Riser Ters takmak
Merhabalar, hazırda bulunan mining sistemime sıfır Gigabyte Rx 6600 takıcaktım, dalgınlıkla riseri test takmışım. İlk açılışta hiveos sıkıntısız başladı ancak 6600 ü görmedi. Kartın çalışıp çalışmadığını anlamak için diğer ekran kartlarını çıkarttım ancak hiveos çalışmadı görüntü vs gelmiyordu. Riseri ters taktığımı fark ettim ve bundan sonra o anakart hiçbir ekran kartıyla çalışmadı ve ekran kartı da çalışmadı. Merak ettiğim şey şu riseri ters takmam anakart ve ekran kartını beraber kısa devre yaptırmış ve bozmuş olabilir mi? Ekran kartı zaten bozuk gelmişte o mu bozmuştur ankartı? Riseri ters taktığım için kısa devre ile anakartı bozduysam neden ilk seferde ters takmama rağmen bilgisayar açıldı sadece 6600 ü görmedi?
Kafamda deli sorular 2,3 gündür bununla uğraşıyorum bildiğim herşeyi yaptım ancak bir sonuca ulaşamdım. Başına böyle bir olay gelen veya bilgisi olanlar aydınlatırsa çok sevinirim :)
Asus Tuf 3070 Ti 9404 TL
Yurt dışından ekran kartı hakkında yardım
|
1660 super mining
|
Corsair veganca LPX oc için yardım
Corsair veganca LPX 3000mhz cl15 2x8 GB olarak kullanıyorum.
İşlemcim i3 10100
Anakartım msi b460m a pro
Bu anakartta 2666 mhz sınır olduğu için ramlerimin tam performansını alamıyorum. Bu sebeple 2666mhz ve daha düşük timinglerde çalıştırarak performansını arttırmak istiyorum ancak bu konuda pek yazı bulamadım. Ram ayarlarından hangilerini hangi oranla düşürmem lazım. İyi forumlar.
Ram cl değeri (intel 10. nesil)
İntel 10. nesil bir sistem toplamayı düşünüyorum ve internette gördüğüm bir videoda cl değerlerinin etkisini gördüm. İntel h410 ve b460 anakartlar mhz değerini yükseltmemize izin vermiyor ancak bu anakartlar ile hangi ramleri seçerek cl değerleri düşük ve performansı yüksek şekilde bilgisayar toplayabiliriz?
Gtx 970 ve ekran kartı önerisi
|
Xeon 2678 v3 sistem
|
Ucuz Ses Kartı Öneri
|
R9 290x sappre tri-x Görüntü yok
|
Meslek: Öğrenci
İ3 10100f *Msi B460M A PRO *Corsair Vengeance LPX 2x8 GB 3000mhz CL15 *Noctua NH-D15S *Tagan TG700-u33 *Cooler Master HAF-XB *Asus Strix Gtx 980 |
İ3 10100f *Msi B460M A PRO *Corsair Vengeance LPX 2x8 GB 3000mhz CL15 *Noctua NH-D15S *Tagan TG700-u33 *Cooler Master HAF-XB *Asus Strix Gtx 980 |
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 321
İkinci El Bölümü Mesajları: 61
Konularının görüntülenme sayısı: 27.352 (Bu ay: 75)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 58 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware