R25 VAREX PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜ
2015 R25 sahibiyim küçük bir kaza geçirdim grenaj hasarlıydı zaten 2017 boyatmıştım girişmişken servisimden rica edip komple 2017 R25 kaportası aldım yamahadan sonra orjinal egzozunun üzerine varex yaptırdım katı boşalttırıp mekanizma koydurdum içine önceden sadece gazla tekere gelen 180 185 lere ne ara çıktığını anlamadığım motor şuan canını ala ala bassam 170 zor görüyor çekiş atiklik tamamen gitti motor topladıktan sonra istanbul samsun arası gittim geldim yaklaşık 1800KM yol yaptım ustaya gidişinden falan bahsettim okadar yolu sente atık gidip gelmişim Allahtan motora birşey olmadı geldikten sonra hemen sente ayarı yapıldı motorun sesi değişti diyebilirim ancak çekişte hala bir değişme olmadı ama motorun sesinde soluğunda sorun yok
Şimdi sorum şu : sente atık kullanmam motora bir zarar vermişmidir (Ustaya sordum sesinde falan bir sorun yok zarar görmemiştir dedi)
Çekiş egzoz yüzünden bukadar değişir mi ?
uzun km sente atık kullandığımdan çekişin düşüp sonradan düzeltsekte sorun yaptığı için çekiş düzelmiyor olabilir mi ?
Ben motora masraftan kaçmadım bu zamana kadar herşeyini orjinal aldım sağ sol kumandaların rengi atmış diye gittim yamahadan kumandaları aldım
okadar rahatsızım motora bakmak konusunda şimdi bu çekiş muhabbeti yüzünden motora binmek istemiyorum ustama soruyorum ama o birşey olmaz olmamıştır egzozdandır diyor ama bana baştan sağma cevap gibi geliyor sizce ne yapmalıyım ?
TPM AÇIK OLMASINA RAĞMEN VAN9001 TPM HATASI
Herşeyi yaptım herşeyi.
TPM açık bios uefi seçili arkadaşla aynı anakartı kullanıyorum o windows 11 ile girebiliyor bios ayarlarını aynı yaptık sistem ayarlarına baktık onlarda aynı oyunu 3 kere silip tekrar yükledim yok açılmıyor oyun :/ HERŞEY GÜNCEL VE FOTOLARDA VAR
GAMEPOWER WQ49 BİLGİ
Herkese iyi forumlar bi gazla bu monitörü aldım daha gelmedi markası yüzünden çekincelerim var daha önce asustan başka marka kullanmadım daha önce gören kullanan varmı VA panelmiş ancak hangi markanın paneli falan bilmiyorum markanın internetten hangi marka paneli kullandığına baktığımda herkesin samsung dediğini gördüm bu uzun bir monitör olduğu için bunda başka birşey kullanmış olabilirler mi siz önerirmisiniz eğer kötü yorumlarsanız gelmeden siparişi iptal edeceğim şuanda sanırım fiyatı 26500 falan ben indirimden 19 bine aldım azıcık ucuza kaçıp kötü bir monitör kullanayım istemiyorum şuanda TUF 27 Curved 165HZ 1 ms monitör kullanıyorum bu aldığım 144HZ 1ms daha önce hiç kullanmadım bir fark görürmüyüm şimdiden bilgileriniz için teşekkürler.
3090 BESLEME
İyi forumlar
ASUS TUF X570 PLUS WİFİ
16x2 32 3600
PSU : 1100W GOLD SERTİFİKALI
3090 Ekran kartım var 1080P 165HZ monitör kullanıyorum R7 3800X ile bu ekran kartında problem yaşıyacağımı biliyordum zaten
şimdi öncelikle..
Soru 1 : İşlemci yüzünden illaki darboğaz oluyor bunun bilgisayarıma herhangi bir zararı varmı en ufakta olsa yok diyorlar ama gördüğüm tüm cevaplar geçiştirmelik gibi geldi bana
Soru 2 : Darboğaz olayını tam anlamadım mesela Battlefield 5 oynuyorum ekran kartı kullanımım %51 55 arası işlemci kullanımım %45 50 arası yani işlemcidede yük görünmüyor
Soru 3 : Benchmark testine soktuğumda ekran kartı kullanımı %100'e çıkıyor işlemcide %70 civarı oluyor
Soru 4 : Passmark testlerinde 1. sırada 20.700 küsür puanla 3080ti 2. sırada 20.600 küsür puanla 3090 yer alıyor ben pcyi passmark'a soktuğumda 21.133 puan alıyorum madem işlemci yüzünden verim alamıyorum ekran kartından neden diğer kartlardanda yüksek puan alıyorum sonuçta bu puanı ekran kartını stress testine sokar gibi değil oyuna sokar gibi test edip veriyor
Soru 5 : 3090'ı ne ile rahat rahat besleyebilirim internetten işlemci karşılaştırmalarına bakıyorum R7 5800X3D neredeyse hatta bazı yerlerde 7950X ten daha iyi FPS veriyor kimi 5950X öneriyor ama o 5800X3D kadar FPS vermiyor gibi görünüyor falan birde 1080'le bile bu ekran kartını ne ile iyi beslerim öneride bulunabilirmisiniz ?
KAFALAR ÇOK KARIŞIK ARAŞTIRDIKÇA BEYNİM YANIYOR HERKES FARKLI BİRŞEY SÖYLÜYOR KARŞILAŞTIRMA VİDEOLARINA BAKIYORUM KİMİ VİDEODA DEVASA FARKLAR VAR KİMİ VİDEODA TAM TERSİ ŞEKİLDE DEVASA FARKLAR VAR YANDI BEYNİM..
GPU KULLANIM SORUNU
Merhaba
İşlemci : Ryzen 3800X
Anakart : Asus TUF x570 WİFİ
Ram : GSKILL 2x16 32GB 3600MHZ
Ekran Kartı : Asus ROG Strix 1080Tİ
PSU : 1100W Gold Sertifika modüler
Full Tower kasa : Herangi bi ısı problemim yok ortalama oyun içi pc sıcaklığı 60 dereceyi geçmez
Ekran kartı kullanımı
League of legends %20 %30 arası
Gta 5 %99
The crew 2 %40 %50
lolde falan yine sorun yok zaten 200 400 arası FPS alıyorum ama the crew de mesela 60 fps kilit'i olduğu için arada takılmalar oluyor gibi funmark falan açtıgımda yine sorun yok gta5te canavar gibi oynayabiliyorum 1 kere bile takılmadan anlamadım gitti nvidia daha önce kullanmadım bilmediğim bi ayarları falan mı var anlamadım
EKRAN KARTI YARDIM
Herkese merhabalar öncelikle bilgisayarımın teknik özellikleri
İşlemci : Ryzen 3800X
Anakart : Asus TUF x570 WİFİ
Ram : GSKILL 2x16 32GB 3600MHZ
Ekran Kartı : ASUS Dual RX 5500 XT 8GB
PSU : 1100W Gold Sertifika modüler
Big Tower kasa : Herangi bi ısı problemim yok ortalama oyun içi pc sıcaklığı 55 dereceyi geçmez
Yanında 2 adet monitör kullanıyorum biri 27 165 hz curved diğeri 27 75 hz curved
Sorunum : GPU Tweak'den load vender.dll fail. please install vga driver hatası alıyorum ve oyun oynadıgım esnalarda 2 ekranda 2 saniyeliğine gidiyor ve hata falan vermeden açık oyunu kapatıyor. format attım değişen birşey yok driver güncelliyorum yok internettede bişey bulamadım vga driver neyin driver'i onuda çözemedim bilgisayardaki usb bağlantılarına kadar herşeyi güncelledim ama yok yardımcı olabilicek birisi varmı acaba
Teknik Destek
|
WİNDOWS YÜKLEME EKRANINDA KALIYOR
|
Bilinmeyen ekran kartı
|
|
Meslek: https://www.facebook.com/serqen.celestial
İlgi Alanları: Bilgisayar
Son Giriş: 11 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 12 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 189
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 9.627 (Bu ay: 77)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware