12VHPWR konnektörlerin değişeceği haberi var. Haberde özellikle 5000 serisi ile birlikte değişeceği söyleniyor. Şimdi ben Asus rog strix aura atx 3.0 1200 watt power supply almayı düşünüyordum. Bu haber ile boşa para harcamaktan korktum. Elimde rog strix 1000 watt var bununla devam etsem karta yüklenmekten çekiniyorum. çünkü 4 adet 8 pinin 3 ü takılı yer olmadığından biri boşta duruyor. Diğer bir nedende uzun vadede adaptöre güvenemiyorum.
Ekran kartlarını yakan 12VHPWR konektörü değişiyor! | DonanımHaber (donanimhaber.com)
Asus Tuf RTX 4090 kullanmaktayım 6 aydır kullanıyorum. Kablo bağlantı şekli aşağıda resimdeki içinden çıkan 4*8 pin adaptörü, ben 3*8 pin olarak kullanıyorum 1 tane 8 pin boşta duruyor. Çünkü Rog Strix 1000 Watt PSU üzerinde 3 tane 8 pin boş yer var.
Olay şu benim oynadığım oyunlarda kartın Max 420 watt çektiğini gördüm. Fakat internette gezinirken Metro Exodus oyununun 500 watt civarı çektiğini gördüm. Bunu görünce aklıma ben bu oyunu oynarsam ve kart 500 watt çekmek isterse ve bende de 3 adet 8 pin bağlı olduğu için kablolara fazla yük binip çok ısınır mı. Yoksa kart 3*8 pin şeklinde bağlı olduğundan 450 wattı geçmeyecek şekilde kendini ayarlıyor mu.
Nvidia sitesinde adaptörün akıllı adaptör olduğunu belirtip takılan 8 pin sayısına göre kendini ayarladığından bahsetmiş, yazıyı aşağıya ekledim. Sizin düşünceniz nedir.
Asus Tuf 4090 Kırmızı Işık Yardım
Arkadaşlar ROG STRIX 1000 watt PSU kullanıyorum. Atx 3.0 PSU lar gelene kadar idare etsin istiyorum. Asus TUF RTX 4090 içinden çıkan 4*8 adaptörü 3*8 şeklinde kullanıp adaptördeki bir tane sekiz pini boşta bıraksam sıkıntı yaratır mı. 12700k işlemci ile kullanıcam
Arkadaşlar resimde görüldüğü üzere kartın bir güç konnektöründen güç gelmiyor görünüyor. Fotoğrafta furmak testinde kart yüktedir. Oyunlarda 2K Ultrada 100 Üzeri FPS değerleri alsamda eş değer kartlarına göre 20 fps bir zararım var bu şekilde kullanırken karta 150 watt eksik güç geldiği için frekans yükselemiyor. Bir iki yere sordum bunlardan biri forumda önerilen Ensa Bilgisayar kartın akım iletiminde sıkıntı olabilir diye yorumladılar. Enigma bilgisayar var o da fazlardan bir kaçında sıkıntı olabilir diye yorumladılar. Ama kartı görütüp baktırmadım. Bu şekilde en azından oyunları hala rahat oynuyorum. Ama çokda içime sinmiyor. Kart Amerikadan gelme garanti sadece orada geçiyor. Gigabyte Türkiye bakmıyor karta. Gerçi şuan karta baktırsamda herkes bir ihtimal kartı kaybedebilirzde diyor. Ne yapsam bilemedim. Bana nokta atışı yapacak biri lazım. Birde bu TKA bilişim sistemleri var görsel de kaliteli bir yer ama kimisi iyi kimisi yakınıyor birazda şans işi tabi. Birde burası çok masraf çıkarabilir. Yani bilemedim ne yapacağımı
RTX 3080 Ti Frekans Değeri 1200 MHz'i Geçmiyor
Gigabyte Gaming OC RTX 3080 Tİ ekran kartım var. Kartın GPU frekans değeri ve GPU nun çektiği güç de bir sıkıntı var gibi. Benchmarklarda frekans 1200 MHZ'i geçmiyor.
Oyunlarda frekans 1500-1800 MHZ arası gidip geliyor. Oyunlarda çok sorun yok gibi ama tam anlayamadım
Eklediğim resimlerde frekans ve GPU gücü görünüyor, bakıp sizdeki değerleri söylermisiniz. Özellik GPU gücü nü yazar mısınız. sanki güç kaynağından az güç çekiyor gibi.
Sistemde İ7 12700K işlemci ve Asus Rog Strix 1000 Watt PSU var
TKA Bilişim Yazılım Donanım ve Bilgi İşlem Sistemleri - Bilgisayar Servisi (tkabilisim.com.tr)
Linkteki firmayı bilen ürün gönderen var mı. Yorum ortalaması yüksek ama yorumlar sahtemi bilemiyorum güvenmelimiyim çözemedim.
Arkadaşlar yukarıdaki konumdan anlayabileceğiniz gibi bir mağduriyetim var. Kısaca yurt dışından aldığım ekran kartı 3 ay sonra arıza verdi. Gigabyte ile son görüşmemde size yardımcı olabilmemiz için Amerikada iade için bir adres gereklidir diyor. Tanıdığı ya da orada ikamet eden biri varsa bana yardımcı olabilir mi. yardım ederseniz sevinirim
Gigabyte en son diyorki;
Amerikada yaşayan yani orada ikameti olan bir adres istiyor benden. Ben ürünü Gigabyte'a Amerikaya göndericem onlar onarım ya da değişim yaptıktan sonra kartı bu Amerikadaki adrese gönderecek. Bende o arkadaştan teslim alıcam. Olay bu şekilde yardımınızı bekliyorum.
Kargo git gel ücretleri gidişte ve dönüşte artı gümrüğede takılırsa pahalıya geliyor. Amerikan postam sitesi ile görüştüm. Ürün tamire dahi gitse dönüşte ürünü aldığınız fiyat üzerinden %20 gümrük vergisini ödemeniz ve kargo ücretini ödemeniz gerekecektir dedi.
Elden götürüp orada garantiye gönderecek bir arkadaşa ihtiyacım var. Oradaki şehir içi kargoyu karşılarım. Bunun dışında belli başlı miktarları karşılarım.
Arkadaşlar kartı newegg. com üzerinden aldım. 2 buçuk aydır kullanıyorum. En son Battlefield 2042 oynarken görüntü gitti, sesler arkada devam ediyordu bilgisayar fanları hızlandı kulağı rahatsız edecek şekilde. Sonra bilgisayarı resetlemek zorunda kaldım ve bilgisayar açılmıyordu. Bir kaç defa denememe rağmen bilgisayarı açamadım prizden çektim vs. olmadı. Sonra bir arkadaş ekran kartı güç bağlantılarını tek tek bağlayıp bilgisayarı aç dedi bilgisayar açılacakmı bakalım dedi. Denedim sağ sokete taktım power tuşuna bastım bilgisayar açıldı sol soket takılı değil. Sonra Sağ sokettden çıkardım sol sokete taktım bu şekildeyken bilgisayar başlamadı. İkisi takılıyken zaten başlamıyordu.
Her neyse sorun başka parçadamı anlamak için başka bir bilgisayara taktım ilk takışta çalıştı enerji geldi ama görüntü yok biraz öyle bekledim. Sonra reset attım görüntüde geldi. bir kaç kere resetledim görüntü her defasında geldi. Dedim sanırım düzeldi. Çıkardım ana bilgisayarıma tekrar taktım. enerji yine geldi bundan sonra enerji gelmeye hep devam etti. Ancak artık sorun bilgisayarı başlattığımda bazen görüntü geliyor bir sonraki başlatmamda görüntü gelmiyor, bazende bir kaç defa 7-8 kere resetlememde görüntü geliyordu. Sorun şuan bu şekilde kaldı. Diğer bilgisayarımda yine denedim sorun bu şekilde kalmaya devam etti enerji var görüntü arada bir geliyor.
Görüntü geldiğindede bilgisayarı kapatana kadar hiçbir sorun yok. En kral oyunu oynasamda sıkıntı yaratmıyor. Ama bilgisayarı kapatıp sonra açmak istediğimde sorun bahsettiğim gibi devam ediyor.
Yaptıklarım;
- Statik elektrik birikmiş olabilir dediler, internetten statik elektrik boşaltma yöntemi denedim. işte, bilgisayarı kapatın kabloları çekin bu şekildeyken power tuşuna basılı tutun falan denedim sorun düzelmedi
- DDR5 kullanıyorum Anakart üzerinden görüntü alıp bilgisayara format attım son windows 11 i yükledim. sorun düzelmedi.
- DDU programı ile ekran kartı sürücüsünü kaldırdım eski sağlam sürücülerden birini kurdum. Sorun düzelmedi
- Başka bilgisayarda denedim dedim zaten sorun düzelmedi
Nvidia ile iletişime geçtim son sürücünüzden sonra böyle böyle oldu diye zaten sürücünüz battlefield 2042 de sorunluydu flash çakması gibi şeyler oluyordu diye ( bu sorun sadece BF 2042 de oluyordu bu driverda ) konuştum driver donanım bozmaz falan dedi. Bende öyle düşünüyorum bozmaz ama ya bozarsa kafasına girdim. Sallamadı beni satıcıya yönlendirdi.
Newegg ile görüşmedim daha çünkü kartı amerikaya yolla falan diyecekler büyük ihtimalle. Çünkü aynısını Gigabyte dedi aldığın yere gönder diye. O işler ile de uğraşmak ayrı bir sıkıntı daha önce yurt dışınada garanti için bir şey yollamadım.
Şuan son olarak Gigabyte Türkiye ile görüşüp halletmeye çalışacağım. Yine olmadı mecbur kartı Yurt dışına göndermeyi deneyeceğim.
Bundan önce önerisi olan varsa yazarsa sevinirim biliyorsunuz kart ülkemizde 35 bin TL ye kadar ulaştı. Artık bir daha alamam. Ben kart ülkemizde 25 bin TL iken 5 bin TL daha vermemek için Newegg den almış olan bir arkadaştan almıştım ilk kutuyu ben açtım. Ama şuan dilim yandı şuan olsa o 5 bin TL yide verirdim açıkçası. Dolar kuru yükselmeden önce son hamlemi yapmıştım. Kart beni yolda bıraktı gibi. Neyse durum böyle yardımlarınızı bekliyorum.
Genel Sistemim;
Anakart: Asus Z690-F
İşlemci: i7 12700k
Ram: Kingston ddr5 4800 mhz
Power Supply: Asus ROG-STRIX 1000 Watt
Asus ROG Strix LC 240 RGB İşlemci Sıvı Soğutma
Ekran Kartı: Aorus RTX 3080 Tİ Gamıng OC
Kasa: Rog Helios
|
Meslek: Uçak Bakım Teknisyeni
ASUS Z690-F ANAKART, İ7 12700K İŞLEMCİ, KINGSTON 16GB 4800MHZ RAM, GIGABYTE RTX 3080 TI EKRAN KARTI, ASUS ROG 1000 WATT PSU, SAMSUNG 980 PRO 2TB M2, ASUS ROG HELIOS KASA |
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 519
İkinci El Bölümü Mesajları: 40
Konularının görüntülenme sayısı: 21.744 (Bu ay: 443)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 48 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware