muhsinsezal
=> Dünya çapındaki bir şirkette başarılı Mucit Mühendis olmak
(5.3.2014 22:35:33)
Mühendislik hedefleyen arkadaşlara bugün rastladığım bu videoyu izlemelerini tavsiye ediyorum. Özellikle kız olup mühendisliğin erkek mesleği olduğunu düşünen arkadaşlarımıza. Gökçe Çetin Gürbüz İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Makina Mühendisliği mezunu.
muhsinsezal
=> Dünya çapındaki bir şirkette başarılı Mucit Mühendis olmak
(6.3.2014 06:23:46)
affiliation
=> Dünya çapındaki bir şirkette başarılı Mucit Mühendis olmak
(6.3.2014 08:32:12)
allah bilir kimin torpiliyle girmiştir izmirden.
Kimse kendini kandırmasın tarihteki çoğu mucit erkektir ve dünyayı değiştirenler de erkektir. Marie curie rererörö demeyin hiç boşuna zira komik oluyor.
Kısacası
gözlemlerime göre kadın mucit değil, ingilizcesi ahım şahım değil, üniversitesi top 3'den değil, ama bir şekilde! boscha girebilmiş tebrik etmek gerek.
Akordiyon
=> Dünya çapındaki bir şirkette başarılı Mucit Mühendis olmak
(6.3.2014 09:12:48)
quote:
Orijinalden alıntı: The North Remembers allah bilir kimin torpiliyle girmiştir izmirden. Kimse kendini kandırmasın tarihteki çoğu mucit erkektir ve dünyayı değiştirenler de erkektir. Marie curie rererörö demeyin hiç boşuna zira komik oluyor. Kısacası gözlemlerime göre kadın mucit değil, ingilizcesi ahım şahım değil, üniversitesi top 3'den değil, ama bir şekilde! boscha girebilmiş tebrik etmek gerek. |
bu şekilde sen komik oluyorsun, adamlar işe kabul edip videosunu youtube a eklediklerine göre memnunlar mühendislerinden. top 3 ten olmayan herkes bosh a ancak torpille girer diye de bir şey yok zaten
tarihteki çoğu mucit erkek olabilir, bu kadınların mucit olamayacağı anlamına gelmez.
10 yıl önce üniversitenin mühendislik bölümlerinde kaç kadın okuyordu , bu gün kaç kadın okuyor araştır, bu acaba neyle ilgilidir?
sen daha çok görürsün kadın mühendis, mucit.
Escherich
=> Dünya çapındaki bir şirkette başarılı Mucit Mühendis olmak
(6.3.2014 09:53:08)
kadınlara bu konularda zaten pozitif ayrımcılık yapıyorlar
affiliation
=> Dünya çapındaki bir şirkette başarılı Mucit Mühendis olmak
(6.3.2014 10:45:14)
quote:
Orijinalden alıntı: Akordiyon quote:
Orijinalden alıntı: The North Remembers allah bilir kimin torpiliyle girmiştir izmirden. Kimse kendini kandırmasın tarihteki çoğu mucit erkektir ve dünyayı değiştirenler de erkektir. Marie curie rererörö demeyin hiç boşuna zira komik oluyor. Kısacası gözlemlerime göre kadın mucit değil, ingilizcesi ahım şahım değil, üniversitesi top 3'den değil, ama bir şekilde! boscha girebilmiş tebrik etmek gerek. | bu şekilde sen komik oluyorsun, adamlar işe kabul edip videosunu youtube a eklediklerine göre memnunlar mühendislerinden. top 3 ten olmayan herkes bosh a ancak torpille girer diye de bir şey yok zaten tarihteki çoğu mucit erkek olabilir, bu kadınların mucit olamayacağı anlamına gelmez. 10 yıl önce üniversitenin mühendislik bölümlerinde kaç kadın okuyordu , bu gün kaç kadın okuyor araştır, bu acaba neyle ilgilidir? sen daha çok görürsün kadın mühendis, mucit. |
Erkek>kadın bilim dünyasında, bosch isterse kadin isci çalıştırsin umrumda degil. Bunu anlatmaya calistim.
jasbafce
=> Dünya çapındaki bir şirkette başarılı Mucit Mühendis olmak
(6.3.2014 11:15:50)
Malesef doğru, kadınlar bilimde pek söz ettirmiyor adından.hatta çoğusu sıkıcı buluyor böyle şeyleri
Akordiyon
=> Dünya çapındaki bir şirkette başarılı Mucit Mühendis olmak
(6.3.2014 13:07:12)
Gençlik yıllarında yaşadığı Varşova, o sırada Rus yönetimi altında, Rus Çarı II. Aleksandr tarafından yönetiliyordu. Ülkedeki eğitim sistemi nedeniyle kadınların üniversiteye gitmesi ya da teknik eğitim görmeleri için yurtdışına çıkmaları gerekiyordu.[2] Kardeşi Bronya ve Marie çalışıp para biriktirdiler, 1885 yılında Bronya Sorbonne'da tıp eğitimi almaya başladı. Mezun olduktan sonra Marie'ye matematik ve fizik eğitimi alması için yardım etti.[2] 1891 yılında Paris'te ablasının yanında eğitime başlayana dek Varşova'da Endüstri ve Tarım Müzesi adı altında gizlice eğitim veren Polonya okulunda eğitim aldı.[1] Paris'e gidince önce ablasının yanında kalarak sonrasında ise küçük bir tavan arasında yaşayarak eğitimini sürdürdü. 3 Kasım 1891 tarihinde başladığı eğitimde[1] bir buçuk yıl sonunda sınıfının birincisi olarak fizik derecesi aldı. 1894 yılında ise ikinci derecesi olan matematiği de bitirdi. Bir sonraki hedefi ise öğretmenlik diploması alıp Varşova'ya dönmekti.[2]
erkek> kadın diyorsunda bu acaba neden böyle bende onu demeye çalışıyorum, bu durum zamanındaki toplumların yobazlığından kaynaklanıyor.
mary curie, üniversite okumak için, ülke dışına çıkmak zorunda kalmış, ben üni için şehir dışına çıkarsam hayatım nasıl olur diye düşünürken , kadın ülke dışına çıkmak zorunda kalmış, kendi memleketindeki okullara kadını kabul etmemişler, şimdi düşün, mary curie çıkmış ülkesinin dışına, ya üni okumak isteyipte ülke dışına çıkamadığı için okuyamayanlar ne olacak? o insanlar kim bilir, okuyabilselerdi neler yapacaklardı.
bugün, bilimsel ve teknolojik gelişmeler çok hızlı, bunun da nedeni, bilgi kaynaklarına herkesin kolayca ulaşabilmesidir, herkesin herşeyden haberinin olmasıdır, devlet bugün, okumak isteyenlerin önüne engel olmuyor, burs veriyor, imkan veriyor, kapı açıyor.
erkek>kadın demek kolay. neden okullara almadılar bu insanları? değil üniversite okumak, bir yerde yanlız başına kalmak, bir yerde çalışabilmek, sokağa çıkıp yürümek bile, rahat ve kolay değildi.
bugün senin bilim dünyasında gördüğün bu dengesizlik, bilim oluşurkenki sosyal adaletsizliklerden kaynaklanıyor işte. herkes herzaman eşit olmadı, bugün eşit, o zamanlar eşit değildi, o gün, polonyada üni okumak isteyen kimbilir kaç kadın vardı.
affiliation
=> Dünya çapındaki bir şirkette başarılı Mucit Mühendis olmak
(6.3.2014 14:23:03)
quote:
Orijinalden alıntı: Akordiyon Gençlik yıllarında yaşadığı Varşova, o sırada Rus yönetimi altında, Rus Çarı II. Aleksandr tarafından yönetiliyordu. Ülkedeki eğitim sistemi nedeniyle kadınların üniversiteye gitmesi ya da teknik eğitim görmeleri için yurtdışına çıkmaları gerekiyordu.[2] Kardeşi Bronya ve Marie çalışıp para biriktirdiler, 1885 yılında Bronya Sorbonne'da tıp eğitimi almaya başladı. Mezun olduktan sonra Marie'ye matematik ve fizik eğitimi alması için yardım etti.[2] 1891 yılında Paris'te ablasının yanında eğitime başlayana dek Varşova'da Endüstri ve Tarım Müzesi adı altında gizlice eğitim veren Polonya okulunda eğitim aldı.[1] Paris'e gidince önce ablasının yanında kalarak sonrasında ise küçük bir tavan arasında yaşayarak eğitimini sürdürdü. 3 Kasım 1891 tarihinde başladığı eğitimde[1] bir buçuk yıl sonunda sınıfının birincisi olarak fizik derecesi aldı. 1894 yılında ise ikinci derecesi olan matematiği de bitirdi. Bir sonraki hedefi ise öğretmenlik diploması alıp Varşova'ya dönmekti.[2] erkek> kadın diyorsunda bu acaba neden böyle bende onu demeye çalışıyorum, bu durum zamanındaki toplumların yobazlığından kaynaklanıyor. mary curie, üniversite okumak için, ülke dışına çıkmak zorunda kalmış, ben üni için şehir dışına çıkarsam hayatım nasıl olur diye düşünürken , kadın ülke dışına çıkmak zorunda kalmış, kendi memleketindeki okullara kadını kabul etmemişler, şimdi düşün, mary curie çıkmış ülkesinin dışına, ya üni okumak isteyipte ülke dışına çıkamadığı için okuyamayanlar ne olacak? o insanlar kim bilir, okuyabilselerdi neler yapacaklardı. bugün, bilimsel ve teknolojik gelişmeler çok hızlı, bunun da nedeni, bilgi kaynaklarına herkesin kolayca ulaşabilmesidir, herkesin herşeyden haberinin olmasıdır, devlet bugün, okumak isteyenlerin önüne engel olmuyor, burs veriyor, imkan veriyor, kapı açıyor. erkek>kadın demek kolay. neden okullara almadılar bu insanları? değil üniversite okumak, bir yerde yanlız başına kalmak, bir yerde çalışabilmek, sokağa çıkıp yürümek bile, rahat ve kolay değil. bugün senin bilim dünyasında gördüğün bu dengesizlik, bilim oluşurkenki sosyal adaletsizliklerden kaynaklanıyor işte. herkes herzaman eşit olmadı, bugün eşit, o zamanlar eşit değildi, o gün, polonyada üni okumak isteyen kimbilir kaç kadın vardı. |
Bugün herkes eşit mi? Bugün kimse eşit değil boşuna nefesini yorma.
Hadi marie curie 1800-1900lerde yaşamış birisi o zamanlar baskı vardı falan kadınlar kendini gösteremedi, ama şimdi geldik 2000lere ben hala kadın mucit göremiyorum; göremiyorum derken sayıları daha az erkeklere kıyasla. Şu an bahane ne?
makine,bilgisayar=erkek mühendisliği
Akordiyon
=> Dünya çapındaki bir şirkette başarılı Mucit Mühendis olmak
(6.3.2014 14:35:11)
bende erkek mucit göremiyorum? mucit dediğin ağaçta elma gibi yetişiyormu sanıyorsun?
bahane yok. açıklama var , argüman var. tartışmanın bir üslubu vardır.
makine, bilgisayar gibi müh. bölümlerine kadınlar giriyor, girmeye de devam ediyor, bugün görmüyorsan yeterince makinacı yarın görürsün.
sadece benim akrabam bir mimar, bir inşaat mühendisi, birde bu sene mezun olacak makine mühendisi var kadın.
Guest-6842E63BF
=> Dünya çapındaki bir şirkette başarılı Mucit Mühendis olmak
(6.3.2014 17:24:23)
quote:
Orijinalden alıntı: The North Remembers quote:
Orijinalden alıntı: Akordiyon quote:
Orijinalden alıntı: The North Remembers allah bilir kimin torpiliyle girmiştir izmirden. Kimse kendini kandırmasın tarihteki çoğu mucit erkektir ve dünyayı değiştirenler de erkektir. Marie curie rererörö demeyin hiç boşuna zira komik oluyor. Kısacası gözlemlerime göre kadın mucit değil, ingilizcesi ahım şahım değil, üniversitesi top 3'den değil, ama bir şekilde! boscha girebilmiş tebrik etmek gerek. | bu şekilde sen komik oluyorsun, adamlar işe kabul edip videosunu youtube a eklediklerine göre memnunlar mühendislerinden. top 3 ten olmayan herkes bosh a ancak torpille girer diye de bir şey yok zaten tarihteki çoğu mucit erkek olabilir, bu kadınların mucit olamayacağı anlamına gelmez. 10 yıl önce üniversitenin mühendislik bölümlerinde kaç kadın okuyordu , bu gün kaç kadın okuyor araştır, bu acaba neyle ilgilidir? sen daha çok görürsün kadın mühendis, mucit. | Erkek>kadın bilim dünyasında, bosch isterse kadin isci çalıştırsin umrumda degil. Bunu anlatmaya calistim. |
kafan güzelmiş birader hahahaha
zihniyete bak yahu. komedi resmen. senelerin prof'u eleman. ön yargının kapalı çarşısıyla ilgili kitapların falan da vardır senin.
yavaş git olm türkiye'nin kıçı kırık bir sınavına hazırlanıyorsun. sakin yani. bilim dünyası falan ağır sana bunlar
edit: biri şuna bilir kişi misin swf'sini koysun da biraz daha gülelim
şaka maka sinirimi alamadım hala. okudukça editleyip duruyorum
mimar*ugur
=> Dünya çapındaki bir şirkette başarılı Mucit Mühendis olmak
(6.3.2014 17:55:39)
quote:
Orijinalden alıntı: The North Remembers allah bilir kimin torpiliyle girmiştir izmirden. Kimse kendini kandırmasın tarihteki çoğu mucit erkektir ve dünyayı değiştirenler de erkektir. Marie curie rererörö demeyin hiç boşuna zira komik oluyor. Kısacası gözlemlerime göre kadın mucit değil, ingilizcesi ahım şahım değil, üniversitesi top 3'den değil, ama bir şekilde! boscha girebilmiş tebrik etmek gerek. |
anında senaryo yazdı adam
tarihteki mucitlerin erkek olmasının sebebi 20.yy a kadar (ki 20.yy daki dünya savaşlarından bahsetmiorum bile onları da katarsak konu çok dağılır) kadının ikinci sınıf insan muamelesi görmesidir.son yıllardaki(60 ve sonrası...) teknolojik gelişmelere bakarsan.dediğinin saçmalığını anlarsın..
ha dünyayı biz mi değiştirdik evet her b.ku biz mi yaptık ona da evet.ama sebep yukarıda bahsettiğimdir.yoks bu alanlarda kadınların olmayışı " kadınların mucit olamaması" gibi saçma bir sebepten değil
ygslys2015
=> Dünya çapındaki bir şirkette başarılı Mucit Mühendis olmak
(6.3.2014 17:58:52)
Feminist erkek
muhsinsezal
=> Dünya çapındaki bir şirkette başarılı Mucit Mühendis olmak
(7.3.2014 19:24:31)
up
geleceginmuhendisi
=> Dünya çapındaki bir şirkette başarılı Mucit Mühendis olmak
(7.3.2014 21:31:25)
Kadından mühendis olur mu olmaz mi bilinmez ama böyle cinsiyet ayrımı yapanlardan adam olmaz diyebiliriz eğer Atatürk'ün halkçılık ilkesine bakarsanız tüm vatandaşların kadın erkek veya sınıf farkına bakılmaksızın eşit olduğunu söyleyebiliriz.
Not:Hedefim bilgisayar mühendisliği.
muhsinsezal
=> Dünya çapındaki bir şirkette başarılı Mucit Mühendis olmak
(7.3.2014 22:18:32)
quote:
Orijinalden alıntı: ozgeozbinar34 Kadından mühendis olur mu olmaz mi bilinmez ama böyle cinsiyet ayrımı yapanlardan adam olmaz diyebiliriz eğer Atatürk'ün halkçılık ilkesine bakarsanız tüm vatandaşların kadın erkek veya sınıf farkına bakılmaksızın eşit olduğunu söyleyebiliriz. Not:Hedefim bilgisayar mühendisliği. |
djilkjhgfdsa32
=> Dünya çapındaki bir şirkette başarılı Mucit Mühendis olmak
(8.3.2014 00:17:24)
Bilime hiçbir katkı olmadığı halde böyle saçmalaman ve yalnızca erkek olduğun için erkeklerin bilim alanında dominant olmasından gurur(!) duyman ne kadar komik bir fikrin var mı? Erkeksen daha iyi daha başarılı ol. ;) İngilizce konuşmadığı halde nasıl değerlendirme yaptığını çözemedim ama konuşmana bakılacak olursa dahisin zaten...
Jesse01
=> Dünya çapındaki bir şirkette başarılı Mucit Mühendis olmak
(8.3.2014 00:28:31)
Ahahaha erkek mucit göremiyormuş senin şuan bize bu komik mesajı atmanı sağlayan adam erkek ve hala yaşıyor hatırlatırım erkek mucit göremiyormuş zuhahahahahaha güliyimde boşa gitmesin o göremediğin erkek mucit olmasaydı şuan bize bu komik mesajı atmak yerine sıkıntıdan patlıyo olurdun ahahahaha komik çocuk 
affiliation
=> Dünya çapındaki bir şirkette başarılı Mucit Mühendis olmak
(8.3.2014 01:48:03)
quote:
Orijinalden alıntı: djilkjhgfdsa32 Bilime hiçbir katkı olmadığı halde böyle saçmalaman ve yalnızca erkek olduğun için erkeklerin bilim alanında dominant olmasından gurur(!) duyman ne kadar komik bir fikrin var mı? Erkeksen daha iyi daha başarılı ol. ;) İngilizce konuşmadığı halde nasıl değerlendirme yaptığını çözemedim ama konuşmana bakılacak olursa dahisin zaten... |
Ben gerekeni yapıyorum sen kafanı yorma.
Gurur duyuyorumbu erkek mucitlerden yazdım mı bir yerde hiç sanmıyorum sadece tarihin akışını değiştirenlerin erkekler olduğunu söyledim. Son 20 yılda da kadınların hangisi neyi icat etmiş dedim? Ooo tesla kralsın helall kadınlara ölüm demiyorum anlayacağın.
Turnedar
=> Dünya çapındaki bir şirkette başarılı Mucit Mühendis olmak
(8.3.2014 03:42:37)
Ataerkil toplumun başarılı üyesi
Kadin mucit olamayabilir ama bu videodaki gibi buyuk firmalarda ust düzey gorev alan birsürü bayan var yada üniversitede prof. Yapan ve bir cok arastirmaya adini yazdiran bayanlar var.
Ayrica bayan mucitler hemde yakin zamandaki
Ada Byron ilk bilgisayar programini bulan kisi ayni zamanda kadin(bu eski ama)
Al sana hem turk hemde kadin olan ve nanoteknoloji uzerine calisip su an kullandigimiz kaplama malzemelerinde öncü olan avrupanin en buyuk boya sirketinde nanoteknoloji bolumunde gorevli olan gulsen celiker
Ya da dur sana daha somut bir örnek yakin zamanda google duzenlediği yarismada muz kabuklarindan poset yapan Elif Bilgin. Ve birinci oldu diye hatirliyorum.
Ee bunlar ne mucit mi simdi. Bana sakin mucitligin ne oldugunu anlatmaya calisma bu konu üzerine arastirma yapmis biri olarak soyluyorum sen bunlarin bir icat olmadigini soyleyeceksin eminim ama bunlar birer icat sadece buyuk kitleleri etkilemediği icin bilinmiyor. Ama daha ornek istersen var....