Merhaba arkadaşlar,
Evimizde bir adet B sınıfı, bir adet C sınıfı olmak üzere 2 adet dizel aracımız var. B sınıfı aracımız eski, 2008 model. Bu aracı elden çıkarmak istiyoruz.
Onun yerine benzinli veya hibrid şehir içi kullanımına uygun bir araç bakıyoruz. Aradığımız şartlar
-Benzinli veya hibrid olacak (dizel araçlarda kışın araç içi geç ısınıyor, araç ilk çalışınca çok ses yapıyor, yeni araçlarda adblue ekleme mevzusu sıkıntı vb.)
-Otomatik vites olacak (tam otomatik, yarı otomatik veya CVT farketmez. Sorunsuz olsun yeterli)
-Sehir içi kullanılacağı için yakıt tüketimi aşırı yüksek olmasın istiyoruz
-Genel olarak güvenilir olsun ve az arıza çıkarsın istiyoruz
-Ağır hasar kaydı olmasın, ufak tefek boya, göçük düzeltme vb. sorun değil
-Periyodik ve arıza bakım masrafı fazla olmasın (audi, mercedes ve bmw gibi markaları eliyoruz)
-Hatchback olması veya boyut olarak küçük olması öncelikli tercihimiz
-1.2 puretec, 1.0 ecoboost vb. 3 silindirli veya kayışı yağda çalışan, sorun çıkarmaya meyilli motorlar istemiyoruz
-Yıl olarak 2018 üzeri olması öncelikli tercihimiz.
Araştırmalarım sonucunda aşağıdaki araçlara bakıyorum.
-Toyota Auris 2017-2018 modelleri 1.6 motor, 800.000 - 1.100.000 TL arasında (bence yılına göre pahalı ama toyota hem şanzıman hem motor olarak sorunsuz)
-Toyota Corolla HB, 1.2 T veya 1.8 hibrid motor, 1.000.000 - 1.300.000 TL arası (bence bu seçenek de pahalı ayrıca HB corolla az tercih ediliyor)
-Toyota Yaris 1.33 veya 1.5 veya 1.5 hibrid, 900.000 - 1.100.000 TL arası (1.5 motor 3 silindir, hibrid olanı 1.000.000 TL'ye kazasız mevcut)
-Honda Jazz 1.3-1.5 veya 1.5 hibrid, 900.000 - 1.500.000 TL 1,5 hibrid yeni nesil olanı oldukça iyi ama pahalı
-Hyundai İ20 1.4 MPI, 800.000 - 1.000.00 TL arası ( 1.4 mpi yakıt tüketimi biraz fazla, yerli üretim olması avantaj)
-Hyundai Bayon 1.4 MPI - 900.000 - 1.200.000 TL (geniş ve model yılı yeni, yakıt tüketimi biraz fazla)
-Renault Clio 1.3 TCE - 850.000 - 1.200.000 TL ( bence iyi bir seçenek ama hanım sevmiyor bu aracı)
-Volkswagen Beetle 1.2 veya 1.4 TSI 1.000.000 - 1.400.000 TL (yıl olarak eski, yakıt tüketimi fazla, 2 kapı olması dezavantaj ama bence harika bir araç)
Bu araçlar dışında Ford Puma, Citroen C3, Volkswagen Polo veya Golf, Mini Cooper gibi modellere de araştırdım ama onlar ön plana çıkmadığı için eledim.
Bence bu araçlar içinde Honda Jazz ve Toyota Yaris şehir içi kullanımı için en ön plana çıkan modeller. En az yakan ve sorunsuz araçlar bunlar.
En mantıklı olan seçenekse Renault Clio veya Hyundai İ20. kalite olarak bence Toyota ve Honda'nın gerisindeler ama iyiler.
Seytan bir taraftan diyorki Beetle'i al, hayata bir daha mı geleceğiz
Sizlerin önerileri nedir duymak isterim. SUV veya otomobil olabilir. Elektrikli araçları da seçeneklere ekleyebiliriz ama apartmanda sarj etme imkanım yok. Dışarıda sarj işini düşünmek lazım. Sanayiden uzak olmak istiyorum, son yıllarda sanayideki ustalardan yıldım.
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 21
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 83)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 8 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Otomobil Genel

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
41 Yanıt
0