RTX 3080 Underperformance Problemi
Herkese selamlar iyi hafta sonları diliyorum.
Bir süre önce yaklaşık 6 ay kadar önce Sıfır bir Setup kurma imkanım oldu ancak o zamanın şartları ve ekran kartları stok sorunları nedeni ile RTX 3060 bir ekran kartı tercih etmiştim. Geçen hafta Ekran kartımı elden çıkarttım ve yerine Gigabyte Gaming O.C 3080 koyma imkanım oldu ancak bu sefer daha farklı sorunlar yaşamaya başladım. Ekran kartım bir sebepten ötürü performans veremiyor. Kart ilk geldiğinde Aorus Master programından O.C Scane soktuğumda Kasa otomatikman kendini kapatmıştı ilk aklıma gelen PSU yetersizliği oluyor ancak 750+80 Gold PSU kullanıyorum şu anki değerleri internetteki verileri göz önünde bulundurduğumda neredeyse yarı yarıya gibi. Çünkü Rainbow Six oynarken inanılmaz unstable bir FPS değerim var 400-300-200-80 arasında gidip gelen değerler başladı RTX 3060 kartımda hiç böyle bir problem yaşamamıştım. Custom ayarlarda ve sadece 1650mb ortalama vram ayarlarında oynuyorum oyunu ne high ne Ultra ayarlara almıyorum zaten FPS oyununda ihtiyaç duymuyorum ancak canımı sıkan nokta böyle bir sistemin düşük performans vermesi. Bana yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim.
Dip Not: Kasayı Vatan Bilgisayar'da toplattım ve Ekran kartıma 4 adet monitör bağlı.
DLSS OFF:

DLSS ON Quality:

Sistem Özelliklerim:
-CASE: COUGAR CONQUER 2
-CPU: AMD Ryzen™5 5600X - 4.7OC
-RAM: GSKILL 32GB(4x8GB) TRIDENT Z NEO DDR4 3600MHz CL16
-MOTHERBOARD: MSI MAG B550 TOMAHAWK Amd B550 Soket AM4 DDR4 5100(OC)
-GPU: Gigabyte GeForce RTX 3080 GAMING OC 10GB V2
-PSU- COUGAR CGR-GS-750 GX-S 750W 80PLUS GOLD
-COOLING: COUGAR VORTEX 3x120mm
-WATER COOLING: COOLER MASTER MASTERLIQUID ML360R
-SSD: Samsung 500GB 970 EVO NVMe M.2 SSD & SAMSUNG NVMe 980 1 TB M.2 SSD
GTA V Sorunu
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 12
İkinci El Bölümü Mesajları: 6
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 7)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0