E

Onbaşı
17 Mayıs 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 41 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Arkadaşlar merhaba uzun zamandır yapmak istediğim AY YILDIZ Bayrak temalı custom rezervuarlı custom sıvı soğutma sistemini nihayet bitirdim.
Videoda tüm yapım aşamasını imalatı montajı göstermek istedim rezervuar çalışmam biraz amatörce oldu fakat hayal ettiğim şeyi yapmayı başardım.
Bu çalışma elimde olan Corsair H45 sıvı soğutmanın parçalarını (radyatör ve cpu bloğu) kullanılarak amatörce yapıldı fakat İlerleyen günlerde
projemi modifiye etmeyi hatta bütçem el verirse yeni bir sistemi yeni parçalarla daha profesyonel bir tasarım ile yeniden yapmayı planlıyorum. Yeni sistemde esnek boruları akrilik borularla rezervuarı daha profesyonel bir çalışmayla radyatörü ve CPU bloğunu hatta imkan olursa GPU bloğu eklemeyi düşünüyorum.
Çalışmam ile ilgili tüm soru ve görüşlerinizi bekliyorum

https://www.youtube.com/watch?v=tiEKQnpNtYk&feature=youtu.be
Arkadaşlar mehaba

Mevcutta
Dual 2x4 8gb 1866 mhz ram kullanıyorum

Ram kapasitesini arttırmak istiyorum
2x4 1333 mhz ram alsam beraber çalışır mı

Ve çalışırsa benim dual 1866 mhz ramlarımın hızı 1333 e mi düşer yoksa 1866 da dual slotlarda takılı kalır ve 1333 leri diğer slotlara taksam onlar ayrı 1333 de ayrı çalışır mı tecrübe eden yada bilgisi ola yardımcı olursa sevinirim

Niye 1866 ram almıyorsun diyen olacaktır ramları başka bişeyle takas yapacağım o yüzden
Arkadaşlar htc desire 828 dokunmatik camını kırdık birkaç farklı markanın dokunmatik camını değiştirmiştim daha önce fakat htc desire 828'de dokunmatik camı değişiyormu yoksa bazı modellerde dokunmatik ekrana Uv jel ile yapışık ekran oluyor ve dokunmatik beraber değişiyor değişsede uv jel ve ayırma yapıştırma işlemi sıkıntılı olabiliyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilen var mı.

Ekran ve dokunmatik çok pahalı 160 TL
Ayrı dokunmatik panel satılıyor 40 TL

sadece dokunmatik alacağım fakat değiştiremezsem boşuna birde dokunmatikli ekran almayalım.
yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba arkadaşlar başlıktada yazdığı gibi pencerelerdeki uygulama simgelerini ayarlandıktan sonra pencereleri kilitlemek istiyorum.
yani ekrandaki simgeleri basılı tutup taşımayı kapatmak istiyorum ayarladıktan sonra sabit kalacaklar.
uygulama simgelerinin yer değişmemesi için ekran kilitleme uygulaması varmı yardımcı olurmusunuz.
Arkadaşlar Syma X5c quadcopter arızalandı.
Anakartımı kumandamı arızalı çözemedim videoda da göreceksiniz birtürlü bağlantı kuramıyorum
İşin ehli biri sorun nerde yardım edebilir mi bana yada fikri olan arkadaşlar yardım edebilirmisiniz.

Kumandanın çalıştığını nasıl test edebilirim.
Yada kartın arızalı olduğunu nasıl tespit edebilirim.
https://youtu.be/DCfiXJMg4KY
Arkadaşlar klima kumandasının ekranı çalışmıyor
Tuşlara basınca biraz görüntü geliyor fakat sanki ekranın gücü bitmiş gibi yavaş yavaş görüntü gidiyor ve pili çıkarıp birsüre sonra tekrar takınca yine aynı görüntü meydana geliyor

Problemin neden kaynaklandığını ve nasıl tamir edileceğini bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum

Kumanda iç görünümü

Not:kristallerden şüpe ettim fakat silindir kristalin değerini bulamadım söküp parçacıya götürdüm o da bulamadı ne olduğunu zaaten piyasada fazla yok çinden sipariş edeceğim fakat arıza kesin ondan mı kaynaklanır tespit edemediğim gibi kristalin hz ni de tespit edemeyince karıştı gitti kafam yardımlarınızı bekliyorum.

Kristalin görseli
Üzerinde yazan Kod: S4YI
Android Telefonlarda Sms Gondermeme Sorunları ve Çözümleri

Arkadaşlar merhaba son 1 aydır yaşadığım sms problemini ve çözümünü paylaşmak istedim.

kullandığımız 2 samsun akıllı telefon var
Samsung Note 4
Samsung j5 2016

Not: sorun yaşadığım cihazlar android 6.0.1 farklı sürümdeki cihazlarda aynı sorun var mı bilmiyorum
bu uyarı ve hatırlatmanın dikkate alınmasında fayda var.

Bu cihazların birini eşim birini ben kullanıyorum ve son güncellemeden sonra
internete bağlı değilken yolladığımız sms lerin karşıya gitmediğini farkettim.

Daha önce de butür sorun yaşamıştım varsayılan mesajlaşma uygulaması olarak sms sağlayıcınız haricinde
whatsapp , viber , messenger vb. internet erişimine ihityacı olan diğer sms
uygulamalarının varsayılan mesajlaşma uygulamasını seçmiş iseniz sorun yaşanabileceği biliyorum
fakat bizim sorunumuz bunlarla ilgili değil bizim sorunumuz farklı her iki sorundan da bahsedeceğim
ilk olarak bu yeni problemden bahsetmek istiyorum.

Sanırım son güncelleme ile aktif olan bir problem çünkü birkaç ay önce bu sorun yoktu
Şimdi sorunun ne olduğuna bakalım

Problemimiz diğer mesajlaşma programları ile alakası yok çünkü varsayılan mesajlaşma ayarlarına baktığımda
cihazın orjinal mesajlar uygulaması seçili olduğunu gördüm.

Gelişmiş mesajlaşma
Biraz inceledim ve Sorunumuzun gelişmiş mesajlaşma denilen melet olduğunu buldum bu gelişmiş mesajlaşma denilen melet
diğer mesajlaşma uygulamalarındaki gibi cihazın kendi mesaj uygulamasıyla resim ve belge vs göndermemize olanak sağlıyor.
eğer gelişmiş mesajlaşma açık ise herangi bir 2. mesajlaşma ile alakalı olmadan orjinal mesajlaşma uygulaması da
internet gereksinimi duyuyor ve gelişmiş mesajlaşma açık ise ve o an birşekilde internete bağlı değil iseniz
normal metin mesajlarınız da karşıya gitmiyor taki internet bağlantınız aktif olunca peş peşe karşıya gidiyor.

Şimdi dikkat ettim ve bu mesaj ayarı internet devreden çıkınca kendini normale çevirmiyor ve ben bunu gugün arayıp
samsunga bildirdim müşteri hizmetlerindeki teknik destek elemanı konu yetkili birime iletip sorunun hallolması için gerekenin yapılası için kayıt aldık dediler.

Bu sorun android tarafından düzeltilene kadar veya bu ayarı devreden çıkarmak için ne yapmamız gerekli bakalım

"Sırasıyla"
/Mesajları tıklayın
/ 3 nokta üstüste vardır onu tıklayın (Yan üstte)
/ayarlar
/gelişmiş mesajlaşmayı tıklayın

/ gelişmiş mesajlaşma devre dışı bırakın.

Neticede sorunun hallolduğunu göreceksiniz.

Not: eğer gelişmiş mesajlaşmayı kapatamayı denediğinizde gelişmiş mesajlaşma kapatılamadı hatası alıyor iseniz

internet bağlantı ayarlarından wifi veya veri bağlantısını açın ve tekrar deneyin kapandığını göreceksiniz.

Bunların dışında 2. mesajlaşma uygulmalarının devre dışı bırakılması
whatsapp , viber , messenger vb. internet erişimine ihityacı olan diğer sms
uygulamalarının varsayılan mesajlaşma uygulamasını seçmiş iseniz veya istemeden değiştirdiyseniz
tekrar geri orjinal mesajlaşma uygulamasını seçmek için yapmanız gerekenler.

"Sırasıyla"
/ayarlar
/uygulama yöneticisi
/hepsi (tüm uygulamalar)
/mesajlaşma
/varsayılan olarak ayarla
/varsayılanları sil diyin
dediğiniz zaman mesajlaşmaya bağlı uygulamalardan mesaj gönderme özellikleri ilk günki gibi (fabrika ayarları) olur.

devamında mesajları tıklayıp yan menü (3 nokta üstüste) tıklayın
/ ayarlar
/ varsayılan mesajlaşma uygulaması
/ mesajlaşma uygulaması diyip mesajları seçin

işlem tamam umarım birilerinin işine yarayacaktır.
merhaba ben 24.01.2014 tarihinde bimex'ten SAMSUNG S7710 GALAXY XCOVER 2 aldım

bu cihazla beraber film müzik atarım diyerek 1 adet 16 gb harici bellek aldım cihazları aldım kullanıyorum bi sıkıntı yok fakat son zamanlarda uygulamalarda sıkıntı yaşıyorum
birkaç uygulama yüklüyorum hemen hafıza doluyor

Benim uygulamayla işim olmaz derdim fakat ne hikmetse şimdiye kadar hiç te açıp bakmadım
nekadar bellek kaldı diye hiç bakmadım hafıza yetersiz dedikçe bişeyler sildim

fakat bugün bi uygulama yüklemek istedim ya bu melet gösterir nekadar yerim var yazar biyerlerde heralde dedim
nihayetinde ayarlarda kayıt yeri var orada dahili hafıza 1.08 gb olarak gözüküyor

birde pc ye takayım oradan bakayım dedim orada da phone olan bellege özellikler diyip açtım 0.98 olarak gözüküyor
altta resşmlerini de verdim

http://img674.imageshack.us/img674/2491/lMVOm6.png

http://img673.imageshack.us/img673/499/vGrzWS.png

samsungun kendi sitesinden baktım dahili hafıza 4 gb olarak gözüküyor
aynı şekilde bimexin de sitesinde telefon 4 gb olarak gözüküyor

Alttaki linklere bakar fikir sahibi olabilirsiniz

http://www.samsung.com/tr
http://www.samsung.com/tr/consumer/mobile-phone/business-professional/business-professional/GT-S7710KRATUR

http://www.bimeks.com.tr/
http://www.bimeks.com.tr/urun/138077/samsung-s7710-galaxy-xcover-2-black-red.aspx

şimdi bu telefonun dahili hafızasında mı bi problem var yoksa gerçek dahili hafızayı ben mi göremedim eğer öyleyse nasıl öğrenirim
bilmiyorum ama sanki kandırılmışım gibi bi his var içimde eğer kandırılmış isem ne yapmam gerekir bana bi yardım edin
merhaba ben TP-LINK TD-W8968 Kablosuz N USB ADSL2+ modem kullanıyorum.

Ve bu modemin 4 portundan 2 sini cat5 kablo ile binanın farklı yerlerine çekip o alanda kablolu ve kablosuz bağlantıyı taşımak istiyorum
bu ürünü TP-LINK TL-WR840N alıp çektiğim kablonlara takarak hem kablolu hem kablosuz dağılım yapabilirmiyim işimi görür mü
ayrıca bu ürüne bağlantı kuran cihazları modemden mac şifreleme yapabilir miyim

yada sizin farklı bi ürün öneriniz var mı bu özellikleri ve ayarları yapabileceğim bir cihaz varmı
nereye gitsem hep uzak mesafeye power line al diyorlar ama maliyet çok oluyor
biraz inceledim ama karar veremedim çihazları net üzerinden alacağım için karar verip
alamadım nette satanlar da tam olarak güvenilir bi açıklama yapmıyor

bana yardımcı olursanız sevinirim
kolay gelsin iyi çalışmalar. 
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 42
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 36.787 (Bu ay: 473)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 10 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.