Beyler acil yardım
Arkadaşlar ilk defa bir sistem kuracağım sistemimin anakartı gigabyte h610m v2 ddr5 olan anakarttan ve bios güncelleyip windows kurmak istiyorum windows için flashın ntfs formatında olması gerekiyormuş galiba ama gigabyte da güncelleme için fat 32 istiyormuş bu yüzden 2 flasha ayrı ayrı kurup sistemi ilk açacağım zaman 2 flashı da takıp mı kurulumu gerçekleştirmeliyim yoksa önce bios flashını takıp bios güncellemesi yapıp sonra mı windows flashını takmalıyım
Bu sistem iyi midir
Tavsiye Sistem Önerisi
Beyler ilk defa sistem toplayacağım bütçem 45k ya kadar çıkar ama 30-35 arası güzel bir fp sistem önerirseniz onu da düşünebilirim çünkü paramın hepsini harcamak istemiyorum. Kendim baktığım sistemlerde ekran kartı olarak rx 9060xt 16gb ya da 5060 ti 16 gb ya da rtx 5070 12 gb olarak düşündüm. Rami ddr5 olarak ve İşlemciyi ryzen 5 7500f ya da i5 14400 olarak düşünmüştüm. Zaten istediğim fiyat aralığında en ucuz rx9060xt li sistemlerdi onlar da 35k bandındaydı ama baktığım yerlerde amd çok ısınıyor yanına soğutucu şart demişler ve ben de ekstradan sıvı soğutma eklediğimde fiyat 38-39 bandına çıkmaktaydı. Be de o fiyata amd almaktansa rtx 5070 12gb li sistem toplasam daha iyi olur diye düşündüm (ekran kartı hafızasının 12 gb ya da 16 gb olması bir şey fark ettiriyor mu sadece oyun oynayacağım) ama bir yandan da bütçemin hepsini harcamak istemiyorum sizce bu kadar harcamaya gerek var mı yoksa 30-35 arasına rx9060xt 16gb lık versiyonun bir sistemi varsa onu alıp geçmek mi daha mantıklı. Hikayeli ve rekabetçi oyunlar oynuyorum aynı zamanda 2k da monitör almayı düşünüyorum. Ama ucuz bir sistem alırsam da 2k olması pek de şart değil gibi. Dediğim gibi bu işleri çok bilmiyorum önerilerinize açığım.
5070' li sistemler
5060ti' lı sistemler
https://www.gamegaraj.com/product-custom/tavsiye-sistemler/perfedge-5a/
9060xt' li sistemler
Beyler aynı zamanda bu siteler güvenilir midir onları da yazabilir misiniz?
Son Giriş: 7 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 7 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 24
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 519 (Bu ay: 519)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware