M

Yüzbaşı
18 Ocak 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 103 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Win 11 yükseltme yaptım. Öncesinde Pc Win 10 iken bazı ayarlar uyumlu olmadığı için Komut Sisteminden bir şeyler değiştirmiştim. Pc açılmayınca da format attım mecburen. Win 10 kurup Win 11 yükselttim. Ancak Pc' de D diski görünmüyor. Onu çözemedim.


nasıl yaparım

Bir YouTuber vardı. Muhtemelen bıraktı YouTube bilmiyorum. Onu bulmak istiyorum.


Videoları genelde oyun firmaları üstüne idi ve canlandırma yaparak anlatıyordu.

Mesela "merhaba canım ben Bill Gates" gibi sürekli kullandığı bir kalıp vardı. Saçları hafif yanlardan açık ve açık tenli biriydi.


Genelde firmaları ve fiyat politikalarını eleştiriyordu. EA nin paketlere ek ücret istemesi gibi.


Bilen veya bulabilecek var mı ?

Hesabımda aktif olan aile üyeliğini iptal ettim, üyeleri de çıkardım.


Başka bir hesaptan yıllık aile üyeliği alip aynı üyeleri tekrar ekledim. Ama bu üyelerin premiumu olmuyor. Yani video açıyorum yine reklam geliyor.


Çözümü.nedir ?

Merhaba arkadaşlar, belki daha önce denk gelen olmuştur diye konu açmak istedim.


Bu sabah ilk kez bulunduğum yerde kar yağdı. Hava soğuktu gece yani.


Sabah aracı calistirdim. Biraz zor çalıştı. Neyse yola çıktım.


Sonra fark ettim ki araç birinci viteste iken 1-2 devir arasında gaza biraz yüklenince ileri geri kaykiliyor. Hani acemi şoförler debriyaj ayarını yapamaz da olur ya, öyle.

Daha sonra ikinci vitese atınca da 2bin deviri geçince aynı şey oluyor. Üçüncü viteste de 3bin deviri geçince oluyor. Buradan yakıtın kirli olduğu düşünülebilir ama değil eminim.


Asıl diğer problem ise bilgi ekraninda her vitesin sayısı yazar araçta mesela birinci viteste iken 1 ikinci viteste 2 . Bu ekrana baktım ki sürekli 9 yazıyor.  

Sorunlar-------

Aracı ustaya götürmüştüm 3 4 ay önce. Debriyaj bitik mi diye. Bitmeye yakın idare eder dedi. Şu anda kavramada vs sorun yok.


Akü bitik gibi bı şey diyebilirim şu anda.


Sorunlari söylüyorum ki bunlarla alakalı olabilir mi diye.


Bir de şunu söyleyim araç hava soğumadan önce bu problemlerleri çıkarmıyordu.

merhaba arkadaşlar sistemim şu:


asus prime b450m

ryzen 5 3600x

600w thermal take ps

8gb ram corsair.



İki ekran kartı önerirseniz sevinirim.


1 - orta ayarda oyun oynatsın. performans fiyat ürünü gibi bir sey yani. bütçe max. 2.000, 2.500 çıkabiliyorum

2 - internet video film gibi işleri yapabileceğim. biraz da bf3 gibi oyun oynayabileceğim. idareten.



ekran kartımla ilgili devam eden dava sürecim var. o zamana kadar davayı da kazanırsam tabii idare edecek bir kart arıyorum.

arkadaşlar merhaba,


2020 mayısta belalı bir kart olan Asus Tuf rx5700XT aldım malesef. ikinci kez servise gönderdiğimde değişim kararı çıktı. (epey uğraştım yalnız)


Şimdi sorun şu ki kartı aldığım firma olan İTOPYA stoklarına baktığımda stok yok. muhtemelen bana başka ekran kartı önerip fiyat farkı isteyecekler.


şimdi bu kartın muadili denilebilecek kartlar hangileridir ? hangi kartları kabul etmem gerekir ? Fiyat farkı konusunda biraz araştırma yaptım. Fiyat farkını ödemek zorunda değilim. Gerekirse mahkemeye gideceğim zaten ama şu aşamada itopyanın önereceği kart konusunda zararlı çıkmamak için yardımlarınızı istiyorum.



Edit: verilen cevaplardan sonra bir ekleme yapayım. Arkadaşlar kartın piyasada yüksek fiyatlara satıldığını biliyorum. Ama yerine alabileceğim kart olmadığı için değişim istedim.

Bazı arkadaşlar para iadesi yapar elinde 3 binle kalirsin demiş. Haklısınız ama tüketici olarak değişim istersem para iadesi yapılamaz.

Ben şimdi bana yapılacak kart teklifini bekliyorum. Eğer muadili olamayacak bir kart önerilerse kabul etmeme hakkım var. Yani henüz kesin bir yola girilmiş değil.

   

Firmanın teklifi şu şekilde. Sizce ne yapmalıyım?

700 TL fark ile

ROG-STRIX-GTX1660S-O6G ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı


2800 Tl fark ile

GV-N3060GAMING OC-12GD GIGABYTE GeForce RTX 3060 GAMING OC 12 GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı


5100 TL fark ile

RX 6700 XT GAMING X MSI Radeon RX 6700 XT GAMING X 12GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı

@itopya.com


Edit 2 : arkadaşlar 11 Haziran itibariyle THH de savunması istendi aşamasında başvurum. Lehime sonuçlanacağını düşünüyorum. Forumdaşlardan örnek kararlar aldım gönderdiler sağ olsunlar.

İşin garip yanı ütopya tarafından bir kez bile aranmadim. Firma olarak sorumlu hissetmiyorlar sanırım.

Su ara forumda öne çıkan konular arasında da ekran kartı sorunu yaşayan arkadaşlar var gördüm. Biri hatta fiyat farkını kabul etmiş ama bildiğim kadarıyla firma ek fiyat talep edemez.

Benim bu piyasada anladığım herkes şark kurnazi olmuş. Direkt ücret iadesi diyorlar, alt modele ek ücret istiyorlar falan. Hakkınızı arayın. Sonuçta haksız ciksaniz bile arayın.


EDİT 2: 16 Eylül itibariyle mahkemeden lehime sonuç çıktı. Ancak mahkeme ürünün yenisiyle değişime karar vermiş. Yani 5700xt ile.


EDİT 3 : arkadaşlar firmaya mahkeme kararını ilettigimde yine fiyat farkı talep ederek aşağıdaki ürünleri sundu:


"2000 TL fark ile

11309-03-20G   SAPPHIRE PULSE Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı

 

2000 TL fark ile

RX 6600 XT MECH 2X OC  MSI Radeon RX 6600 XT MECH 2X OC 8GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı

 

2500 TL fark ile

GV-N3060GAMING OC-12GD   GIGABYTE GeForce RTX 3060 GAMING OC 12 GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı

 

3000 TL fark ile

GV-N306TEAGLE OC-8GD  GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti EAGLE OC 2.0 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı"


Sizce ne yapmalıyım ?

İcra hakkım da mevcut.


Güncelleme !

Firma 6600 XT gönderdi. Hukuksal olarak yardımcı olur inşallah sorun yaşayanlara.



videonun 8. dakikasındaki penaltıda alex in şutunda köşeyi tutturan Rüştü kurtarış yapamıyor.


Rüştü'nün kollara dikkat.  

Başlığı okuyan arkadaşlar muhtemelen oha yuh çüşş nidalarıyla tıkladılar ama malesef durum bu.



asus tuf rx5700xt ekran kartım var. Almaz olaydım. Oyunlarda Ultra ayarlarda 100 - 110 derece görüyor. High ayarda da 90 görüyorum.


Bir kez garantiye gönderdim. Macun değiştirmişler göndermişler yine aynı. Araştırdığımda soğutma bloğu eksik olduğu için -yani bir nevi mühendislik hatası- ısınma çok oluyor.


İkinci kez garanti başvurusu yaptım. Arandığımda gönderin bakalım diyolar. En azından değişimle Evo verseler iyi olacak.

Ya da satmak zorunda kalacağım.


Tavsiyelere açığım.


Eve internet bağlatmak istiyorum. bulunduğum yer küçük olduğu için imkanlar da sınırlı. Normalde Türksat internet kullanıyordum ve memnundum.



şimdi bağlatacağım internette taahhüt vermek istemiyorum. ama duruma göre uygun fiyat çıkarsa verebilirim.


internette araştırdığımda türk net gördüm. 85 TL ile bağlantı veriyor.


sizlerin tavsiyeleri neler olur ? kullandığınız sağlayıcılar hangi ücretlere nelerdir ?

paylaşırsanız uzun soluklu olarak da yararlı ve güncel bir başlık olacağını düşünüyorum.



Kendi Türksat internetim 100 mbit tv kanalları ile beraber kampanyalı fiyatı 85 TL idi. Aldığım hız da 70 80 civarıydı en son.




Teşekkürler.

1.4 polo aldım. Benden önceki kullanıcı hor kullanmış. Yetkili serviste bakım yaptırayım dedim. Aradım.

filtreler, cam suyu, yağ, karter tıpası değişimi için 1500 TL fiyat çektiler. Yuh ya !!

Toplasan şu parçalar maksimum 500 TL tutar tutmaz.

Araca kendi servisinde de bakım yaptıramayacağız mı ?


Edit:

Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. Tek tek okudum hepsini.

Öncelikle şunu söyleyim bir arkadaş daha söylemiş. Vw orijinal parça kullanıyor diye bir şey yok. Yıllardır vw kullanıcısı arkadaşım aracını yetkili servise bakıma götürdüğünde parçalar takilmadan önce isteyip bakıyor ve mann marka olduğunu goruyor. Sonra bir daha da servise gitmedim diyor.

İkinci olarak 200 binlik arabaya biniyorsun diyen arkadaş o araç 200 binlik araç değil. Servis fiyatı da normal değil. Bir asgari ucrete yakın parayı servise verecek kadar enayi de değiliz. Sen git ver.


Son olarak yetkili servis elbette ki daha kapsamlı inceleme yapacaktır ona sözümüz yok ama cam suyunu dahi faturaya yansıtmak biz seni silkeliyecegiz demek.

Dediğim gibi vw nin kullandigi parça da mann. Alın taktırın. Para vermeyin boş yere.


Güncelleme : Filtreleri internetten aldım arkadaşlar ustaya götürdüm 40 TL istedi takmak için. velhasıl 535 TL ye hallettim. Yağ, hava, polen, yakıt filtresi . cam suyu. antifiriz ölçüm dahil.
Hakkında
Konum: Antalya
Forum İmzası:

COMINGSOON
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 11 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 7 gün
Mesaj Sayısı: 537
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 774
İkinci El Bölümü Mesajları: 9
Konularının görüntülenme sayısı: 30.467 (Bu ay: 604)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 520 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.