Arkadaşlar normalde kendim motorsiklet kullanıcısıydım, bir Broadway aracımız vardı eski hiçbir özelliği olmayan, son yıllarda bunu kullanmaya başladım ailecek bir yerlere gidilmesi gerektiğinde araç mecbur oluyor fakat bende süre süre anladım ki araba motordan iyiymiş.
Şuanda aracımızda hiçbir şey yok, bomboş, hidrolik direksiyon, klima, cam, gösterge kamera 0 yani sadece giden bir kutu gibi.
Bunu bir nebze yükseltmek istiyorum o yüzden bütçeyi çok açmadan zaten şu aşamada en ufak bir gelişme bizi mutlu edecektir. O yüzden çok pahalıya kaçmadan bir araç bakıyorum.
Biz zaten çok binmiyoruz arada sırada biniyoruz (10 yılda 30 bin km yapmamışızdır)
Dolayısıyla aradıklarım:
- çabuk bozulmasın
- biraz teknolojik olsun işte arka kamera yol bilgisayarı (sonradan takılabilse de olur)
- klima vs.
- dış görünüşü de eski broadwaydeki gibi dümdüz olmasın biraz daha genç dursun
- en az 2004-5 model ve üstü olsun
- otomatik olursa iyi olur zaten az biniyoruz bindiğimizde de vitesle uğraşmasak hoş olurdu
Şuanda baktığımız bazı modeller: hyundai getz, focus, fiesta gibi modeller.
Siz de öneri yapar mısınız?
Ancak 2011 model focus gibi yazmayın lütfen sahibinden baktığım için direkt olarak işte 2005 model getz 1.3 gls gibi önerirseniz kategori kategori bulayım yoksa diğer türlü 2005 getz deyince bir sürü alt modeli var tam doğru modeli bulamıyorum. Teşekkürler.
BES'e az mı yatırıyorum?
Arkadaşlar her ay bes'e 1.1k tl para yatırıyorum.
8 ayda 10 bin tl olmuş devlet katkısı ve fonlar ile, fonları ai robot gibi bir şey yönetiyor.
Şimdi üç aşağı beş yukarı sallamasyon bir hesapla 10 yılda 150k birikiyor, fonların artması şusu busu derken hadi en baba 500k olsun, 10 yılda 500k gelmesi için her ay maaşımdan ufak da olsa bu payı vermem saçma mı? yoksa miktarı arttırmalı mıyım yada komple kapatmalı mıyım?
Bilirkişi rapor yüklemiyor
Arkadaşlar selam uzun lafın kısası bir tüketici mahkemem var. Normalde tüketici hakem heyetini kazanmıştım ama karşı taraf kabul etmeyip mahkemeye taşıdı.
Neyse aylardır sürüyor dava yüzdük yüzdük ucuna geldik en son mahkeme bilirkişi raporu istedi ve yerinde inceleme ile 50 günlük süre içerisinde rapor istedi.
Bu isteme kararı sonrası tam 50 gün ses çıkmadı 50. gün bilirkişi kabul etti imzaladı yani 50 gün sallamadı.
Neyse imzalı şekilde kabul ettikten sonra ben mahkeme kaleminden ulaşıp biraz acele edilmesini talep ettim bilir kişi sonunda bana ulaştı incelemeyi yaptı falan filan ama imzasının üzerinden 51 gün geçti hala rapor sunmadı bu durumda ne olacak?
Yani özetle bilirkişi karar sonrası 50 gün bişey yapmadı, 50. gün raporu imzaladı, sonrasında yerinde incelemeye geldi ama imza sonrası 51 gün ara karar sonrası toplam 101 gün olmasına rağmen rapor mapor yok. Mahkeme 50 gün demişti onu geçtik şimdi ne olacak
Mahkeme bilirkişisi nasıl iletişim kurar?
Arkadaşlar selamlar, bir süre önce bir ürün sebebiyle firmayla davalık olduk, mahkeme bundan 45 gün önce bilirkişi atadı ve yerinde inceleme kararı ile 50 gün içinde detaylı cevap istedi.
45 gün oldu ne arayan var ne soran var, bu süreç nasıl işliyor, adam son gün mü gelecek yada gelmeyip kendi kafasına göre sadece dosyaları okuyarak cevap yazabiliyor mu?
Arayıp mı geliyor, son güne denk getirirse ve ben o gün uygun olmazsam nasıl olacak? bilgisi olan varmı acaba?
Arkadaşlar selam, 500 bin lira param var, 500 bin de kredi çekebilirim. Max 1, 1.1m ile bir ev alsam, bu ne kadar mantıklı olur?
Normalde elbette mantıklı olur ama alabileceğim evlerin şöyle dezavantajları var:
- Çoğu eski binalar, evin içi fena durmasa da dışı adeta birer harabe,
- Konum olarak sıkıntılı konumlardalar, mesela konum olarak suç oranı yüksek hapcısı çingenesi dolu bölgelerde gayet güzel toki evleri var 1+1 falan ama bu bölgelerde alsam ne kadar zorlanırım? sonuçta Türkiyede yaşıyoruz her ne kadar suç oranı yüksek olsa da bir amerikadaki gangster semti kadar değil sonuçta gene yaşayan bizim vatandaşımız ama gene de korkuyorum.
Sizce bu kadar düşük paralarla ev almak mantıklı mı?
500k'yı nasıl değerlendirmeliyim?
Merhabalar,
Öncelikle belirteyim 470bin aslında kesin olmak gerekirse.
Ben bu parayı 2 şekilde değerlendirmek arasında kararsız kaldım.
- Fonlar ve hisseler.
- Ev almak
Öncelikle bir sepet yaptım ve şimdilik para TL'de durmasın diye bu sepeti satın aldım:
- 139.993 ₺ 40.6 gr ALTIN
- 104.568 ₺ PPF
- 90.000 ₺ AFT Fon
- 90.000 ₺ AFA Fon
- 50.000 ₺ ADP Fon
Şimdilik bu üstteki sepet halinde duruyor ancak bu sepeti öyle dümdüz tavsiyeler üzerine aldım çünkü iş yoğunluğu sebebiyle fon araştırma zamanım yoktu, all-in PPF'de girmek istemedim açıkcası.
Ev seçeneği ise şöyle, 470 bin ile ev alınmıyor ama bulunduğum şehrin ücra köşelerindeki TOKİ'lerde 850-1m arası satılık 1+0 1+1 evler var. Fena da durmuyorlar, bazıları kiracılı bile.
Daha önce ev almadığım için ilk ev kredisi olark bankadan 300-350 bin çekip üzerine biraz daha TL koyup bunlardan almak mantıklı mı diye de düşünüyorum ama bölge merkezden 20km uzak, arabayla 40dk mesafede ve internette hakkında hoş olmayan şeyler de yazılmış ama ben google maps'ten falan baktım fena bir yer gibi durmuyor.
Aylık gelirim 25 bin, aylık sabit giderim 12-13 bin. Kredinin bir kısmını ben bir kısmını kiracı öder diye düşündüm.
Ancak emin olamadım.
Bana bu parayı nasıl değerlendirmem gerektiği konusunda fikir ve motivasyon verecek varmı acaba?
Ev gerçekten almak istiyorum ama cesaret edemiyorum.
Vasıfsız geçici meslek önerisi
Arkadaşlar selamlar,
Ön lisans bilgisayar programcılığı mezunuyum ancak alanımda tutunamadım.
DGS ile bölüm yükseltme ve KPSS puanım ile kamuya girme gibi hedeflerim var ancak bu süreçte boşta kalmak istemiyorum.
Şu anda halihazırda kuryelik yapıyorum ama kış geldi ve öyle göründüğü kadar kazançlı bir iş değil, canınız burnunuzda.
Saatleri düzgün ve sabit örneğin sabah 8-9 akşam 5-6 neyse, maaşı asgari veya asgarinin bir tık üstü, önerebileceğiniz yapılabilinir ne tür işler var acaba hızlıca başvurabileceğimiz?
Teşekkürler.
Samsung S9 ROM Kurulumu Sonrası IMEI Status NG Hatası
Merhaba,
S9 bir cihazım var koreden alınma Türkiyede imei atılmış.
Telefona herhangi bir rom kurunca, custom stok farketmez, imei status NG oluyor.
Stok olarak kore veya global rom kurup patch cert yapınca hat geliyor.
Ama custom rom'da patch cert yapınca işlem success olsa da çekmiyor. Kurduğum rom'larda *#06 çalışmadığı için imei statusu kontrol edemiyorum ama telefoncu z3x ile patch cert yaptı custom romda, işlem başarılı oldu fakat hat gelmedi. Stok roma geçip patch yapınca geliyor.
Bu ne illet bir şey telefondan soğudum bu neden böyle oluyor olabilir?
IMEI statusu değiştirmeyecek rom var mı s9 için, bu yaşadığım durum normal mi? rom kurmadan önce bir yedek falan alsam bir şey yapsam imei statusun ng olmama ihtimali var mı?
Model . SM-G960N
Bilgisayar siyah ekranda kaldı açılmıyor
Merhaba, dün bilgisayarım bozuldu olanları adım adım anlatıyorum.
-virtualization technology açmam gerekiyordu, daha önce de açtığım bir ayardı ilk kez açmıyorum
-biosa girdim intel virtualization technology ayarını enabled yaptım f10 yapıp save and restart dedim
-bilgisayar normal açılmadı eski bioslar gibi arkaplanı olan 3 tane falan seçenek olan N for next vs yazılar olan bir ekran çıktı. Bu hani işletim sistemi yada boot bulamayınca çıkan tarzdan gri arkaplan üzerine mavi yazılar, sonra ben enter ctrl alt del fln bastım ardından bilgisayarı yeniden başlattım
-tekrar biosa girdim default ayarlara çektim ve kaydetmeden önce tekrar ivt ayarını enable edip kaydettim f10 save and restart dedim o restart son restart oldu daha ekran gelmiyor
şimdi olanlar şunlar
-ekran sağlam başka cihazda test ettim
-klavyenin numlock capslock ve scrollock ışıkları pc kapalıyken bile yanıyor açınca da yanıyor hiç sönmüyor tepki vermiyor, sanki sadece klavyeye elektrik veriyor gibi kasa
-pc açılınca normalde anakarttan bazı tırıltılar gelirdi o ses gelmiyor dümdüz açılıyor gibi oluyor fanların hepsi çalışıyor vs ama ekrana görüntü gelmiyor tamamen siyah ekran
denediğim şeyler
-bios pilini çıkarttım taktım
-işlemciyi çıkartıp taktım
-tüm harici usb vs herşeyi çıkartıp denedim
-anakart resetleme yaptım 3 pinli soketin başlığını değiştirerek anakartın kendi rehberinde yazdığınşekilde son 2 pine geçirip 10 sn bekleyip geri aldım
-ramleri değiştirip denedim
tık yok
bios ayarından böyle olur mu
nasıl çözerim
anakart h81m-k
işlemci i7 4790
Kızılay'dan Evren'e Nasıl Gidilir?
Arkadaşlar kızılay, ulus, sıhhiye vs. herhangi birinden Ankara Evren'e nasıl gidilir? Toplu taşıma yoluyla. En kısa en ucuz en hızlı olarak?
Meslek: https://enderistan.com
Son Giriş: 5 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 6 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 58
İkinci El Bölümü Mesajları: 13
Konularının görüntülenme sayısı: 11.580 (Bu ay: 928)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El - Ödüllü Anket