TTNet VDSL - Downstream SNR ve Kopma Problemi
Arkadaşlar merhabalar. Forumda bir çok konuyu okudum, bir konuda danışmak istedim. Şehir dışında müstakil evlerin yoğunluklu olduğu bir alanda yaşıyorum. Yaklaşık 1 aydır Downstream SNR 0,1 e kadar düşüyor ve düzgün çalıştığı zaman 11-14'e kadar çıkıyor. Genelde bu aralar down stream SNR ortalama 8-9 civarı kalıyor. Upstream SNR genelde yüksek. Internet belli olmayan saatlerde sürekli kopuyor, bazen 2-3 saat sıkıntı olmuyor bazen 1-2 saat boyunca 3-4 dakikada bir kopuyor. Bu sorun senelerdir devam ediyor. 7-8 ay çok güzel çalışıyor sonra birden 10 gün ile 2 ay arası böyle sıkıntı çıkabiliyor.
VDSL dolabı 400 metre civarı bir mesafede ve hat 150 metre civarında direk üstünde ufak bir kutudan 2'ye ayrılıyor. 1 hat bana doğru geliyor, 1 hat yukarıdaki sokağa gidiyor. Bana gelen hat kesintisiz en son direkteki ufak kutuda 2 müstakil eve ve 1 okula ayrılıyor ve bitiyor. 1 ev hiç kullanmıyor internet veya telefonu, diğeri ise ilkokul ve ayrıca bölgedeki tek fiber internete sahip bina, fiber hattı bu kablodan ayrı bir turuncu siyah kabloyla geliyor. Bu arada telefon hattı çok eski 20 senelik bir hat.
Hat zayıflaması bu kesinti veya düzgün çalışma esnasında hep düzgün değerler veriyor, dalgalanmıyor, genelde sabit. Hızda herhangi bir sorun yok 50mbps hız (bölgeye verilen maksimum paket) her türlü geliyor. Sadece SNR problemi olduğunda iyice yavaşlayıp kesiliyor.
Ekip gelip hat değerlerini kontrol etti 5 dakikada, büyük ihtimal sorunsuz çalıştığı zamana denk geldiği için herşey güzel, modemde olabilir sorun dedi. Olmadı diye mesaj atınca, Portu değiştireceğim dediler gittiler ve büyük ihtimal değiştirdiler ama sorun yine devam. Ev içi hat bu sorun yıllardır olduğu için, bir kaç defa ekipler tarafından sorun olabilir dendiği için 1-2 defa değişti, en sonuncusu 1 yıllık 4 damar kablo. 3-4 adet farklı modemde aynı sonuç. En sonuncusu sıfır VR600 V3 ve diğerleriyle aynı sonuç.
Şimdi saha ve kablo ekibi gelecekmiş her neyse bilemedim. Sorunun neyden kaynaklandığını bilmediğim için anlatamıyorum Geldiklerinde eğer ararlarsa bu sorunu nasıl çözebilirim, neyi kontrol etmelerini söylemem gerekli. Çünkü yoğunluktan mı bilmiyorum 3-5 dakika bakıp gidiyorlar. Sıkıcı bir durum. Herhangi bir tavsiyeniz olursa çok memnun olurum.
Eke sorunsuz çalıştığı zamandan bir modem değeri atıyorum. Kesintiler olmaya başladığında sadece downstream SNR 0,1 lere kadar düşüyor. Downstream paket hatası 1-2 saat içinde 500000lere kadar çıkıyor.

Güç Kaynağı Önerisi 850 - 1000w
Arkadaşlar merhaba, uzun süredir güç kaynağı ihtiyacım yoktu ancak kişisel bilgisayarım için bir PSU arayışım oldu, modellerden uzak kaldım. Kullanabileceğim işlemciler 13700k ve 13600kf, kullabileceğim GPU lar, Tuf3080, Arc B580 ve Asus 4070ti. Kullanmayı düşündüğüm kasa Lian Li 207 (160mm psu kısıtı var, diğer kasamı da bunun için bozmak istemiyorum - Entho 2 pro server). aradığım özellikler özellikle Zero RPM, kaliteli iç yapı, fiyat. Marka tercihim hiç yok. İkinci el güç kaynaklarına da açığım, şu modele bakabilirsin gibisinden 2.el, gördüğüm kadarıyla fiyatlar almış başını gitmiş herşey gibi. Düşündüğüm bütçe 5000TL (biraz aşağı biraz yukarı). Öneride bulubailecek arkadaş varsa çok sevinirim.
Son Giriş: 4 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 15
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 57)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Dahili Bileşenler

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
4 Yanıt
0