Onbaşı
10 Şubat 2019
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 56 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Kısaca anlatmam gerekirse üniversitede 2. ve son senem. 1. senem tamamen boş geçti yani şu anlamda; neredeyse hiç sosyal aktivitelere katılmadım, ortam yapmadım. Sadece eve gidip geldim zaten aile evinde kaldığım için kabuğumu kıramadım. Ama bu sene akıllandım ve istemsizce kız arkadaş yapma isteği oluştu. Kız arkadaş olmasa bile yeni kızlar tanıyıp sadece arkadaş bile kalsam olur fakat şöyle bir sorun var okulun ilk haftası gözüme bir kaç kız kestirdim ama herkes ilk günlerden gruplaşmaya başlamışlar bile. Hayır kızı yalnız görüp gidip konuşayım seni beğendim tanışabilir miyiz falan ama yok hiç yalnız takılmıyorlar. Bana göre kıza yürümenin en mantıklı yolu instagramdan hikaye yoluyla ama tanımadığın kızın instagramını nasıl bulacaksın hadi buldun kız nerden buldu da istek attı diyecek. Bunu yapan her kıza ister atıyordur gözüyle bakma ihtimali yüksek. Hadi diyelim okulda ortamlarına giremedin falan sizce okul dışından nasıl bulabilirim? Kulüpler, etkinlikler demeyin çünkü onlara gerçekten vaktim olmuyor zaten okuduğum okul dünyadan uzak bir yer ve meslekyüksekokulu olduğu için bomboş bir okul. Artık Tinder tarzı uygulamalara sardım da sanaldan da bir yere kadar gerçekteki gibi hissedemezsin yani. Snapchat desen o da aynı mantık kızla tanışıp instagramını alamadıktan sonra abazan gözüyle bakabilirler. Bu arada tipim de kötü değil ortalamanın belki bir tık üstü biriyim.

Arkadaşlar evvelsi günlerde aklıma çok mantıklı bulduğum bir soru geldi. İnsanlar (evli veya bekar) cinsel ilişkiye giriyorlar ardından biraz zaman geçince kadın hamile olduğunu söylüyor erkek ise her defasında şaşırıyor. Ulan zaten çocuğu yapan sensin seks esnasında ne yaptığını bilmiyor musun da hamile gelince mal gibi şaşırıyorsun?! Sanki spermini bıraktığı yer vajina değil de öylesine bir boşluk. Size de salakça gelmiyor mu?
Öncelikle merhaba. İzmir'de 2 yıllık bir üniversitede okuyorum. Meslek yüksekokulu olduğu için haliyle şehir merkezinden biraz uzakta ve okulda kampüs, yeteri kadar aktiviteler yok. Üniversiteye başlamadan evvel herkes üniversitenin hakkını ver, gez dolaş, hayatını yaşa gençken diyorlardı. Neredeyse 1. Sınıfı bitireceğim fakat bu zamana kadar dersler dışında boş geçti desem yeridir. Ortam da yok kendi halimde biriyim okulda sürekli takıldığım 1-2 arkadaşım var ama sıkılıyorum genelde. Çünkü oturduğumuz yerler birbirine uzak. Hadi bunu geçtim hobilerimiz uymuyor. Örneğin ben İzmir'de tarihi yerleri gezmeyi, görülecek yerleri görmeyi, bilardo, bowling gibi en basiti pes atmayı istiyorum ama gelmiyorlar. Sıkıcı geliyor onlara. Onların yaptığı da okuldan dönerken AVM'ye gidip yemek yeyip mağazaları dolaşmak. Zaten bütün paraları dışarıda yemeğe gidiyor. Bu arada liseden konuştuğum bir kaç arkadaşım var fakat onlar da aynı şekilde iyi insanlar ama isteklerimiz uyuşmuyor. Bu yüzden yalnız geziyorum ama yalnızda gezince sıkılıyorum. Hep tek geziyorum mesela sinemaya gideceğim arkadaş yok tek başıma da gitmek istemiyorum tek gidince sap gibi kalmak umrumda değil de insan bir süre sonra konuşacak, muhabbet edecek birini arıyor. Cafeye falan gitmiyorum o tür mekanlar hep sıkıcı gelmiştir bana. Benim amacım sürekli hareket halinde olup gezmek dolaşmak. Eminim İzmir gibi bir yerde nasıl yalnız kalıyorsun diye düşüneceksiniz belki doğru olabilir ama bir çevren olmadıktan sonra kimseyle hemen arkadaş olamıyorsunuz. Var mı böyle sorunları olan? Mezun olmadan en azından az da olsa tadını çıkarmak benim de hakkım sayılır herhalde.
Not: Bu sebepten dolayı genelde hep evde bilgisayar oyunlarıyla vaktimi geçiriyorum. Yoksa oyun bağımlılığından da kurtulabilirim.

Sizde de oluyor mu dışarıda (otobüs, metro, yolda) eskiden tanıdığınız kişilerle karşılaşınca bi heyecanlanma, konuşamama durumu? 2 hafta içinde farklı günlerde hem eski sevgilimle, hem de taa ilk okul zamanındaki kız arkadaşımla otobüs durağında karşılaştık. İkisiyle de göz göze geldik fakat konuşamadık tabi bende bi göz kaçırma, bir yerlere saklanma, onun göremeyeceği yerlere kaçma... heyecanlanma mı desem bilemedim aslında birbirimizi iyi hatırlıyoruz fakat ikimiz de konuşmuyoruz. Bence bu özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor ama nasıl aşacağımı bilemedim. Eskiden utangaçtım onu yendim çok şükür şimdi sadece istemediğim kişilerle karşılaşınca elim ayağım dolaşıyor. Ama mesela oradan ayrılınca da neden böyle yaptım diyorum o kim ki heyecanlancam durduk yere ortada bir şey yokken kendime kızıyorum da o an öyle olmuyor. Umarım yalnız değilimdir acaba bu bir tek bende mi oluyor bilmiyorum.

Bi ben miyim eski türkçe kelimeler ve şimdi kullanılırlığını yitirmiş sözcükleri kullanmayı seven? En basitinden önce yerine evvel, geri yerine

beri, sınav yerine imtihan, öğrenci yerine talebe... Bunları kullanmayı nasıl sıklaştırabilirim çünkü bazı kelimeler var ki anlamlarını bilsen bile

hangi cümlede nereye, nasıl ve hangi anlamla koyman gerektiğini karıştırabiliyorsun. Var mı bi öneriniz?

Arkadaşlar daha alt tarafı 2 yıl olmuş mezun olalı diyebilirsiniz şu an üniversiteye gidiyorum fakat lise yıllarımı ve özellikle benimle

ilgilenen hocalarımı özledim. Mümkün olduğu kadar çoğuyla buluşmak ve görüşmek istiyorum sürekli. Lisedeyken bile okul bitince sizi ziyarete

geleceğim, geleceğiz diyorduk ama 2 yıldır hiç gidemedik. Şimdi buluşacağımız hoca bizimle gerçekten çok ilgilendi üniversite sınavına hazırlık

konusunda. Sürekli iyi kaynaklar çözer anlamadığımız yeri 10 defa anlatırdı. Velhasıl benim derslere çok kafam basmıyordu ve haliyle çokta iyi bir

üniversiteye gidemedim. Hocamla da 2 yıldır (mezun olduğumdan beri) görüşmediğimiz için nerede, hangi bölümü okuduğumu bilmiyor. Şimdi hoca

bizimle zamanında çok iyi ilgilendi ama daha iyi bir yerde olamadığım için mahcup olurum diye düşünüyorum. Hoca benden daha yüksek yerler

beklemiş olabilir. Ne yapmalıyım bunda mahcup olunacak veya üzülecek bir durum var mı?

