FİZİK PROBLEM HESAPLARI
Mekanik problemleri farklı yolları kullanarak çözdüğümde sonuç büyük bir oranda aynı çıkıyor elbette ancak virgülden sonraki 2. veya daha sonraki basamaklarda farklılıklar oluşuyor bu farkların nedeni nedir sizce ?
Herkese selam , bu yıl üniversiteye başlıyorum (kimya mühendisiği) ve yeni bir laptop almak hasıl oldu . Bilgisayar konusunda temel parçalar dışından detaylı bir bilgim yok .
M1 mac air (8gb ram) almayı düşünüyorum ancak sırf ısırık elma için bu kararı vermediğimden emin olmak için siz değerli forum üyelerine bu konuyu açmış bulunmaktayım , umarım benim durumumdaki kişiler için faydalı bir diyalog olur .
Uzun yıllar windows kullandım ilk defa macOS kullanmayı düşünüyorum ve
çok nadir arada bir girdiğim lol dışında (onu da oynamıyorum artık) rafine bir oyun zevkim ve oyun oynayacağım yok .
Bilgisayarda zamanımın çoğunu ;
müzik yazılımları , gitar ve klavye pluginlerinde,
çeşitli programlama dillerinde (python , C , matlab , AutoCad vs...) gibi yazılımlarda,
tarayıcıda bol bol açılan google aramaları , youtubeda
ve günlük word,excel, mail gibi uygulamalarda geçireceğim . Alacağım laptop da bunları ısınmadan , kasmadan halledebilsin istiyorum.
Sizce bu işler için macbook benim için uygun mudur yoksa aynı fiyat bandında windows daha mı iyi olur ? Dediğim gibi sırf apple olsun diye almış bulunmak istemiyorum .
Bir de render almayan ve oyun oynamayan biri için 8GB ram yarı yolda bırakır mı , nolursa olsun 16GB ram olan mı alınmalı ? Yaklaşık 5 yıl kullanmayı planlıyorum , uzun süreli kullanımda programların min sistem gereksinimlerinin artık 16GB olacağı söyleniyor kastedilen şey 5 yıl içinde çoğu programda karşımıza çıkar mı , kısaca benim yapacağım işler için 8gb ram üzer mi ?
Yardımlarınızı bekliyorum , extradan bulunacağınız tavsiyelere açığım .
Son Giriş: 5 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 387 (Bu ay: 246)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Notebook - Ultrabook - Oyuncu Dizüstü Tavsiye Bölümü