Merhabalar
Arkadaşım için bir laptop araştırıyorum. Dell bakmaya karar verdim ve şu laptopu buldum.
İş için kullanacak ve öyle ağır programlar kullanmayacak. Onun isteği uzun vadeli bir bilgisayarım olsun ve donma kasma olmasın şeklinde. Bunun için Dell ve Asus araştırdım sürekli.. Arada sırada düşük grafikli oyunlar oynayabilr.
Bu laptop uzun vadede sıkıntı çıkarır mı? Ayrıca attığım laptop parasına değer mi?
Eğer bu sıkıntı çıkarabilir şu laptop daha iyi olabilir onun için derseniz tavsiyelerinizi bekliyorum. Bütçe 12-16bin arası
Yeni Bilgisayarımda İnternet Bağlantım Çok Yavaş
Merhaba, yeni bir pc satın aldım hazır bir sistem olarak.(Frekans TV APU)
Bilgisayarımdan çok memnunum ancak anakartta Wifi özelliği yok ve sistemle birlikte Wifi adaptörü gönderdiler. Adaptör ise şu
Ancak internet gerçekten berbat. Google'a girerken 3-4sn boyunca yüklenmesini bekliyorum, Youtube anasayfanın yüklenmesi bile 10-15 saniyeyi geçiyor. Eski kullandığım laptopta bile internet bağlantım daha hızlıydı. Bilgisayarım ile modem arasındaki mesafe yaklaşık 8 metre kadar ve arada 2 duvar var.
Şimdi buradaki sorunu çözmeye çalışıyorum ve bence 2 ihtimal var.
1. ihtimalde modem sinyalleri zayıflıyor diye düşünmüştüm ancak eski laptopumu kullandığım yere masaüstü bilgisayarımı kurdum. Yani konum aynı, hiçbir değişiklik yok. Eğer sinyal zayıfsa laptopumda da aynı yavaş bağlantı sorunlarını yaşardım diye düşünüyorum.
2. ihtimalde bana gönderdikleri Wifi adaptörü kötü diye düşünüyorum ancak e-ticaret sitelerindeki değerlendirmelere baktığımda da böyle bir şikayet göremedim.
Benim sorunum ne olabilir? Bir şey satın almadan önce forumlara danışmak istedim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Ayrıca ethernet kablosu çekmek istemiyorum, benim için bu çok zor olur.
İş ve Gündelik Kullanım İçin Monitör Dahil Sistem
Merhabalar,
Bir bilgisayar toplama ihtiyacım doğdu ve şu ana kadar hep ertelemiştim daha iyisini alabilmek adına. Ama şu an kullandığım ve işlerimi yürüttüğüm laptop gidici gibi duruyor. Kenarlarından parçalanmaya başladı, ne SSD var ne de artık işimi rahatça görebiliyor. 6 seneyi doldurdu.
Link: https://www.vatanbilgisayar.com/len...200u-2-3ghz-8gb-ram-1tb-hdd-15-6-2gb-w10.html
Bir masaüstü PC almak istiyorum parçalarıyla uğraşacak durumda değilim ve hazır bir sistem almak istiyorum. Ufak çaplı bir forum gezintileri yaptıktan sonra şu: https://inventus.com.tr/frekanstv PC yi buldum ve genel olarak yorumların iyi olduğunu gördüm. Sadece SSD'si biraz sıkıntılıymış, bu yüzden 500GB olanı seçmeyi düşünüyorum. Bütçem tam olarak buna yetiyor ve monitör almaya bile param kalmıyor. Sanırım küçük bir krediyle borçlanarak veya kredi kartına çekerek bunu da çözebilirim. Monitöre ayırabileceğim maksimum miktar ise 2000TL.
Kullanım alanıma gelecek olursak, oyun oynamayı severim ama bu PC ile oyun oynanmayacağını gayet iyi biliyorum. Minecraft girebilirim belki o da haftada 5-7 saat kadar oynarım. Eğer derseniz ki "Minecraft oynaman bile PC'yi yorabilir" o zaman onu da oynamam. Bunun dışında oyunla uğraşmayı pek düşünmüyorum. Tek zevkim PC'de işimi yaparken arkaplanda Twitch yayını açmak (sadece izlemekten bahsediyorum tabi ki :) ) Bunun dışında Canva sürekli olarak kullanıyorum. Nadirde olsa Adobe Illustrator çalıştırıyorum. Günde 5-8 saat arası iş amaçlı kullanacağım. Bu sistem beni "2 sene" götürür mü? Yoksa kısa bir süre sonra donma kasma yaşar mıyım. Bunu merak ediyorum. İşimi görebilecek daha uygun bir sistem varsa bunu da bildirirseniz çok sevinirim. Ayrıca maks. 2000TL bir monitör önerinizi mutlaka bekliyorum, lütfen ekranı biraz büyük olsun 24-27 inç yeterli. Yoksa ekrana yaklaşmaktan ya kör ya fıtık olacağım.
Ayrıca klavyemde yok. (gerçekten ağlayabilirim şu an hiçbir şeyim yok :/// )
Ayrıca monitör bütçesi için 2000 dedim ama şu monitöre aşık oldum...
Hangisi?
|
Meslek: yok
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 467 (Bu ay: 5)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware