Şimdi Ara

ses kartını takınca bilgisayar kapanmıyor ÇÖZÜLDÜ BAKINIZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • celeron 1.7 sistemde onboard ses kartı kullanıyordum. bilgisayarıma c-media cmi8738 4 kanal bir pci ses kartı taktım. driverlarını yükledim. biostan onboard sesi disable yaptım. gayet güzel kullanıyorum. taki bilgisayarı kapatmak istediğimde tam kapanıyor derken yeniden başlıyor.

    pcı slotlarımda sadece skystar 2 tv kartı var.

    ses kartını çıkarıyorum restart problemi ortadan kalkıyor

    ses kartını başka slota takıyorum yine restart problemi.
    tv kartını çıkarıp ses kartını yalnız kullanıyorum yine problem devam ediyor.

    kartta herhangi bir problem gözükmüyor.
    anakartım gigabyte ga 8id533 , usb modem kullanıyorum. 3x128 sdram.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kameraman -- 14 Kasım 2005, 20:36:26 >



  • unutmadan bu ses kartını daha önce pentium 3 anakartta, yine aynı tv kartıyla kulanıyordum ve böyle bir problemle karşılaşmamıştım.
  • ayrıca şunu da ilave edeyim: eğer bilgisayarı power butonundan (bir müddet basılı tutarak) kapatırsam bu problemi yaşamıyorum. tabi bunun da muhtemelen bazı sakıncaları vardır.
  • ses kartı driverının daha günceli olup olmadığına bakmak gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi futurereal -- 13 Kasım 2005, 16:35:41 >
  • ok sağol bakıyorum
  • bugün yurtdışı çıkışlarda problem mi var? c-media nın sitesinden 0.8 ile indirmeye başladı. şimdi 1.2 ile devam ediyor. 2,5 mb için 40 dakika bekle.
  • c-media nın sitesinden son driverı indirdim ve yükledim. bu kez de tam windows açılırken restart yapmaya başladı bir türlü düzeltemedim. artık kaldırıp eskisini kurdum.

    başka bir çözüm önerisi olan yok mu arkadaşlar. celeron 1.7 , giga-byte anakart, cmi8738 pci ses kartı. herkes hayatında en az bir kez kullanmıştır.
  • arkadaşlar bir yol gösterin bana.
  • Değişik slotları denedin mi? Kullandığın slotun IRQ ile başka bir sistemin IRQ (yani veriyolu) çakışıyor olabilir ve sistemi kararsızlaştırıyor olabilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bbesbas

    Değişik slotları denedin mi? Kullandığın slotun IRQ ile başka bir sistemin IRQ (yani veriyolu) çakışıyor olabilir ve sistemi kararsızlaştırıyor olabilir.
    değişik slotları da denedim, tv kartını çıkarıp tek başına da denedim. işin ilginç yanı ses billur gibi tv kartı cam gibi , sistem saat gibi.
  • bu sorun bende de oldu creatıve ninn var dı bende bende senin dediğin gibi yaptımm ayını sorun vardı ben de çakışma vardı bütün sürücüleri tanıtıodum biişe yok onu tanıttım yeniden başlıyodu hatta 2 ay ses kartını kullanmadım ve en sonunda buna para verdim dedim ve makineye fdisk attım ve düzeldiiii.. arkadaşım sanırım virüs den...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mamuly

    bu sorun bende de oldu creatıve ninn var dı bende bende senin dediğin gibi yaptımm ayını sorun vardı ben de çakışma vardı bütün sürücüleri tanıtıodum biişe yok onu tanıttım yeniden başlıyodu hatta 2 ay ses kartını kullanmadım ve en sonunda buna para verdim dedim ve makineye fdisk attım ve düzeldiiii.. arkadaşım sanırım virüs den...
    dostum ben bu ses kartını diğer donanım ve yazılımlar aynı olmak üzere pentium 600 ve jetway p3 anakartta 4-5 yıl kullandım. ne zaman işlemci ve anakartı değiştirdim bu problem başladı ve bu yüzden 6 aydır kullanmıyordum. geçenlerde onboard ses kartı performansı etkiler mealinde şeyler yazılmıştı forumda bu yüzden tekrar denemeye karar verdim. yani fdiskten sonra da farklı windows cd ve versiyonlarında da yaptı bunu.

    acaba anakarttaki jumper larla falan ilgisi varmıdır benimkinin.




  • anakartın onboard ses kartını sürücüsünü kaldırdınmı?ona benzer olay bendede oldu.sesi biostan disable ettim olmadı.bu sefer sürücülerini filan kaldırdım.sorunuda çözmüş oldum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sonix

    anakartın onboard ses kartını sürücüsünü kaldırdınmı?ona benzer olay bendede oldu.sesi biostan disable ettim olmadı.bu sefer sürücülerini filan kaldırdım.sorunuda çözmüş oldum
    evet . biostan disable ettikten sonra aygıt yöneticisinden de disable ettim olmadı. aygıt yöneticisinden driverı (ac97)tamamen kaldırdım olmadı. tek çarem biosta başka bir ayar varsa o ve anakart üzerindeki jumperlar . artık yarına kadar burada birşeyler birikirse bakacaz.
  • peki on/board ses progunu kaldırdınmı?(soundmax....gibi)
  • dostum onboard ses iki kanal. yani anakart agp 4x sdramli bir şey. öyle soundmax gibi özel bir şeye rastlamadım. belki anakartın cd sinden kuruluyodur ama o da yok.
  • ek olarak taktıgın ses kartı bozuk olabilir çalıştıgına emin oldugun başka bir ses kartıyla dene.
  • ses kartımın sadece bu probleme sebep olabilecek bir arızası varsa bilemiycem ama kullanım esnasında herhangi bir aksaklık yada seste bozulmaya rastlamıyorum. şimdilik başka bir ses kartı temin etmem zor.
  • evet arkadaşlar waxx kardeşimizin "donanım" bölümünde "bilgisayarı power butonu ile kapatmanın sakıncası varmı" konusunda tavsiye ettiği yöntemi uyguladım.bios'tan "power management setup" altından "PME event wake up" satırını "disable" yaptım, problem çözüldü. arkadaşlar bu mesele bir kaç günlük bir problem değildi. bu olay belki 6 ay önce başıma gelmiş ve çözemediğim için bugüne kadar onboard sesle idare ediyordum. artık 4 kanallı emektar ses kartımla devam edebilecem . herkese teker teker çok teşekkür ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.