Onbaşı
17 Eylül 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 5 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Hepimizin bildiği gibi bugün 2015-2016 lys sınav sonuçları açıklandı.Benim sıralamam ise 64.5.. civarı geldı düz hesap 65k diyelim,neyse konumuz bu değil.

1.tercihime itü gmim
2.tercihime ytü gmim
.
.
.
.
bu şekilde gmimleri sıralamayı düşünüyorum(zaten tepi topu 4 5 tane var)

Gecen sene itü 66.300 ile ytü ise 76.800 ile kapatmış.
Sizce itünün gelme ihtimali nedir,açıkçası kalbim itüden yana.Bu sene sınav kolaydı sıraların çok oynamaya ihtimali var mı?Önceki senelerde sıralamalar ve puanlar çok acayip şekillerde ilerlemiş gerilemiş bu nedendir?bu Tarz sorulara,cevabı,yorumu olanlar varsa ve beni bilgilendirirse sevinirim.

İnternette çok araştırdım fakat cidden iki üniversite ile ilgili adam akıllı,ele gelir bir şey bulamadım.(itü üniformalı ytü üniformasız,itünün kampüs tuzlada,ytünün kampus beşiktaşta tarzı şeylerden bahsetmiyorum)eğitim kalitesi,staj olanakları,staj süreleri,hocalar,okulların sosyallik durumu,daha bu şekilde sıralayabilirim.

Kısacası kafamda sorular çok;fakat gerek ekşi sözlükte gerekse forumlarda yeteri kadar bilgi olmadığına,olan bilgilerinde kafa karışıklığına yol açtığını düşünüyorum.Bu konular hakkında bilgisi olanlar varsa buraya yazıp hem beni hemde bölümü tercih edecek olan arkadaşları bilgilendirirlerse sevinirim.Teşekkürler.
T ip gerilmesinin 0 dan farklı olduğu bir durumda kap tabanına bağlı olan p cismi bulunmaktadır.İp kesilirse Kabın ağırlığında herhangi bir değişme olmuyor peki neden olmuyor?(taşırma kabı yok)

yüzen cisimler kabı fkaldırma kuvveti kadar ağırlaştırır bunu biliyoruz.Yukarı yönde etki eden fk,aşşağı yönde etki eden kendi ağırlığı(G) ve T ip gerilmesi var T ip gerilmesi ortadan kaldırılınca kabın ağırlığında azalma olur diye düşünmüştüm fakat yanlış düşünmüşüm.

Diğer bir sorumda FK=G formülünden gelmekte(yüzen cisimlerin kaldırma kuvveti formülü)
diyelim ki cismin kütlesi 50 hacmi 20 burdanda özkütlesi 5/2 gelir,sıvımız ise su olsun(d=1)
Fk=Vb.Ds.g=Vc.Dc.g=
cismin tamamını batmış,askıda kabul edersek
20.1.=20.5/2 buradada bi eşitlik söz konusu değil ama biz yüzen cisimlerin fk sı kendi ağırlığına eşittir diyoduk.

Kafamı karıştıran noktalar bunlar,cevaplandıran arkadaşlara teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar 11.sınıftan 12.sınfa geçmiş,dersleri ortalamanın altında olan,anadolu lisesinde okuyan bir lise öğrencisiyim.

Yazın çalışmak konusunda sıkıntılarım var belirli bir planım yok gece 4-5 gibi yatıyorum gündüz 12-13-14 arası uyanıyorum.Genellikle bilgisayar ve sporla oyalanıyorum.Bugüne kadar sadece ygs adına matematikten-mantık konusunu çalıştım.Fakat bugün farkettim ki ağustos ayına 9 gün kalmış,okulların açılmasına 2 aydan az bir süre var.Ve ben bugune kadar tüm vaktimi boş geçirdiğim için kendimi kötü hissetmeye başladım.
Kafam karışık neye çalışmam gerektiğini tam olarak kestiremiyorum ders çalışmaya heveslensem bile,başka şeylerle oyalanmaya başlıyorum vakit öldürüyorum,hangi konuya çalışacağım konusunda çelişki yaşıyorum.

Dershane 18 hazirandan ağustosun 10'una kadar lys ve ygs konularını bitirmemi istemiş.(imkansız benim için)
Sadece ygsye ağırlık verip kısa bir süre içerisinde ygs konularını bitirip,lys için çalışırken bir yandanda,ygs denemesimi kasmalıyım yoksa 4 gün ygs 3 gün lys gibi ikisini bi aradamı yürütmeliyim.

Eminim daha önce bu tarz 100 lerce konu açılmıştır biraz içimi dökmek,birazda tecrübelilerden tavsiye almak istedim.Bunun dışında sınava hazırlanan arkadaşlar için neler önerirsiniz?
Arkadaslar az once tvde izledim izmirde 29 yasinda kosu bandinda bir genc ölmus.Nedeni ise protein tozundan kaynakli karaciger yaglanmasi olarak gosteriliyor.

Siz ne diyorsunuz peki bu ise sahsen bana mantikli gelmiyor.Ama ortada resmi bir raporda var.

Haberi annem ve babamla birlikte izledim.Zaten protein tozuna karsi olan ebevenynlerim bu haberden sonra iyice karsi cikmaya basladilar.Bu konuyla alakali ne yapabilirim.
Telefonun donanımı bu oyunu max ayarlarda kaldırabilir diye düşünüyorum ancak yazılımsal bir kaç sorun var galiba orta ayarlarda oynatıyor.
umarım kitkatla oyun performansımız dahada iyileştirilir.Her neyse asıl sormak istediğim bu değil.

Gta san Andreası Restore defaulst ta oynuyorum gayet akıcı fakat bunu yükseltmek istiyorum.En yüksek ve en akıcı ayarlar için nelerden kısıp neleri artırmalıyım,siz telefonunuzda hangi ayarlarda oynuyorsunuz?
Arkadaşlar annemin işi dolayısıyla elimde mobese görüntüleri var fakat görüntüler .exp uzantılı ve convert edecek program arıyorum 20 dakkadır halen bulabilmiş değilim yardımcı olacak aradaşlara şimdiden teşekkürler.
Başlık açık.okulumuzdaki futbol turnuvasında kurduğumuz takıma isim önerisi istiyoruz.Orjinal ve esprili bişey arıyoruz.
Evde tekim karnım aç yemekten hiç ama hiç anlamam.Dolapta az bişey sucuk var nasıl pişiriecem tavaya direk mi atcam yoksa tavaya yağ dökdükten sonra mı atcam ?
Arkadaslar elimde a4tech x7 gamer mousesi var.800/1600/2400/3600 dpi secenekleri var.Fps oyunu icin en iyi dpi ayari hangisidir.
Hakkında
Meslek: Öğrenci
İlgi Alanları: Futbol,
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Intel
Otomobil
Fiat
Mobil cihaz
Samsung
Operatör
Türk Telekom
ISS
Superonline
Oyun Platformu
PC
Takım
Galatasaray
TV
Philips
Notebook
Casper
Dünyadan Futbol
Real Madrid CF
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 7 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 287
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 12.043 (Bu ay: 469)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.