Şimdi Ara

GTÜ'den kurtulmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
1.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen sene burada Reddit'te falan yazılanlara aldırmadan, ben yaparım ya ne olacak diyerek gittim GTÜ CENG yazdım. Okul beni 1 yılda illallah ettirdi. Okul her anlamda çok zayıf, öğrenci kalitesi yerlerde, eğitim kalitesi de çok kötü bir iki hoca hariç, bilgisayar bölümünün bilgisayar laboratuvarında çalışan bilgisayar yok, prestiji yok, adı yok, kimsenin umrunda değilsiniz, ne İstanbul'dasınız ne Kocaeli'ndesiniz, leş gibi bir yer. Özellikle 2. dönemde bazı hocalar var cidden hayattan bezdiriyor insanları, dersteki her şey o an hocanın kafasına ne eserse öyle, ne bir sistemleri var ne bir tertipleri var. Taşrada okuyor gibi hissediyorum kendimi.

Ortalamam 4'e çok yakın ama seneye bu hocalarla 4'e yakın tutmam pek mümkün değil, 100 kişilik sınıftan şansına AA alan 3-5 kişinin içinde olmam zor, bu dönem oldu bir şekilde ama 2-3 dersten CC-CB alsam da şaşırmazdım, bazı hocalar sanki rastgele puanlandırıyorlarmış gibime geliyor sınavları. 2. sınıfta hocalar kendileri bile okumuyor sınavları bu arada ChatGPT'ye okutuyorlar, tamamen şansa notlandırılıyorsunuz, itirazı da takan yok. Üst sınıflar çok muzdaripti bu durumdan.

Neyse şimdi gelelim kurtulma kısmına, yatay geçişle benim sıralamamdan daha yüksek alan başvurabileceğim her yere başvurmak gibi bir düşüncem var ama korkuyorum daha kötü olacak diye. YTÜ gelirse iyi olur ama olmayacak yüksek ihtimalle geçen seneye bakılırsa, İTÜ zaten gelmez, Marmara'dan da emin değilim orası nasıldır hiç bilmiyorum. Sizce bir sene daha GTÜ'de kalıp ortalama kasmaya çalışmaya devam edip daha bir yeri mi hedefleyeyim(çok büyük kumar) yoksa siktir olup gitmeli miyim?

Bunu GTÜ CENG hakkında bilgi almak isteyenler için de yazıyorum, sakın ama sakın ha gelmeyin, hayatınızın hatasını yaparsınız.

• Bu yukarıda kalsın, herkes görsün. 100 kişiden 3-4 tanesine AA verilme olayı diğer okullarda da olan bir şey bu arada, Koçta sınıfın yarısına A veriyorlarmış, ama çoğu okul böyle değil.

Bir de şunu söyleyeyim; ilk sene havuz dersleri genelde daha kötü olur. Bölüm derslerindeki hocalar daha kaliteli ve ilgili olabiliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 17 Temmuz 2025; 17:33:10 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bu dediğim olaylar bölüm derslerindeki problemler, havuz dersler çok daha iyi notlandırılıyor. Havuz derslerinde birden çok hoca olunca daha sistematik ders işleniyor ve sınavlar daha iyi okunuyor, bölüm dersinde ilk dönem hocamız çok iyiydi, ikinci dönemki hoca cehennemi yaşattı, 2. sınıfta girecek hocaya bundan da kötü deniyor. Takıldığım şey de sınıfta 3-4 tane AA olması değil, sınavların notlandırılması çok kötü. Bir derste itiraz ederek notumu 65’ten 90’a çıkarttım bu hiç normal değil bence, bölüm dersinin hocası itiraz bile kabul etmiyor, onda sıkıntı yaşayan arkadaşlarım oldu notları öylece kaldı. Bir arkadaşım finalden 1 puanla kaldı itiraz bile edemedi, vize ve ödev ortalaması da iyiydi çocuğun şimdi okulu uzadı boş yere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengcici -- 17 Temmuz 2025; 18:29:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İstanbul’a ek madde 1’le geçebilirim ama ortalamayla daha iyi bir yere geçmeye çalışıyorum

Daha Fazla Göster
  • Hadi hoca notlandırmasını geçtim de okulun kağıt üstündeki özelliklerin bu kadar zayıf olmasına şaşırdım doğrusu, forumda zamanında övülen bölümlerden biriydi (şakaya vuruldu gerçi de o ayro xd)

ha urla da izmirden yarım saat uzakta sayfiye yeridir. yazları çok güzeldir ama kışları nasıl fikrim yok. ben gittiğimde okulun kurulacağı yerleri göstermişlerdi, güzel yerlerdi hatırladığım kadarı ile. ama bi ege üni gibi caf caf yoktur.

