No One Lives Forever GOTY Türkçe Yama v1.0
No One Lives Forever GOTY Türkçe Yama v1.0
Uzun zaman önce çevirilerini bitirdiğim, No One Lives Forever 1 ve No One Lives Forever 2 oyununun çevirisini test edemiyordum,
bekletmek yerine No One Lives Forever 1'i bir kere oyunu bitirip görebildiğim hatalı yerleri düzelttim.
Lütfen hata görürseniz bana mail üzerinden ulaşın.
Oyunun 2. çevirisi de şuan da halihazır da hazır. Fakat test etmeye vaktim olmadığı için yayınlayamıyorum.
Yama Ğ,Ş,ı,İ dahil tüm Türkçe karakterleri desteklemektedir.
ÇEVİRMEN
Hakan AYAŞ
TÜRKÇE FONT
Hakan AYAŞ
ÇEVİRİ DURUMU
Menü & Arayüz:%100
Etkileşim:%100
Altyazılar: %100
KURULUM:
Yamayı oyunun kurulu olduğu klasöre kurunuz.
Veya yamayı masaüstünde bir klasöre kurarak kendiniz oyunun ana dizinine taşıyın.
Oyunu GOG'dan indirdiyseniz aşağıdaki gibi olacaktır.
C:\Program Files\Fox\No One Lives Forever
Kurulum bittikten sonra Masaüstüdeki "No One Lives Forever GOTY Türkçe" ile oyunu başlatıp,
"Ayarlar" klasöründeki resimlerdeki seçenekleri uygulayın yoksa oyun ve yama düzgün çalışmaz.
Gerekli Komut Satırı:
-rez UNIVERSAL_GUI.REZ -rez FontSizeFix_03.REZ
ÖZELLİKLER ve DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ÖNEMLİ BİLGİLER!
-Game of the Year Edition sürümüne göre çevirilip test edilmiştir. Normal oyunda çalışıp çalışmadığını kontrol etmedim. Test eden varsa bilgi verebilir.
-GOTY versiyonunda olmayan Geniş ekran ve 4k'ya kadar olan ekran çözünürlüğü yaması eklenmiştir.
-ÖNEMLİ1:Oyunu 1280x720p'de çalıştırmanızı öneriyorum. Çünkü oyundan kaynaklı olarak altyazılar inanılmaz küçülüyor. Rahat oynamanız için bu çözünürlüğü seçmenizi tavsiye ediyorum. Tabii ki size kalmış sonuçta.
-ÖNEMLİ2: Yukarıda da dediğim gibi yamanın ve oyunun hata vermemesi için indirdiğiniz dosyadaki "Ayarlar" klasöründeki ayarları uygulayın.
Yoksa hem yama, hem de oyun düzgün şekilde çalışmaz.
-ÖNEMLİ3:Eskiden oynayan varsa bilir normalde fare ve klavye ayarları çok saçma oyunda örnek "F" tuşuyla ateş ediliyor gibi.. bunları düzelttim. Ayarlardan tuşları görebilirsiniz. Eğer fare çalışmıyorsa Muhtemelen benim yaptığım ayarlarla oynayamayacaksınız..."kontroller"e girip "varsayılan ayarlara dön" yapın
-Ne yaptıysam oyunun orijinal fontuna Türkçe karakter ekleyemedim. Tabi font araçları vs. var biliyorum, hepsini denedim fakat oyun kabul etmiyor. Bundan dolayı oyunun Almanca yamasında bulunan fontları alıp Ş,ğ,ı gibi Türkçe karakterleri ekledim. Kullanılan fontta oyunun orijinal fontu değil. Dümdüz bir font kullanılmış.
Başka türlü maalesef orijinal fontta Türkçe karakterler oyunda gözükmüyor.
-Oyundaki düşmanlara pat-küt dalmadan aralarında ki diyalogları dinlemenizi öneriyorum :)
-Karakterler İngiliz olduğu için çok kibar İngilizce konuşuyorlar. Bazı yerleri çevirmekte zorlandım. Mesela çok sizli-bizli konuşuyorlar :D
-Yukarıda da dediğim gibi çeviri sadece bir kere kontrol edilmiştir. Lütfen hataları bildirmekten çekinmeyin.
İNDİRME LİNKİ;
Merhabalar. Son 2 haftadır win 11 ne zaman kendisini güncellese (güncellemeleri erteliyorum ama bazı güncellemeleri otomatik kendisi yapıyor) pcde kurulu olan oyunların olsun programların olsun .exe dosyalarını siliyor. İnternette araştırdım fakat sanırım kimsenin başına gelmemiş bu durum. Ayrıca crack vb. diyecekseniz de steamden indirdiğim oyunların bile exe dosyalarını siliyor. Her güncellemede bütün programları baştan kurmam gerekiyor. Böyle bir sorun yaşayan var mı acaba? Çözümü nedir bilen varsa yardımcı olursa sevinirim...
Oyun çok eski olduğu için fazla tool bulunmuyor ve diğer GTA oyunları kadar kolay ayarlanmıyor font kısmı.
Maalesef hiçbir Türkçe karakterin fontunu ayarlayamadım. Ü,Ö,Ç dahil hiçbir Türkçe karakter kullanılmamıştır. İyi oyunlar
ÇEVİRMEN
Hakan AYAŞ
ÇEVİRİ DURUMU
ÖNEMLİ NOT: Çevirdikten sonra oyunu komple test etmedim. Bu yüzden çeviri hataları olabilir.
KURULUM:
Programa, oyunu kurduğunuz dizindeki "DATA" klasörünü gösterin.
Örnek:
C:\Program Files (x86)\Grand Theft Auto 2\data
İNDİRME LİNKİ:
https://hakanayas.blogspot.com/2022/01/grand-theft-auto-2-100-turkce-yama.html
GÜNCELLEME: 19.07.2022
*Çeviri Xbox Gamepass ve Epic Games sürümüne uyarlanmıştır.
*Eski yamada ki importlama yüzünden kalan bazı İngilizce yerler, Türkçe'ye çevrilmiştir.
**Yine oyundan kaynaklı importlama kısmında bazı, İngilizce metinler kalmış olabilir. (çökme
durumlarına karşı menüdeki birkaç yer İngilizce bırakılmıştır)
*Genel çeviri düzenlenmiştir Steam ve Kaçak oynayan arkadaşlar da yamanın bu versiyonunu indirebilir.
ÖNEMLİ BİLGİ:
Oyun steam ve Xbox Gamepass için çıkan son güncellemeye uyumlu olarak
çevrilmiştir. Yamayı kurmadan önce lütfen oyununuzu güncelleyin! "Kaçak" oynayan arkadaşların
"v1.04" veya daha üst bir sürümünü indirmesi gerekiyor. Eski versiyonlarda yama çalışmıyor. Ve
Türkçe yama olarak steam yamasını kurması gerekiyor.
ÖNEMLİ BİLGİ2: Çeviri tamamen bağımsız olarak şahsım tarafından yapılmıştır, herhangi bir çeviri
grubu, site vb. yerlerle bir ilgim yoktur. Lütfen yamayı başka yerde yayınlarken verdiğim blog
linkinden başka link vermeyin!
Yardımlarından dolayı birkez daha özellikle @sinnerclown n'a ve de @swat 'a teşekkür ediyorum.
BAĞIŞ İÇİN HESAP BİLGİLERİM:
Banka: QNB Finasbank
İsim: Hakan Ayaş
IBAN:TR470011100000000036831726
ÇEVİRMEN
Hakan AYAŞ
TEKNİK DESTEK
XBOX GAMEPASS İMPORTLAMA
@swat
TÜRKÇE FONT
Hakan AYAŞ
ÇEVİRİ DURUMU
Etkileşim:%100
ÇEVİRİ NOTLARI:
***ÖNEMLİ LÜTFEN OKUMADAN GEÇMEYİN***
*Güncelleme "19.07.2022"
*Xbox Gamepass sürümüne uyarlanmıştır.
*Steam sürümündeki importlamadan dolayı kalan İngilizce yerler düzeltilmiştir
*Oyunun kendisinden kaynaklı olarak bazı yerlerde ki font sorunu düzeltildi.
*Örgüt olan, Black Brigades'i orijinal olarak bıraktım çevirmedim. Türkçe tam anlamı "Siyah/Kara
Tugaylar" anlamına geliyor.
*Oyunda küfürler sansürlü veya farklı şekilde kullanılmış. Orijinaline uygun olarak sansürlü olarak
çevirdim.
Mofo= OÇ
F#!#K OFF!=S#!#TİR GİT gibi...
*Bazı çevirileri anlamını bozmayacak şekilde bize uyarlayarak çevirdim
KURULUM STEAM:
Yamayı oyunun kurulu olduğu "Road 96_Data" klasörüne kurunuz. Steam üzerinden oynuyorsanız
program otomatik olarak doğru klasöre kuracaktır.
Örnek:
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Road 96\Road 96_Data
KURULUM XBOX GAMEPASS:
Xbox Gamepass için "ROAD96 XBOX GAMEPASS klasöründeki Yamayı oyunun kurulu olduğu "Road
96_Data" klasörüne kurunuz. Xbox Gamepass üzerinden oynuyorsanız program otomatik olarak
doğru klasöre kuracaktır.
Örnek:
C:\XboxGames\Road 96\Content\Road 96_Data
KURULUM EPİC GAMES:
Epic Games için "ROAD96 STEAM & KAÇAK klasöründeki Yamayı
oyunun kurulu olduğu "Road 96_Data" klasörüne kurunuz.
Örnek:
C:\Program Files (x86)\Epic Games\Road 96\Road 96_Data
KURULUM KAÇAK:
Kaçak oynayan arkadaşların "v1.04" veya daha üst bir sürümünü indirmesi gerekiyor.
Eski versiyonlarda yama çalışmıyor. Ve Türkçe yama olarak steam yamasını kurması gerekiyor.
Yamayı oyunun kurulu olduğu "Road 96_Data" klasörüne kurunuz.
Örnek:
C:\GAMES\Road 96\Road 96_Data
HAKAN AYAŞ - youtube.com/KomputerDelisi
İNDİRME LİNKİ:
DİSCORD:
https://discord.com/invite/St67nP3
KURULUM VİDEOSU:
https://www.youtube.com/watch?v=tYQvsXhiyQs
|
iptal
|
|
|
GTA 5 Türkçe Seslendirmeli Navigasyon (GPS)
|
GTA 4 Türkçe Seslendirmeli Navigasyon (GPS)
|
Meslek: Bilgi İşlem Sorumlusu
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 147
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 89.412 (Bu ay: 1.561)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 225 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun