Mavi ışının zararları..
Merhabalar, herkese iyi günler dilerim. Ben size yaşadığım bir sorunu anlatmak istiyorum. Son zamanlarda kafam, beynim hiç doğru çalışmıyor gibi geliyor. Yani sanki tamamen uyuşmuş, çökmüş, kendinde değil gibi. Çocukluğumdan beri bilgisayar ve telefonda çok uzun saatler geçiren biriyim. Bunun sebebi küçükken oyun oynamamdı, ancak bu liseye geçtiğimde programlama ve bilgisayar alanlarına ilgimin olmasıyla daha da arttı.
Günümün neredeyse +10 saati bilgisayarda ve telefonda geçiyor ve kafamın bu denkli uyuşuk olmasının sebebi bu olmalı diye düşünüyorum. Sanki zeka seviyeme kadar etkilemiş gibi geliyor. Uzun yolda direkt gözlerim kapanıyor.
Ayrıca sınav senem geldiğinden dikkat eksikliği ve odaklanma sorunu da çok etkiliyor. Artık vereceğim kararları bile doğru düşünemiyorum, birde motivasyonsuzluk ve psikoloji de etkiledi sanırım. Demek istediğim sizce bu sorunu nasıl çözebilirim? Eskiden kitap okurdum çözmek için ve bir miktar etkiledi fakat artık yardımı dokunur mu bilemiyorum. Açıkçası bilgisayar mühendisliği de okumak istediğimi hesaba katarsak zor olacak gibi geliyor. Yardımlarınız çok değerli benim için.
Bug Bounty ve Web Programlama
Arkadaşlar selamlar,
Ben kendimi web alanında geliştirmeye çalışıyorum. Amacım bug bounty öğrenerek, kendime birşeyler katmak. Sizlere sorum bug bounty öğrenmek için web tabanlı PHP, Javascript gibi dilleri öğrenmek şart mıdır? Çoğu hackerone ve bugcrowd rehberinde, ya da önerilerde kimse öğrenin yazmamış.
Eğer öğrenmem gerekli ise ben yazılımı seviyorum. Bu durumda seve seve öğrenirim. Fakat bug bounty için önemli bir konu mu bilemiyorum. Eğer önemli ise php mi javascript mi öğrenmem gerekli?
Ayrıca bu konuda her türlü tavsiyeye açığım. Yeni öğreniyorum yanlışım olduysa kusura bakmayın.
PHP ve Javascript
Merhabalar arkadaşlar,
Ben bir süredir web daha doğrusu php ile ilgileniyorum. Web dillerini öğrenmemin sebebi kendime temel almak. İleride bug bounty ile ilgilenmek istiyorum. Bunun için web programlama öğrenmeye karar verdim.
Sormak istediğim şey, ben yaklaşık birkaç aydır php ile ilgileniyorum fakat php'nin javascripte göre "zaman israfı" aynı zamanda "ölü bir dil" olduğunu sık duyar oldum. Açıkçası php'yi syntax olarak seviyorum. Fakat dediğim gibi benim öğrenme amacım genel olarak web sitelerinde, bug bounty'de bana temel olması.
Sizce bundan dolayı php'ye devam mı etmeliyim bir süre daha (ileri seviyeye kadar), yoksa direkt olarak JavaScript'den ilerlemem benim için daha mı iyi olur? Ya da hem php hem de ileride JavaScript öğrenebilir miyim, zaman kaybı mı olur?
Yanlışlıklarım olduysa özür diliyorum, web konularında kendimi geliştirmeye yeni başladım.
Lane Seçememek
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.103 (Bu ay: 12)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Web Tasarım - Programlama