• Hoca düzgün prompt girmediği için çok daha kötü okuyormuş, ChatGPT yüzünden 100 üzerinden 40 olan final barajı 3 puana kadar düşürülmüş. Ben şahsen iyi prompt girilse de AI’ın insafına bırakılmak istemem, o an rastgele seçilen seed’e bağlı puanın değişiyor. AI’lar daha stabil olduğunda kullanılabilecek bir sistem olabilir belki

Forumda övüldüğü zamanlar 50k'dan falan alıyordu, 50k'dan alan okullara göre belki iyi olabilir ama 10k'dan öğrenci almayı hak etmiyor asla. Daha değinmediğim bir sürü konu var en basitinden okula en yakın erkek KYK 15km uzaklıkta belediye günde 5 tane falan sefer koyuyor, okulun yemekhanesi de berbat ayrıca. Daha çok sayarım ama bitmez, Anadolu'daki rastgele bir fen lisesinin daha iyi olanakları var koca üniversiteden

İYTE bana GTÜ'nün İzmir versiyonu gibi geliyor, tabii ki daha iyidir ona lafım yok ama İstanbul-Ankara dışı düşünmüyorum şahsen. GTÜ'yü İstanbul'da sayılır deyip yazdım geçen sene, konum olarak cidden öyle ama ne İstanbul'un ne Kocaeli'nin sikinde okul. Gebze'nin geneli öyle galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengcici -- 17 Temmuz 2025; 22:31:53 >

GTÜ mühendislikler için çok avantajlı bir okul aslında. ceng özelinde bilemem ama makine olsun elektronik olsun zengin iş imkanı var. Kocaelinden gelen iş arkadaşımla daha bugün konuştuk GTÜ yü. diyor ki bilsem bu kadar okuyana kadar GTÜ de bi mühendis olsaydım(ki normal sıralamalı bir bölümü kast ediyor) şimdi kim bilir ne işlerde çalışırdım. aslında GTÜ mezunlarının hemen hepsi Gebzede ki iş imkanlarını sömürüp faydalanıyor demek istiyor.

Gebze gece 500 gin gündüz 2milyon nufusu barındırdığı söyleniyo ne derece doğru bilemem. okulunun kalitesini felan bilmem ama dediğin koşul ortalamaları ile mezun olduğunda gebzeden bi firma şap diye kapar seni vesselam.

ama itü, ytü gibi yerleri de denemek aşırı mantıklı tabiki.

Yalnız dürüst ve gerçekçi olursak; top tierden sonra İTU'nün altına düştüğün anda her okulun bir veya birkaç büyük problemi oluyor. Zaten GTU, IYTE, Marmara, YTU kalıyor size uygun okullar. GPA ve sıralamanız çok iyiyse ITU'ye geçiş yapabilirsiniz belki, diğer durumda bu okullardan GTU ve IYTE benzer konum sorununa sahipler, Marmara külliyeye geçtikten sonra kimse memnun değil diye biliyorum, YTU aralarında en iyisi kalıyor. Bir de Hacettepe var YTU ayarında. Bunların altına bakarsanız, muhtemelen daha alt seviyeye inmiş olduğunuzu düşünür, memnun kalmazsınız.

Akademik açıdan iyiler, geriye kalan konularda 1-2 tanesi hariç çekilecek çile değiller. Bölümden kimle konuşursanız konuşun aynı şeyleri anlatacaktır herkes. Bölüme giren sayısı 90 mezun sayısı geçen sene 30, YÖK Atlas’tan bakabilirsiniz

Marmara’yı 5-10 kişiyle kaçırdım, o yüzden İTÜ hayal anca, YTÜ bile çok zor, İYTE İzmir’de olduğu için düşünmüyorum, Hacettepe de hayal. Elimde kesin diyebileceğim tek seçenek Marmara, ondan da memnun kalır mıyım bilemiyorum.

• eskiden daha beterdi şimdi bi kaç tane hoca gitti ödevler eskisi gibi değil o yüzden zorluk seviyesi düştü ama dediğin gibi çok sorunlar var. özellikle 2015 girişliler çok çekti 30 kişi zaten ayrıldı .

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.