Konu belli dostlar kendim çokta kötü değilim aslında ama ortalama bi tipim var yani yolda bi kız kafasını çevirip dikizlemez. Ama ben de çok

kriterli biriyim çoğu kişinin beğendiğini ben beğenemiyorum en ufak beğenmediğim bi yer olursa bakasım gelmiyor. Diyebilirsiniz ki sende çok mu

tip var e yok işte ama şöyle bi soru sorasım geliyor tamam ben çok yakışıklı değilim ama kendim değilim diye sevgili veya seçeceğim eşte

çirkin bi kız mı bulayım bu da saçma olurdu yani benim gibi olan vardır belki ne düşünüyorsunuz? Ha şu da var her davul dengi dengine ama

ben kusursuz arıyorum işte kusursuz dediğim kriterlerime uyan birisi işte sorun da burada.

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık yarım saat önce arkadaşımın flaş belleğini bilgisayarıma taktım ve içinde virüs vardı.

Neyse dosyaları silip biçimlendirdim flaşı, ondan sonra kendi bilgisayarımdaki D Diskine girdiğimde yaklaşık bi 100 gb

civarında özel ve en önemli dosyalarım görünmüyordu. Biraz araştırdım virüsten dolayı dosyalar gizlenmiş. Disk dolu görünüyor

ama içine gelindiğinde boş olarak görünüyor. Arama kısmında " *.* " işaretini yazdım ve bütün dosyalar çıktı. Ondan sonra

bütün gizli klasörleri göster dedim dosyalar geri geldi ve hepsini gizliden çıkardım. Şimdi sorum dosyalarda hiç bir problem yok

ama virüsten dolayı gizlenmiş ve boş görünüyordu. İçimde bi kuşku oluştu yani 100 gb lık arşivi yedekleyemem hiç bi yere (Harici HDD'im yok)

dosyalara bir şey olur mu ve bir şey yapmam gerekiyor mu şüphelendim virüs vs çıkar diye çünkü gerçekten önemli belgeler. Son olarak

bu kadar büyük dosyaları yedeklemek istiyorum ama nereye yedekleyeceğimi bilmiyorum. Bulut vs demeyin çünkü onlara zaman ve internet dayanmaz.

Şimdiden teşekkürler.

Dün işte çalışırken elime yerden bir tane çivili tahta aldım kullanmak için. Taşırken yanlışlıkla çivili tarafı tutmuşum ve çiviler paslıydı. 1 tanesi orta iç parmağıma battı küçük bi delik ama 10 saniye kanayıp durdu. En son tetanos aşımı da 8. Sınıfta olmuştum yani 6 sene önce. Şu an bir şey yok kasılma, şişme vs gibi ama olmayacağınım garantisi yok diye düşündüm. Sizce tetanos aşısı olmalı mıyım?

Arkadaşlar bu sene üniversite tercihi yapacağım ve gideceğim üniversitelerin çevresinde KYK devlet yurdu var mı yok mu nasıl bulabilirim, bakabilirim? Haritalardan bakıyorum fakat hepsi özel yani KYK olan çok az var google maps'te acaba orada mı yazmıyor bilmiyorum. Google'a yazınca da değişik siteler çıkıyor bazıları eski tarihli bunu net öğrenebileceğim bir yer var mı şimdiden teşekkürler

Hakkında
Forum İmzası:
𝙳𝚢𝚒𝚗𝚐 𝚒𝚜𝚗'𝚝 𝚜𝚘 𝚞𝚗𝚞𝚜𝚞𝚊𝚕, 𝚒𝚜 𝚒𝚝? 𝚆𝚑𝚊𝚝 𝚒𝚜 𝚝𝚑𝚎𝚛𝚎 𝚝𝚘 𝚐𝚊𝚒𝚗, 𝚜𝚝𝚊𝚢𝚒𝚗𝚐 𝚒𝚗 𝚝𝚑𝚒𝚜 𝚠𝚘𝚛𝚕𝚍 𝚏𝚘𝚛 𝚊 𝚕𝚘𝚗𝚐 𝚝𝚒𝚖𝚎, 𝚊𝚗𝚢𝚠𝚊𝚢?
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 75
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 525)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 11 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.