Merhabalar.
Motoru revizyon görmüş bir aracın piyasa değeri düşer mi?
Araç 2010, 1.4 benzin, otomatik vites Fiesta. Kilometre 129bin. Revizyon sebebi yağ pompasının yağlama işlevini gerçekleştirmemesi.
Revizyon profesyonel olarak faturalandırılmıştır.
Mart ayında 126bin km olan aracıma triger ve devirdaim dahil bakım yaptırdım. Usta Araca Castrol 4 litre + 1 litre yağ kullanmış.
Sebebini sorduğumda bu araçlar 4 litreden fazla yağ ile çalışır, dedi. Muhtemelen 4,5-4,8 arası yağ koyuldu.
Ertesi gün araç soğuk ve düz zeminde yer alırken inceledim. Yağ çubuğu Maksimum çizgisinden biraz yukarıdaydı.
11 Temmuzda şöyle bir durum yaşadım. Aracı 2-3 km kullandım. Alışveriş için park ettim. Araca binmeden önce altından su damladığını farkettim. Su ekledim. 15 km yol yaptım.
Aradan 5 saat geçti. Suya baktım. İyiydi. Ama aracın altında bir miktar su vardı. Aracı çalıştırdım. 2 km sonra durup suyu kontrol edeyim, dedim. Su çok eksilmemişti.
11 Temmuzda bakımdan 4 ay sonra araç herhangi bir ikaz vermeden, suyu kontrol için durdurduktan sonra kilitlendi. Bir daha çalışmadı.
Yağ pompası arızası sebebiyle yatak sarmış, denildi. Ayrıca devirdaimimde su kaçırdığı söylendi.
Şimdi koyulan bu fazla yağın bu arızaya sebebiyet verme durumu var mıdır s? Ya da devirdaim, bu arızayı hızlandırmış olabilir mi?
Şimdiden teşekkür ederim.
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 656 (Bu ay: 560)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası