Kasım ayı askerlik ve uzmanlık hakkında
Merhaba, normalde 2025 kasım ayında tecilim bitiyor ama yanlış anlamadıysam ağustos sonuna kadar tecili iptal edersem kasım 2024 kasım celbinde gidebiliyorum.
Sanırım sağlık raporu vs gerekiyormuş sorum şu, bugün ki ayın 28i oldu artık 2-3 gün içerisinde rapor vs halledebilir miyim?
Uzman çavuşluk planım var, askerliğini yapmamış olanlar askerde başvuruyor diye biliyorum, bunun doğruluğunu da sormak istedim.
Son olarak yedek astsubay olmayı istiyorum ama sanırım tamamen şansa dayalı imiş, bilgisayar programcılığı okuyup yedek astsubaylık yapan var mı? 😅
Merhaba, herkese iyi forumlar! Hayalimdeki okulu kazanıp maddi sebeplerle bırakmak zorunda kaldım, aradan 4 yıl geçti... Bu 4 yılda zihnen adeta çöküş yaşadım, 85 kilodan 126 kiloya ulaştım. Lakin bedenim alarm vermeye başladı, zihnende bazı olaylar sonucu silkelen kendine gel dedim ve 6 ayda 25 kilo verdim. Şuan 100 kiloyum ve bir aksilik olmazsa temmuz sonuna kadar 90 kilo olmuş olacağım.
Ee peki neden başlık açtınız derseniz kilo verdikçe vücudum daha fazla gözüme batıyor. Günlük yaklaşık 1-1.5 saat aerobik bisiklet sürüyorum, 1 saatte yürüyüş yapıyorum. Buna ek olarak 2-5-10'ar kiloluk dambıllarım ve hala tek seferde 10'u geçemediğim barfiksim var. Kollarım oldukça ince geliyor, yürüyüş ve bisiklet etkisiyle bacaklarım makul seviyede sıkınca tüm kaslarım oldukça belirginleşiyor. Lakin dediğim gibi kollarım cılız, göbek ise fazla kilonun etkisiyle hala var. Asıl sıkıntım göğüs kısmı. Bench press, dambıl press hareketlerini denemek istedim ama ne sırayla, kaç tane makul olur bilemiyorum. Tek seferde 25 kez yapabiliyorum ama göğsümü hissetmiyorum daha çok kollarım ağrıyor ve kol kaslarımın çalıştığını hissediyorum, göğüs bölgesinde tık yok. Forumda daha önce birisi benzer durumu yazınca kol kasların zayıf olduğu için ilk başlarda hissetmemen normal yazmışlardı.
Size sorum hareketi doğru yapıyor muyum? İnternette (90 derece dik açı, dirseklerin yere değmemesi vs) dediklerini aynen yapıyorum. Tek seferde kaç kez, günlük kaç kez yapmalıyım?
Göğüs - bel ve kollar için ev şartlarında yapılabilecek makul önerilerinizi bekliyorum.
Dakikada 20 mekik çekebiliyorum ama ama şınav konusunda en fazla 2-3 okuyor, şu dizlere dayanarak kolay şınav denilen şeyi yapıyorum.
Son olarak boyum 1.81, kilom 101, yaşım 25... Karışık yazdım ama umarım meramımı anlatabilmişimdir, yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Herkese iyi forumlar, 5 yıldır kullandığım diskimin ömrü dolmak üzere. Son aylarda yeni hdd alımını erteleyip durdum ama vaziyet öyle bir hale geldi ki klasörlere tıklayınca bile sistem donuyor.
Ee diski değiştir diyebilirsiniz ama maalesef 1 adet sorunum var. Sistemde 2 adet 8'lik 2 adet 2'lik harici disk ve 500'lük 2 adet nvme - sata ssd (C ve E) var. Lakin hiç boş alanım yok... Risk almak istemiyorum. Sorum şu, yeni bir disk takıp 2 diskte takılıyken şuan ki disk d'yi yeni diskime aynen aktarabileceğim bir yol - uygulama var mı? Sonrasında yeni diski D olarak atamak, önceki eski D'yi ise çıkarmak istiyorum.
Sorum çok karışık veyahut saçma gelebilir ama bu kadar anlatabildim. Bilgisi olan varsa sevinirim. 😅
Herkese iyi forumlar, severek okuduğum üniversiteyi maddi sebeplerle bırakmak zorunda kaldım.O gün bugündür yani yaklaşık 4 yıldır psikolojik olarak resmen çöktüm, evde de maddi manevi sıkıntılar yaşayınca 24 yaşında olmama rağmen 125 kiloya ulaştım, boyum ise 1.80...
2023 boyunca çeşitli "diyetler", formüller denedim ama 4 Kill verip 5 kilo almam döngü halinde devam etti.2024 ocak ayının 15'i itibariyle silkelendim ve kalori açığı yöntemini uygulamaya başladım.Günlük -2500 hedef belirledim.
Şubat sonuna kadar 1.5 ay içerisinde yaklaşık 12 kilo verdim.Kendimi zorlamadım, gayet doya doya yediğim günler oldu.İnternette çeşitli kalori ihtiyacı sitelerinden değerler toplayıp ortalamayı aldım ve 3000 kalori ihtiyacım olduğuna karar verdim.Günlük 1500 - 2000 kalori alıyorum.Mi band 8 ile birlikte aerobik bisiklet kullara 1000-2000 kalori arası yakıyorum.Bu şekilde günlük ortalama 2500 kalorilik bir açık oluşturmaya başladım.
Ocak ayında kalori açığım neyse hemen hemen onu verdim.Şimdi gelelim 2 temel sorunuma...
İlk sorum şöyle, şubat ayında hemen hemen 80.000 kalori açığı oluşturdum buna mukabil bir kilo kaybı beklerken harcadığım kalorinin tam olarak yarısı kadar kilo kaybı yaşadım.Diyebilirsiniz ki hata yapmışsındır, aynı yöntemle düzene başladığım ilk 2 haftada kalori açığımla paralel kilo kaybı yaşadım.Şubatta ise bu durum yarı yarıya indi...
İkinci sorum ise başlıkta yazdığım gibi son 1 haftadır kilo verişim tamamen durdu.30 mart günü kilom 113.2 idi, 1 haftadır 1.8 kglik açığım oluştu hadi dedim +/- hata yapabilirim veya şubat ayında olduğu gibi yarı yarıya olabilir derken kilom 113.4 oldu.200 grama takıldığımdan değil ama 1 haftada o kadar açığa rağmen kilo veremeyip üzerine +200 gram almak bir hayli garibime gitti.Birçok başlığa baktım.İki sorum hakkında da fikirlerinizi almak istiyorum ek olarak tavsiyelerinize açığım.Mental olarak kötüyken fiziken kilolu olmak insanın sıkıntısını katlıyor tabii birbirlerini kamçılıyorlar desem yeridir...
Sabahları genelde sade yulaf ve süt eşliğinde kahvaltı yapıyorum, bazen öğlen canımın çektiği yemeği akşam yemeği gibi yiyorum, akşamı meyve, hoşaf, yoğurt vs ile kapatıyorum.Bazı günler ise öğün atlıyorum tek öğün yapıyorum veyahut sabah yumurtalı vs güzel bir kahvaltı öğleni atlayıp ise akşamları hafif bir yemek yiyorum.Günlük 15 gram badem, yarısı kadar ceviz vs yiyorum.
Kulaklık için tavsiye istiyorum...
Herkese iyi forumlar 3 yıldır kulaküstü TaoTronics Soundsurge 85 modelini, 2 yıldır ise kulakiçi Realme Buds Air 2 kullanıyorum.
Buds Air 2 şarja taktığımda durduk yere beyaz ışıkla hata verdi kesinlikle bağlanmıyor, internette araştırdığımda bu sorunu herkesin yaşadığını reset dahil hiçbir çözümü olmadığını gördüm.Sadece değişim vs ile halloluyormuş...
TaoTronics ise hala taş gibi ama geçen zamanla birlikte padi vs eskidi, bazı yerleri soyuldu.
Size sormak istediğin şey şu, yeni model alacağım ama bu 4'ü arasında kaldım.Buds FE ve Buds 2 arasındaki 400 TL'lik fark var, hangisini tercih etmeli emin olamadım.
Ardından bütçeyi biraz daha arttırıp Anker Liberty 4 almayı düşündüm.Son yıllarda gördüğüm en övülen kulaklık sanırım, herkes çok memnun gözüküyor ama bu şekilde maliyet 2300'e çıkıyor.2300'e çıkınca ise benzer fiyatta kulaküstü Anker Life Q30 var.
Kararsız kaldığım şey şu, hangi kulakiçi modeli alayım? Tabii daha uygun olursa harika olur ama almışken iyisini almak gerek 3 model arasında kaldım.Bu 3 modele ek kulakiçi kulaklıktan vazgeçip hazır TaoTronics'de eskimişken Q30'da alabilirim diye düşünürken işin içinden çıkamadım.
Size hangi modeli tavsiye edersiniz? Veyahut benim yerimde olsanız hangi tercihte bulunurdunuz? 🤕
*Hepsiburada limiti ile alacağım için seçeneklerim bu 4 model ile sınırlı.
Yedek Astsubaylık Üzerine
Herkese iyi forumlar, 24 yaşında bilgisayar programcılığı mezunuyum ek olarak faal şekilde uluslararası ilişkiler okuyorum.Tecilim mevcut ama yaş ilerlemeden gitmeyi düşünüyorum, şubat yada mayıs yedek astsubaylık celbinde gitmeyi planlıyorum.
Harp okulu hayallerim belirli sebeplerle gerçekleştiremediğim için yedek astsubaylık > muvazzaf astsubaylık > alaylı subaylık yönünde ilerlemeyi düşünüyorum ama gelin görün ki işin ucu en azındna yedek astsubaylık söz konusuysa şansta bitiyor...Sormak istediğim şeyler şunlar:
1) Şubat yada mayıs ayları arasında yedek astsubay ihtimali hangisinde daha fazla herhangi bir hesap vs yapan, bilgisi olan var mı?
2) Kurada yedek astsubay çıkmazsa er çıkarsa ki en istemediğim ihtimal tecili (hakkımız varsa) uzatabiliyor muyuz?
3) Ve yine genel olarak yedek astsubay başvuruları ne oranda olumlu çıkıyor...Sanırım bir kez er çıkınca çıkınca tecil dahi edilse sonraki celpte yine et olatak gidiyorsunuz ki zaten yaş sınırı 26 sanırım bu sefer çıkmazsa daha çıkmaz diye düşünüyorum.
Yedek astsubay olarak görevi ifa eden veyahut devam eden arkadaşlardan ise olumlu - olumsuz yorumlarını rica ediyorum. Saygılar :)
Bilgisayardan Steam'e geçilir mi?
Rtx 3060 ti ve Ryzen 5600lü 2K monitöre sahip bir sistemim var, biraz garip gelecek ama bir hayli sıkıldım.Steam Deck almayı düşünüyorum açıkçası performansından emin değildim ama Resident Evil Village high ayarlarda 40 fps görünce oldukça şaşırdım ve emin oldum.Yurtiçi ve yurtdışı gezi falan yapmak istiyorum yanımda oyum cihazımın olması baya makul geldi.
256 gb yada 64 gb modeli almayı düşünüyorum Sahibinden üzerinden, ortalama fiyatları 13.000₺.
Üç adet sorum olacak, ilki kimisi hayır kimisi evet diyor ama emin olamıyorum, drift sorunu var mı? Soruyu özellikle kullanan arkadaşlara soruyorum.İkincisi stabilitesi ve performansı sizce nasıl? Ve son sorum, herhangi bir sorun, hasar vs olduğunda garanti durumu nasıl işliyor, nereye gönderiyoruz süreç ne kadar sürüyor bilgisi olan varsa ve cevaplarsa sevinirim. 🙏
Ek olarak ekranı monitör yada tablete aktarma var diye biliyorum ama yanılıyor olabilirim.Bilgisi olan varsa müteşekkir olurum.
Sistem Kapanması ÇÖZÜM
Burada ve farklı platformlarda defalarca post paylaştım ama çözüm bulamamıştım, sistemim (3060 ti-5600) güçlüydü bios son sürüm, sürücülerim son sürümdü ama oyun oynarken özellikle Spiderman Rdr2 tarzı oyunlarda 5 dk içerisinde kasa şak diye kapanıyordu.Hatta MSI Mag 650 Watt psu aldım yine sorunum çözülmedi...
Yabancı forumlarda dahi sorunuma çözüm bulamadım.En sonunda kendi başıma hallettim.Ekran kartım 67 derecede çalışıyordu ki bu derece normal...MSI Afterburner uygulamasından POWER LİMİT kısmını %100'den %90'a çektim ve ta daaa! Günlerdir uğraştığım sorunum çözüldü.Format attım, denemediğim şey kalmadı ama çözüm güç limitini %10 düşürmek oldu.Şuan 58-63 derece oyunlarda ama %10 düşürmek tüm sorunumu çözdü neden böyle bilmiyorum garibime gitti.
Benimle aynı sorunu yaşayan varsa diye paylaşmak istedim.Ek olarak %10'lik düşük neden böyle etki yaptı, power limit %100 iken (68 dereceyi geçmiyordu) neden şak diye kasa kapanıyordu da %90 yapınca kapanmıyor çok merak ediyorum. 😶
Sistem kendi kendine kapanıyor
Rtx 3060 ti - Ryzen 5600 - 16 gb 3200 mhz ram - Asrock B450M Hdv - 1 adet sata hdd ve ssd, 1 adet m2 ssd kullanıyorum kasam Aerocool Aero One Zero, psum ki daha yeni aldım MSI MAG A650BN 650 Watt 80+...
Sistem oyun oynarken RDR2 (ortalama 20 dakika) Spiderman (ortalama 5 dakika) vs oynarken şak diye birden kapanıyor.Öncesinde 500 Watt psu kullanıyordum daha bugün 650 Watta geçtim ama sorun hala sürüyor.
Kasanın önünde 3, 1 tane egzos ve 1 tane egzos üstü olmak üzere toplam 5 fan var.Ekran kartım 64-68 derece arası işlemcim ise 60-75 derece arası sabit çalışıyor.Tüm kabloları kontrol ettim oturttum lakin sistem hala aynı hatayı veriyor, son ihtimal olarak format atacağım. :/ Biosum güncel, ram frekansları otomatikte (2400 gözüküyor)...
Yardımcı olursanız müteşekkir olurum. :/
Herkese merhaba, kısa süre önce Gigabyte Rtx 3060 ti ekran kartına geçtim.Psum Aerocool VX 500 Watt psu idi, Aerocool VX Plus 750 Watt psuya geçtim.
Lol benzeri hafif oyunlarda herhangi bir sorun yok.Lakin RDR2, Cyberpunk 2077 vb. ağır oyunlarda bilgisayar 5 dakika yada 10 dakika sorunsuz çalışıyor.Ekran kartı 65 derece civarında oluyor lakin bir anda yada oyun hata veriyor kapanıyor yada yüksek ses çıkıyor ve bilgisayar donuyor.
Format attım, biosu en son güncel hale getirdim, defalarca sürücü kurup kaldırdım, directx vs. uygulamalarını güncelledim.Bütün kabloları iyice kontrol ettim, tak çıkar yaptım ama hiçbiri çözüm olmadı.Artık aşırı sıkılmaya başladım, psuyu iade edip, kartı satıp Xbox Series S'e geçmeyi yada daha düşük bir ekran kartına geçmeyi düşünüyorum.
Sistemim:
Ryzen 5 2600 İşlemci
Aerocool Aero One Zero Kasa
Hyperx 2x8 ddr4 3200 mhz Ram
Asrock B450M Hdv Anakart
Aerocool Vx Plus 750 Watt PSU
4 adet 120 mm Fan
2K 31.5 inch Lenovo G32qc-10 Monitör
Ek olarak daha önce 2060S ve birkaç defa 3060 kullanmış birisi olarak ekran kartı 65 derece lakin kartın arka plakası anormal sıcak, daha öncede üst düzey ekran kartı kullandım ama bu kadar sıcak arka plaka ilk defa gördüm.
Düşüneceleriniz nelerdir? 😔
Meslek: Öğrenci
İlgi Alanları: Kitaplar-Yabancı Diziler-Sinemalar-Oyunlar
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 127
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 10.933 (Bu ay: 364)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 64 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun