
Ev için internet önerisi
Selamlar, bu yıl üniversitede 2. sınıfa başlayacağım. İlk yıl Bozüyük'ten Eskişehir'e gidip geliyordum ama bu sene uygulamalı dersler olacağı için sırtımda bıçak + kıyafet takımıyla 4 saat toplu taşımada sürünmek istemediğimden dolayı ev tuttum.
Okul başlamadan eve internet bağlatmayı düşünüyorum. Aile evinde Turkcell 50 Mbps kullanıyorum. Kendi öğrenci evime de internet bağlatacağım ama hangi sağlayıcıyı seçmem gerektiğine karar veremedim. Eskiden taş çatlasa 3–4 servis sağlayıcı vardı, şimdi en az 10 tane olmuş, kafam karıştı.
Tuttuğum evde fiber altyapı mevcut. Açıkçası seneye ev değiştirme ihtimalim veya Erasmus'a gitme durumum olabileceği için taahhütlü paketlere pek sıcak bakmıyorum. Şu an baktığım seçenekler arasında en çok Turkcell'in 100 Mbps paketi hoşuma gitti, fiyatı da 700 TL.
Sizin bildiğiniz başka uygun seçenekler varsa yazarsanız sevinirim.
1000 TL'YE KADAR FARE ÖNERİSİ
Selamlar,
Yaklaşık 4 yıldır Asus ROG Gladius II Core model fare kullanıyorum. Genel olarak memnunum ama birkaç ay önce sinirle fareye vurduğum için scroll (tekerlek) tuşu bozuldu. O günden beri makro tuşlarını aşağı-yukarı tuşları olarak atadım fakat artık baş parmağım bu tuşlara basmaktan ağrımaya başladı.
Amazon’da Razer DeathAdder Essential modelini 730 TL’ye görünce almak istedim ama forumlardaki olumsuz yorumları okuyunca tereddüt ettim.
Alternatif olarak SteelSeries Rival 3’e baktım fakat artık eski bir model olduğu ve orta boyutlu olduğu söyleniyor. Elim uzun (21 cm) olduğu için büyük boyutlu bir fare arıyorum.
Rekabetçi oyunlarla ilgilenmiyorum. Fareyi daha çok hikaye tabanlı oyunlar ve günlük internet kullanımı için kullanacağım.
Bütçem en fazla 1000 TL. Asus, Corsair, Steelseries, Razer ya da Logitech gibi güvenilir markalardan öneri verirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler!
Otomatik mama kabı tavsiyesi
Herkese merhaba, evde 1 yaşında iki tekir kedim var, biri dişi biri erkek. Erkek olan biraz kilolu olduğu için, normal mama miktarından 10-15 gram daha az veriyorum ve gece mama vermemeye çalışıyorum.
Ama gelin görün ki benim tosun her sabah mama diye bağırıyor, hatta gelip kafamın üstüne oturuyor. Bu durum artık beni de uykusuz bırakmaya başlayınca otomatik mama kabı arayışına girdim.
Şu anda iki ürün arasında kaldım. Ama karar veremiyorum. İkisini de aşağıya bırakıyorum:
Ürün 1: Xenon Smart Akıllı Otomatik Kedi Köpek Mama Kabı Mobil, Peşin fiyatına 3 taksit
Ürün 2: Kameralı Akıllı Otomatik Evcil Hayvan Besleyici Mama, Peşin fiyatına 3 taksit
Bu ürünlerin daha önce deneyimleyen ya da benzer bir konuda fikri olan varsa görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Merhaba, sözelde 20k yaptım ve büyük ihtimalle Osmangazi'de gastronomi okuyacağım. Kalacak yer olarak 1+1 veya 1+0 ev düşünüyorum. Şu anda kiralar sarı sitede 10-15k arası ve çoğu evde internet hariç fiyatlara faturalar dahil ayrıca baktığım evler okula yürüme mesafesinde. Yemek olarak sabahları gevrek, öğlenleri okulda, akşamları da ucuz yollu ev yemekleri yapmayı düşünüyorum. Sigara içmiyorum, alkol normalde tüketirim ama üniversite başlayınca bırakırım. Eskişehir yaşadığım yere de yakın arada annemin yaptığı yemekleri de götürürüm. Sizce aylık en az ne kadarlık bir masraf oluşur?
Üniversite öğrencisi askere nasıl gider?
Merhabalar, Çanakkale'de hazırlık bölümünde okuyorum fakat askere gitmek için okulu bırakmak istiyorum. Üniversite kaydımı sildirmek için illa o üniversiteye gitmem gerekiyor mu yoksa online bir şekilde kaydımı silebilir miyim? Bu ay içerisinde tecili bozdurup askerliği onaylatmak istiyorum. Bunu nasıl yapabileceğim hakkında bana yardımcı olabilecek varsa sevinirim, iyi günler.
PSU ÖNERİSİ
Almayı düşündüğüm bilgisayara göre güzel, sağlam bir PSU almak istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Bütçem 2000-2500 TL arasıdır. Daha ucuz olursa da işime gelir.
EKRAN KARTI: Asus TUF Radeon RX 6800 Gaming OC
İŞLEMCİ: AMD Ryzen 5 5600
KASA: Corsair 275R Airflow
ANAKART: Gigabyte B550M-DS3H
SSD: Kioxia Exceria G2 1TB
RAM: G.Skill 16GB(2x8) RipjawsV 3600mhz CL18 DDR4
SOĞUTUCU: ID-COOLING SE-224-XT RGB
20.000 - 25.000 TL PC TOPLAMA
Herkese merhaba, böyle bir sistem toplamayı düşünüyorum yaklaşık olarak 22.000 TL'ye denk geliyor. Bu sistem iyi midir yoksa değişiklik yapayım mı? Önerileriniz varsa açığım. Bilgisayarı 2K çözünürlükte her oyunu minimum 60 FPS ile oynamak için istiyorum. Tasarım olsun, yayın olsun, render olsun, mining olsun bunları yapmayacağım.
EKRAN KARTI: https://www.gencergaming.com/sapphire-radeon-rx-6800-gaming-11305-02-20g-256-bit-gddr6-16-gb-ekran-karti
PSU: https://www.sinerji.gen.tr/deepcool-750w-pk750d-80-bronze-guc-kaynagi-p-43898
RAM: https://www.sinerji.gen.tr/gskill-16gb-2x8-ripjawsv-3600mhz-cl18-ddr4-ram-f4-3600c18d-16gvk-p-33329
SOĞUTUCU: https://www.n11.com/urun/ag400-ak400-islemci-sogutucu-25826884
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Mesaj Sayısı: 26
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 34
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.660 (Bu ay: 561)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware

