Mobbing davası açmak istiyorum, şartları neler?
Merhaba,
Lojistik sektöründe bir firmada çalışıyorum ve uzun süredir mobbinge uğradığımı hissediyorum. Çeşitli nedenlerle sürekli olarak aşağılama, dışlanma ve psikolojik baskılarla karşı karşıya kalıyorum. Bu durum hem işimi hem de ruh sağlığımı ciddi şekilde etkiledi. Şu an işten ayrılmayı düşünüyorum ve sonrasında mobbing davası açma niyetim var.
Bu noktada mobbing davası açmanın şartları hakkında bilgi edinmek istiyorum. Hangi şartlar altında dava açabilirim? İşyerinde yaşadığım psikolojik baskılara dair elimde somut deliller yok, yalnızca yaşadığım olayları ve hissettiklerimi aktarabilecek durumdayım. Bu durumda dava açmak mümkün olur mu?
Dava sonucunda nasıl bir kazanım elde edebilirim? Maddi veya manevi tazminat alma olasılığı var mı? Dava sürecinde nelere dikkat etmeliyim ve yasal olarak bana ne gibi haklar tanınır?
Konuyla ilgili deneyimi olan, hukuki bilgi sahibi ya da benzer bir durumda olan kişilerin yardımlarını rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
SGK koklear implant cihaz yenileme bedellerinin tamamını ödemiyor?
Herkese merhaba, 13 yaşındaki oğlum işitme kaybı olduğu için koklear implant diğer adıyla biyonik kulak kullanıyor. Cihazın yenilenmesi gerekiyor. Koklear implant cihaz yenileme için doktor raporu da aldık ama 70k ara fark ödemesi yapmamız isteniyor. Bunun sebebi SGK yenileme halinde cihazın tamamını karşılamıyormuş. Koklear implant sut kriterlerini inceledik. Sgk nasıl böyle bir uygulama yapabilir anlamış değilim. Bu konuda ne yapmamız gerekiyor?
Boşanmada mal kaçırma nasıl engellenir
Herkese merhaba, bir yakınım 5 yıllık ilişkisini bitirmek için boşanma davası açtı. Ancak eşi davayı açacağını tahmin etmiş olacak ki davayı açmadan önce evliyken biriktirdiği borsa hisselerini satıp başka birinin hesabına geçirmiş. Tanıdık, eşinin boşanmada mal kaçırma yapacağını düşünememiş. Şimdi yüklü miktarda para kayıp. Bu durumda nasıl bir işlem yapılabilir? O para geri alınabilir mi? Cevaplarınızı bekliyorum.
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 220 (Bu ay: 69)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Hukuk Genel