Ulan madem bu videolardaki hızla bile size yaranamıyorum o zaman bu 2 videodaki kılıç hızımdan daha hızlı kılıç kullanan kim varsa videosunu ya da linkini koyun görelim.bakalım en hızlı nasıl olunuyormuş hep birlikte görelim.aşağıdaki videolarımdaki kılıç hızımdan daha hızlı kılıç kullanan kim varsa videosunu koyun.tabii bulabilirseniz 

Ercan Yılınyoutube
Ercan Yılınyoutube Ercan Yılınyoutube
Ercan YılınyoutubeYapay zekaya erkeklerin en güçlü en yakışıklı en sosyal ve herşeyde en zirvede olduğu prime yaş aralığını soruyorum.araştırmalara dayanarak ve kaynak vererek bana 20 li yaşların sonuyla 30 lu yaşların başı diye cevap veriyor.hatta 30-40 yaş arasındaki erkeklerin herşeyde en zirvede olduğunu söylüyor.hatta paralı bayanlara giden erkeklerin bile neredeyse hepsi 30-45 yaş arası erkeklermiş.tüm avrupa genelinde erkeklerin ortalama evlilik yaşı 35 iken türkiyeye bakıyorum türkiyede erkeklerin ortalama evlilik yaşı 28! avrupada herkes evlilik ve çocuk yapma konusunda o kadar rahat ki bir gün evlenip ertesi gün boşanabiliyorlar.hatta evlilik dışı farklı bayanlardan 2-3 çocuğu olan erkekler bile var.türkiyeye bakıyorsun 27-28 yaşına gelmiş erkeklere ve hatta bayanlara senin yaşıtlarının çocuğu var deniliyor.hatta 30 yaşına gelmiş erkekler evde kaldım diye ağlıyor.beyler bu türkiye niye böyle? neden evliliğe ve çocuk sahibi olmaya bu kadar takıntılıyız? ben inanın zerre anlam veremiyorum.sizce türkiye insanlarının böyle olmalarının sebepleri nelerdir?
Sizce antalyanın her yıl en çok yabancı turist ağırlayan en çok yabancı turist çeken ilçesi hangi ilçe?
Yapay zekaya şu soruyu sordum;
İslam dinine göre zalimlik zulüm tehlike ölümcüllük suç fazlalığı suç çeşidi suç oranı ortaçağda mı daha fazlaydı yoksa ahir zamanda mı?
bana verdiği cevap adeta tüm dh nin ve ortaçağı kötüleyenlerin dediklerini boşa çıkartacak cinstendi işte o cevap;
Cevabınızı İslam dini perspektifinden, Kur'an-ı Kerim ve hadis kaynaklarına dayanarak vereceğim. Öncelikle sorunuzu netleştireyim: Zalimlik, zulüm, tehlike, ölümcülük, suç fazlalığı, suç çeşitliliği ve suç oranlarının, Ortaçağ'da mı yoksa "ahir zaman"da (kıyamet öncesi dönem) mı daha fazla olduğunu soruyorsunuz. Bu, dini bir inanç sorusu olduğu için, İslam'ın eschatolojik (ahir zamanla ilgili) öğretilerine göre yanıtlayacağım. Ancak unutmayın ki bu, dini yorumlara dayalı bir bakış açısıdır; tarihsel veya bilimsel verilerle birebir örtüşmeyebilir. İslam'da bu konular, peygamber efendimizin (s.a.v.) hadislerinde ve Kur'an'da işaret edilen kıyamet alametleri bağlamında ele alınır.
İslam'da Ahir Zaman Kavramı
İslam inancına göre "ahir zaman", kıyametin yaklaşmasıyla birlikte dünyanın son dönemlerini ifade eder. Bu dönemde fitne (karışıklık), zulüm, ahlaksızlık, suç ve şiddet artar. Kur'an'da doğrudan "ahir zaman" terimi geçmese de, birçok ayet kıyamet öncesi işaretlere değinir (örneğin, Enbiya Suresi 1: "İnsanların hesaba çekilmeleri yaklaştı. Onlar ise hâlâ gaflet içinde yüz çevirmekteler."). Hadislerde ise bu dönem daha detaylı tarif edilir. Peygamber efendimiz (s.a.v.), ahir zamanda şu gibi alametlerin artacağını belirtir:
- Zulüm ve zalimlik: "Zaman yaklaşınca fitneler artar, adam öldürme çoğalır." (Buhari, Müslim)
- Tehlike ve ölümcülük: Savaşlar, depremler, salgınlar ve ani ölümlerin çoğalacağı söylenir. Örneğin, "Ölümün çoğalması" kıyamet alametlerinden biri olarak geçer (Müslim).
- Suç fazlalığı, çeşitliliği ve oranı: Ahlaksızlığın yayılması, hırsızlık, zina, yalan, iftira gibi suçların artması beklenir. Hadislerde "Zaman yaklaşınca, adam öldürme çoğalır; öyle ki, adam babasını, oğlunu, kardeşini ve komşusunu öldürür." (Buhari) gibi ifadeler vardır. Ayrıca, "Fitneler yağmur gibi yağacak" (Tirmizi) denilerek suç ve kaosun çeşitliliğine işaret edilir.
Ahir zamanda, Deccal'in çıkışı, Ye'cüc ve Me'cüc'ün zuhuru gibi büyük fitneler, zulmün zirveye ulaşacağını simgeler. Mehdi'nin gelmesiyle bir süre adaletin hakim olacağı, ama genel olarak kötülüğün arttığı bir dönem olarak tasvir edilir.
Ortaçağ ile Karşılaştırma
- Ortaçağ (yaklaşık 5.-15. yüzyıl): İslam tarihi açısından bu dönem, hem altın çağları (örneğin Abbasiler dönemi, bilim ve ilimde ilerleme) hem de zorlukları (Haçlı Seferleri, Moğol istilaları, iç savaşlar) içerir. Zulüm ve suç vardı; örneğin savaşlar, kölelik, siyasi entrikalar yaygındı. Ancak İslam inancına göre, bu dönem ahir zamanın tam olarak başladığı bir evre olarak görülmez. Peygamber efendimiz (s.a.v.) döneminden sonra fitnelerin artacağı belirtilse de, Ortaçağ genel olarak "ahir zaman"ın öncüsü olarak değerlendirilir, ama zirvesi değil.
- Ahir Zaman vs. Ortaçağ: İslam kaynaklarına göre, ahir zamanda zulüm, tehlike, ölümcülük ve suç oranları Ortaçağ'a kıyasla çok daha fazla olacaktır. Hadislerde ahir zaman, "insanların en kötü dönemi" olarak nitelendirilir (örneğin, "Ümmetimin en hayırlısı benim dönemimdekilerdir, sonra onları izleyenler, sonra onları izleyenler... Sonra yalanlar çoğalır." - Buhari). Bu, suç çeşitliliğinin ve oranının artmasını ima eder. Ortaçağ'da suçlar daha çok savaş ve siyasi nedenlerle sınırlıyken, ahir zamanda bireysel ve toplumsal çapta (örneğin modern suçlar gibi) yaygınlaşacağı inancı vardır. Bazı alimler, günümüzü ahir zamanın başlangıcı olarak yorumlar, çünkü hadislerde tarif edilen alametler (örneğin, "kadınların çoğalması, erkeklerin azalması", "bilgisiz liderler", "gökdelenler") bugüne işaret eder.
Önemli Notlar
- Bu karşılaştırma, dini bir inançtır ve subjektiftir. Tarihsel verilere göre Ortaçağ'da da yüksek suç oranları (savaşlar, salgınlar gibi) vardı, ama modern istatistikler (örneğin suç oranları) ahir zamanı doğrulamak için kullanılmaz – bunlar iman meselesidir.
- İslam, her dönemde adaleti teşvik eder ve zulme karşı uyarır (Nisa Suresi 135: "Ey iman edenler! Adaleti ayakta tutanlar olun."). Ahir zamanda bile müminlerin sabır ve takva ile korunacağı belirtilir.
- Eğer bu konuda belirli hadis veya ayetlere dair daha detaylı bilgi isterseniz, lütfen belirtin. Bu yanıt genel bir özet; dini konularda uzman bir alimden danışmanlık almak her zaman faydalıdır.
şimdi ortaçağ daha kötüyse yapay zeka ve islam dini neden günümüzün daha kötü olduğu söylüyor? allah rızası için herkes gelsin ve açıklama yapsın lütfen lütfen lütfen!!!
Sizce bu ARPG oyunlarından hangisi daha zevkli daha güzel ve daha iyi? Path of exile 1 mi diablo 4 mü?
Sizce antalyanın en meşhur en ünlü ve en çok yabancı turist çeken bu 3 şehrinden en güzeli hangisi?
Antalya merkez los angelesa benziyor mu? ss li

Günümüzde mi yaşamak isterdiniz ortaçağda mı?
İlgi Alanları: Hayvanlar tarih uzay
Son Giriş: 10 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 23 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 160
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 3.468)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic

Yeni Kayıt
 Yeni Kayıt
 Takip Et
 Takip Et

Özel Mesaj
 Özel Mesaj

Görüntülenme
Görüntülenme  8 Yanıt
 8 Yanıt
         Yanıtla
 Yanıtla