Merhaba arkadaşlar. Bluetooth desteğine sahip bir bilgisayarda aynı anda 2 adet bluetooth kulaklık kullanmanın yolunu anlattım. Aşağıdaki linkten videoya ulaşabilirisiniz.
Call of Duty serisinden Call of Duty 3 piyasaya sürüldüğü dönem bilgisayar için çıkış yapmamıştı. Bu oyunu oynamak için çıkış yaptığı konsollardan birine sahip olmanız yada bu konsollardan birinin emülatörünü kullanmanız gerekiyor. Ben de bu oyunun Playstation 3 emülatöründe oynamak için gereken adımları anlattım. Oyun orijinalde 30 fps ama emülatörde 60 fps oynama imkanımız mevcut. Eski savaş oyunları atmosferini seviyorsanız bu oyunu da seveceksiniz.
Daha önce 1.61 güncellemesinden sonra gelen FSR 2.1 desteği ile Cyberpunk 2077 oyununa RX 5700 kartımla Ultra ayarlarda test yapmıştım. Bu kez aynı donanımla Yüksek ayarlarda farklı bir test yaptım. Merak edenler için:
Daha önce Ultra ayarlarla yaptığım test:
Test sistemi:
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
Ekran kartı: MSI RX 5700 Mech GP OC
RAM: 8 * 2 = 16 GB 3600 MHz G.Skill Ripjaws V
Anakart: MSI B450M Pro VDH Max-PSU: Aerocool Cylon 600 watt 80+
Cyberpunk 2077 oyununa 1.61 patch i ile FSR 2.1 desteği geldi. Bende RX 5700 ekran kartıyla beraber tüm FSR modlarında 1080p Ultra kalitede test ettim ve video olarak sunuyorum.
Test sistemi:
işlemci: amd ryzen 5 3600
ekran kartı: msi rx 5700 mech gp oc
ram: 8 * 2 = 16 gb 3600 mhz g.skill ripjaws v
anakart: msi b450m pro vdh max
psu: aerocool cylon 600 watt 80+
Arkadaşlar AMD RX 6600 kartımla A Plague Tale: Requem için Normal - RSR ve FSR modlarında performans testleri yaptım. Oyunu her 3 testte de 1080p Ultra ayarlarda yaptım.
* Normal test için tüm ayarlar ultrada 1080p çözünürlükle direk test ettim.
* RSR için 1366 x 768 çözünürlüğü kullanıp 1080p ye upscale ettim ve renk sapmaları ayarını kapattım daha net görsel için.
* FSR için resmi destek yok. Nexus Mods sitesinde sunulan FSR 2.1.2 modunu kullanarak test yaptım. Fsr modu oyunda dlss adı altında sunuluyor. Videoda bu FSR modun nasıl yapılacağı ile ilgili içerik bulunmamaktadır. Oyunu bu modda yine 1080p Ultra ayarlarda ve bazı Config ayarlamaları yaparak test ettim. Bu ayarlamaların esas nedeni bazı post process efektlerini devre dışı bırakmaktı, kendimce daha temiz bir görüntü elde etmek için. Ciddi optimizasyon sorunları var bu oyunda maalesef. Test videolarım:
NORMAL:
RSR:
FSR:
FSR indirme linki:
Decathlon Quechua 1.5 litre termos sıcaklık testini kısa ve öz bir şekilde yaptım ve paylaştım. Merak edenler için video linki aşağıdadır.
Sadece Xbox konsolu için özel kalmış Gears of War 2 oyununu bilgisayarda emülatörle oynayabilmek için gerekenleri anlattım. iyi oyunlar.
emülatörü çalıştırdığım sistem:
işlemci: ryzen 5 3600
anakart: msi b450m pro vdh max
ram: 2*8 gb g.skill 3600 mhz ram kit
ekran kartı: powercolor rx 6600
oyun linki:
sahder cache dosyaları:
Merhabalar. Kullanmış olduğumuz popüler tarayıcılarda netflix videolarını 1080p kalitesinde izleyebilmeniz için size rehber hazırladım. netflix bu tarayıcılarda 720p kalitesinde video oynatma limiti getirmiş. Bahsetmiş olduğum bu işlemleri yaparak artık netflixte 1080p kalitesinde ve Vp9 formatında videolar izleyebileceksiniz.
Merhabalar. Kendim yaşadığım sorundan sonra fark ettiğim 5 ghz ağın görünmemesi sorununun çözümünü anlattım. Sorunu yaşayan ve çözümü görmek isteyenler için:
Merhabalar. Xiaomi TDS kalemi ile 25 farklı su markasının tds değerlerini ölçtüm ve paylaştım. Merak edenler varsa buyursunlar:
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 1 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 725
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 8.900 (Bu ay: 109)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 351 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun