silahların ateş hızlarıyla oynamıyorum. Spray kontrolü, recoil ve aim hâlâ önemli.
🌑 Darkness as a Mechanic
Karanlık atmosfer sadece haritayı karartmak için kullanılmıyor.
Karanlıkta takım arkadaşlarına, flashlight'a, SmokeLight'a ve bulunduğun konuma daha fazla dikkat etmek gerekiyor.
Amaç oyuncuyu tek başına bir köşede saklanmaya değil, takım halinde hareket etmeye ve savunma kurmaya yönlendirmek.
🔫 Dinamik Combat Sistemi
Zombilere karşı klasik silah mekaniklerinin üzerine özel sistemler geliştirdim.
• Fizik tabanli Knockback
• Slow sistemi
• Zombie Madness
• Flashlight / SmokeLight
• LaserMine
• Farklı human sınıfları
💥 LaserMine
🔴 Kırmızı lazer → Yanma hasarı
⚡ Şarj → Tek atış için hazırlanma
💙 Mavi lazer → Tek atış
Tek atış kullanıldıktan sonra tekrar kırmızı yanma aşamasına geçiyor.
Böylece LaserMine sadece tek kullanımlık bir tuzak olmaktan çıkıp, savaş sırasında tekrar kullanılabilen dinamik bir savunma aracına dönüşüyor.
🗺️ Haritalar
ZMODX için haritaları da ayrıca hazırlıyorum.
Şu anda üzerinde çalıştığım / hazırladığım haritalardan bazıları:
• zm_dust2_modx
• zm_inferno_cs16hd_modx
• zm_mirage_modx
• zm_lila_panic_modx
• zm_toxichouse_modx
Özellikle eski Zombie Plague haritalarının atmosferini CS2'de yeniden oluşturmak benim için projenin önemli bir parçası.
⚙️ Performans
Projenin diğer önemli tarafı performans.
Hedefim yüksek oyuncu sayısında büyük zombie hordeleri oluştuğunda bile oyunun akıcı kalması.
Bu nedenle sistemleri mümkün olduğunca düşük overhead ile çalışacak şekilde geliştiriyorum ve gereksiz işlemlerden kaçınıyorum.
🎮 Test
ZMODX şu anda geliştirme / test aşamasında.
Sunucuda mekanikleri deneyebilir, haritalara bakabilir ve geri bildirim bırakabilirsiniz.
🌐 zmodx.com
🎮 Steam: modxcloud
Eğer siz de CS 1.6 dönemindeki Zombie Plague'ı oynadıysanız, özellikle hangi mekaniklerin veya hangi atmosferin sizin için önemli olduğunu merak ediyorum.
Eleştirileriniz ve önerileriniz benim için değerli.
Son Giriş: 14 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 17 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 37)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok