Şimdi Ara

Otomatik Vites, Güvenli, Sehir İçi Kullanım İçin Araç Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Siz hangisini alırdınız?

(En Son Oy Tarihi: 19.12.2025)
Giriş

Evimizde bir adet B sınıfı, bir adet C sınıfı olmak üzere 2 adet dizel aracımız var. B sınıfı aracımız eski, 2008 model. Bu aracı elden çıkarmak istiyoruz.

Onun yerine benzinli veya hibrid şehir içi kullanımına uygun bir araç bakıyoruz. Aradığımız şartlar

-Benzinli veya hibrid olacak (dizel araçlarda kışın araç içi geç ısınıyor, araç ilk çalışınca çok ses yapıyor, yeni araçlarda adblue ekleme mevzusu sıkıntı vb.)

-Otomatik vites olacak (tam otomatik, yarı otomatik veya CVT farketmez. Sorunsuz olsun yeterli)

-Sehir içi kullanılacağı için yakıt tüketimi aşırı yüksek olmasın istiyoruz

-Genel olarak güvenilir olsun ve az arıza çıkarsın istiyoruz

-Ağır hasar kaydı olmasın, ufak tefek boya, göçük düzeltme vb. sorun değil

-Periyodik ve arıza bakım masrafı fazla olmasın (audi, mercedes ve bmw gibi markaları eliyoruz)

-Hatchback olması veya boyut olarak küçük olması öncelikli tercihimiz

-1.2 puretec, 1.0 ecoboost vb. 3 silindirli veya kayışı yağda çalışan, sorun çıkarmaya meyilli motorlar istemiyoruz

-Yıl olarak 2018 üzeri olması öncelikli tercihimiz.

Araştırmalarım sonucunda aşağıdaki araçlara bakıyorum.

-Toyota Auris 2017-2018 modelleri 1.6 motor, 800.000 - 1.100.000 TL arasında (bence yılına göre pahalı ama toyota hem şanzıman hem motor olarak sorunsuz)

-Toyota Corolla HB, 1.2 T veya 1.8 hibrid motor, 1.000.000 - 1.300.000 TL arası (bence bu seçenek de pahalı ayrıca HB corolla az tercih ediliyor)

-Toyota Yaris 1.33 veya 1.5 veya 1.5 hibrid, 900.000 - 1.100.000 TL arası (1.5 motor 3 silindir, hibrid olanı 1.000.000 TL'ye kazasız mevcut)

-Honda Jazz 1.3-1.5 veya 1.5 hibrid, 900.000 - 1.500.000 TL 1,5 hibrid yeni nesil olanı oldukça iyi ama pahalı

-Hyundai İ20 1.4 MPI, 800.000 - 1.000.00 TL arası ( 1.4 mpi yakıt tüketimi biraz fazla, yerli üretim olması avantaj)

-Hyundai Bayon 1.4 MPI - 900.000 - 1.200.000 TL (geniş ve model yılı yeni, yakıt tüketimi biraz fazla)

-Renault Clio 1.3 TCE - 850.000 - 1.200.000 TL ( bence iyi bir seçenek ama hanım sevmiyor bu aracı)

-Volkswagen Beetle 1.2 veya 1.4 TSI 1.000.000 - 1.400.000 TL (yıl olarak eski, yakıt tüketimi fazla, 2 kapı olması dezavantaj ama bence harika bir araç)

Bu araçlar dışında Ford Puma, Citroen C3, Volkswagen Polo veya Golf, Mini Cooper gibi modellere de araştırdım ama onlar ön plana çıkmadığı için eledim.

Bence bu araçlar içinde Honda Jazz ve Toyota Yaris şehir içi kullanımı için en ön plana çıkan modeller. En az yakan ve sorunsuz araçlar bunlar.

En mantıklı olan seçenekse Renault Clio veya Hyundai İ20. kalite olarak bence Toyota ve Honda'nın gerisindeler ama iyiler.

Seytan bir taraftan diyorki Beetle'i al, hayata bir daha mı geleceğiz 

Sizlerin önerileri nedir duymak isterim. SUV veya otomobil olabilir. Elektrikli araçları da seçeneklere ekleyebiliriz ama apartmanda sarj etme imkanım yok. Dışarıda sarj işini düşünmek lazım. Sanayiden uzak olmak istiyorum, son yıllarda sanayideki ustalardan yıldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eldarion_ -- 31 Temmuz 2025; 11:28:29 >

• Kesinlikle Bayon öneririm, 1.4 mpi ile performans beklentiniz yoksa tüp ile oldukça ekonomik şekilde gezersiniz, tüp istemiyorsanız donanımsan bir tık kısarak 1.0 tgdi motor tercih edebilirsiniz.

Hocam 1.0 motoru tercih etmiyorum (3 silindir olması nedeniyle)

1.4 mpi sorunsuz bir motor ama şehir için yakıt tüketimi biraz fazla. LPG taktırmak istemiyorum çünkü 2. araç olduğu için yüksek km yapmayacak.

Ayrıca 1.4 mpi tiplerde kullanılan otomatik şanzıman tork konvertörlü galiba. şanzıman açısından güvenilir mi, bir bilginiz var mı?

Hyundai'nın çift kavramalı kuru tip otomatik şanzımanlarında ısınma vb. sorunlar olabiliryordu.

Polo otomatik fiyatları bana biraz pahalı geldi hocam. Önerdiğiniz bir yıl ve paket var mı? Örnek olarak 2016, 1.2 tsi, comfortline vb.

Ayrıca 2017 sonrasında 1.0 motor var ve 3 silindirli bir motor. 3 silindirli motorları tercih etmiyorum diye belirtmiştim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hyundai'nin A6GF1 şanzımanının geliştirilmiş versiyonudur, aynı şanzımanı 200 bin km 12 yıldır Elantra'da kullanıyoruz tamamen sorunsuz güvenli liman denebilecek bir şanzımandır o açıdan merak etmeyin. 24 saat trafikte kalsanız dahi ısındıramaz, kolay kolay bozamazsınız. Belirli bir kullanım alışkanlığı da edinmeniz gerekmez, DCT gibi değil. Hoş yeni nesil DCT'lerde de bu tarz sorunlar zaten kolay kolay yaşanmıyor.

LPG taktırmadığınız durumlarda bile 1.4 MPI siz ve sizin gibi kullanıcılar için adeta biçilmiş kaftan denilebilir. Aynı motoru yine Accent Blue aracımda kendim 12 yıldır 155 bindir ben kullanıyorum, oldukça sorunsuz ve ucuz maliyetlerle yürütülebilecek bir motordur. Bir tık fazla yaktığı doğru ancak bu noktada yılda kaç km yol yaptığınız önemli, çok yol yapmayacaksanız sizin için bunun bir önemi olmayacaktır. Turbo motorların 6-7 litre yaktığı yerde bu motor 8-9 litre yakıyor. Bu noktada bu kombinasyonun sizin için en iyi tercih olabileceğini düşünüyorum. Neticede kısıtlı bir bütçeyle 2022-2023 model, Style ya da Elite paket doluluğunda bir araca sahip olabileceksiniz. Bir tık fazla yakmasıyla birlikte yeni nesil motorlarda yaşanabilecek çoğu potansiyel arızanın önüne geçmiş olacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoloClassic75 -- 31 Temmuz 2025; 13:20:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç İçi Kamera Tavsiyesi
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

Gönül ister sıfır araç alalım lakin maalesef durumları sizde biliyorsunuz. Otomatik temiz bir araca binelim dediğimizde fiyatlar bu civarlarda geziyor. 2022 üstü güvenilir otomatik bir araç öneriniz varsa duymak isterim

Bilgilendirme için teşekkürler hocam. Hyundai markası son yıllarda sorunsuz güzel araçlar çıkarıyor. Yakıt konusunda haklısınız, az km yapacağı için büyük sorun oluşturmaz. i20 'yi ve Bayon'u ayrıntılı olarak düşüneceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eldarion_ -- 31 Temmuz 2025; 14:50:17 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ikinci el ilanlari takip edin 1.5 hibrid alin yillarca otomobil derdiniz olmasin.

Ncap 5 yildiz,10 havayastigi, seviye 2 otonom surus,

Mevsime gore 20km alti sehirici agir trafikte 3.5-5 litre arasi tuketim.

Zengin donanım, cok genis ic hacim,

Sanzimansiz sistem, sorun cikaracak bir sanziman yok yani.

Aragorn babaniz da bunu alirdi bence :)
    Hayirli gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 31 Temmuz 2025; 20:13:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Maximum bütçe nedir? 900den girmiş 1500 den cikmissiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Listede yok akıllara pek gelmiyor o yüzden de piyasası olmayan suzuki swifti tavsiye ederim 1.2 hibrit. Güvenlik donanımı olarak carpisma onleme şerit takip vb. Özellikler standart olarak mevcut yılına rağmen. Yakıt olarak üzmez.
    Bayon da tercih edilir ama tüp olmaz derseniz benzinde çok yakar bir de o şerit takip vb donanımlar elite pakette geliyor ancak alt paketlerde yok.
    Özetle swifti degerlendirmeye alin derim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

3 silindirle bir alıp veremediğim yok aslında. Alıp binen ve memnun olan çok insan var çevremde.

Benim tercih etmeme sebebim şunlar;

-Bu motorlarda bir arıza olması durumunda onarımının zor olması sebebiyle uzak duruyorum.

-Ayrıca 3 silindirli motorlarda bir silindirin duruma göre devre dışı kalması, sarsıntılı çalışması vb. dezavantajları var. Bunlar arıza ihtimalini artırıyor.

-Evin ikinci aracı olacağı için en az sanayi ihtiyacı olan aracı almak istiyorum (hızlanma, turboşarj, çift kavramalı hızlı vites geçisi vb. ihtiyacım yok)

-Genel olarak basit ama güvenli bir araç arıyorum. Araçlarda bazı ayrıntılar arıza ihtimalini maalesef artırabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eldarion_ -- 31 Temmuz 2025; 23:36:20 >

Kia Rio'ya ve Suzuki Swift'e de baktım. Servis veya sanayide kolay usta bulma sorunu nedeniyle eledim bu modelleri.

Hocam genel olarak bütçem 900.000 - 1 milyon ama 1.3 milyona kadar çıkabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eldarion_ -- 31 Temmuz 2025; 23:37:8 >

Honda Jazz araştırdığım araçlar içinde en ön plana çıkan 2 araçtan biri, diğeri de toyota yaris. Hatları biraz yumuşak ve tipini bir çok insan beğenmiyor ama bence tipi güzel.

CVT şanzıman, geniş, çok az yakıyor, güvenlik önlemleri diğer araçlara göre daha iyi. Ayrıca iki mühendis arkadaşım bu aracı kullanmıştı, ikisi de aracı çok sevmişlerdi. Ne zaman muhabbeti olsa aracı överler.

Eski kasaların fiyatı uygun ama yeni 1.5 hibridler pahalı. Para sorunu olmasa jazz 1.5 hibridi alır geçerim hocam. Favorilerimde 2-3 adet 1.5 hibrid jazz mevcut takipteyim.

Aragorn babam yaşı itibariyle pek umursamıyor. Brego benim işimi görür diyor kral. Olmadı Gandalf'ın Shadowfax'ini alırız ikinci el =D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eldarion_ -- 1 Ağustos 2025; 1:37:54 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.