Merhaba arkadaşlar,
2-3 hafta kadar önce 0 araç aldım. Aklıma takılan bir nokta var.
Durur vaziyette arabayı otoparktan çıkartmak için manevra yapmaya hazırlanırken direksiyonu sağa veya sola tama yakın çevirdiğimde arabanın alt tarafından direksiyona kadar gelen bir titremeyle karışık takırtı seslerine benzer garip sesler geliyor.
Araba hareket halindeyken böyle bir sorun yaşamıyorum. Ama durur vaziyetteyken özellikle frene basılı şekilde tam tura yakın çevirirsem bu titreme/sesler oluyor.
Yeni tip arabalara çok alışkın değilim. 8 senelik Linea'dan geçtim. Bu tip durumlarda ses/titreme olması hatta neredeyse devir düşermiş gibi bir hava vermesi aracın normal midir?
Tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Edit:
Evet arkadaşlar az önce çok daha detaylı inceledim.
Bu sorun frene hafif basılı tutup direksiyonu tam çevirdiğimde oluyor.
- Park freni çekiliyken ve kendim frene basmıyorken tam tur çevirdiğimde hiç ses yok.
- Park freni kapalıyken ve kendim frene tam basıp çevirdiğimde ses yok.
Sadece frene hafif basıp tam çevirdiğimde ses geliyor. Araç yeni olduğu için huyunu suyunu bilmiyorum tabi. Zamanla parçalar daha oturur muhtemelen. Araç yeni olduğu için her tarafını dinliyorum acaba burada bi sıkıntı mı var vs. diye? Belki de ben abarttım biraz.
Zamanla gelişme olursa yazarım.
Geçen hafta bayiden 0 araç aldım. Bayide aracın camlarına ve kaputa koruma filmi çekildi. Camlarda herhangi bir sorun bulunmuyor.
Fakat aracı teslim almaya giderken kaputa yapılan kaplamada hava kabarcıkları vardı. En az 8-9 farklı yerde küçüklü büyüklü kabarcıklar mevcut.
Bayide hem satış sorumlusu hem de filmi çeken usta bu kabarcıkların normal olduğunu ve 1 hafta içinde geçmesi gerektiğini söylediler.
Yaklaşık 4-5 gün oldu ama kabarcıklarda herhangi bir değişim olmadı. Açıkcası 0 aldığım araçta 8-9 tane göze çarpan kabarcıklar hiç de hoş durmuyor.
Bu konuda tecrübeli arkadaşlara sorularım aşağıdaki şekilde.
1) Kabarcıklar gerçekten 1 hafta 10 günlük zaman diliminde geçer mi? İnternette güneş gördükçe o hava kabarcıklarının geçtiğini yazan 1-2 yorum okudum ama geçmediğini söyleyenler de oldu. Bu neye göre değişiyor?
2) Kabarcıklar geçmezse kaputtaki filmi söktürmeyi düşünüyorum ve yeni kaplama yaptırmayı belli bir süre düşünmüyorum. En azından 1 sene kadar.
Filmi sökerken aracın kaputunun zarar görme ihtimali var mı? Leke yapışkan vs kalır mı? Kaput filmi çıkarma işlemleri zorlu bir süreç mi? gibi sorular var aklımda.
Özellikle de yeni kaplama yaptırmayacağımı göz önüne alırsak çıkarttırmak mantıklı mı/riskli mi? Yoksa kabarcıklı haline alışayım mı yavaştan?
Bu konu hakknında tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Ios developer vs Java developer
|
|
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 15
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 46.185 (Bu ay: 710)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 8 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası