Merhabalar,
Superonline fiber internet kullanıcısıyım. Iss tarafından Nokia wi fi 6 modem tarafıma temin edildi. Stok modem olduğundan dolayı performansını yetersiz buluyorum. Modem ayarlarına müdahale edemediğim için (niye müdahale edemediğim ile ilgili daha önce konu açmıştım ve forumdan yardımcı olmuşlardı https://forum.donanimhaber.com/superonline-nokia-modem-bridge-modeda-kullanmak--152034542 ) köprü moduna alarak cihazı kullanamıyorum.
Huawei marka WS7100-20 router aldım ve interneti hem modemden hem router üzerinden dağıtmaya başladım. Hatta router üzerinden dağıtılan internette daha fazla hız aldığımı söyleyebilirim. Fakat evin farklı noktalarında modem daha yüksek hızlar sağlıyordu. Modem ve router yanyana duruyor. Bir arkadaşım köprü modu yapmadan dağıtmanın bir anlamı olmadığını ve modem üzerinden internetin dağıtıldığını iletti. Bu yüzden de routerın işlemcisinden vs. faydalanamayacağımı iletti. Ben de cihazı iade ettim. Farkettiğiniz üzere konuya yarım yamalak hakim olduğum için sizlerin görüşlerini almak istiyorum. Router ile dağıtsaydım faydasını görür müydüm? Modemi değiştirmeden performans alabilmem için farklı bir yol bulunuyor mu?
Merhaba arkadaşlar,
Wi fi 6 modeme geçmek istediğim için hem paketimi yükselttim hem de yeni wi fi 6 modem talep ettim. Bunun karşılığında Huawei bir modem beklerken Superonline Nokia wi fi 6 modem kurulumu yaptı. Nokia'nın modem ürettiğini dahi bilmiyordum. Bildiğiniz üzere servis sağlayıcılarının vermiş oldukları modemler işlemci açısından yetersiz ve çoklu cihaz bağlandığında işlemcisi çabuk yorulan cihazlar. 6-7 tane cihaz bağladığım için daha iyi işlemcisi olan bir router alarak sorunu çözmek istedim. Modemi bridge mode a alıp Huawei'nin 4 çekirdekli WS7200-20 router cihazıyla interneti dağıtmayı düşündüm. Bir arkadaş Nokia Modemin arayüzünde bridge mode a erişebilmenin engellendiğinden bahsetmiş. Hatta şikayetvar üzerinden bayağı bir uğraşmasına rağmen Superonline tarafı yardımcı olmamış. Superonline modemi istek üzerine değiştiremediğini ve ancak arıza durumunda yardımcı olabileceğini iletmiş. Böyle bir durumla karşılaşan ve çözüme ulaşabilen var mı arkadaşlar?
Arkadaşın Şikayetvardaki başlığı:
Almak istediğim router:
Son Giriş: 10 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 95
İkinci El Bölümü Mesajları: 15
Konularının görüntülenme sayısı: 1.595 (Bu ay: 68)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 58 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun