M

Er
19 Aralık 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 10 (Bu ay: 0)
Gönderileri
1-q,bir ürüne ilişkin üretilip satılan ürün miktarı olmak üzere,ürüne ait Marjinal Gelir fonksiyonu MR= -2q +190 ve Marjinal Maliyet fonksiyonu MC = 20 olarak belirlenmiştir. q= 100 birimlik üretim seviyesinde Toplam Maliyet 5000 pb olduğuna göre ,Başabaş Noktasını bularak ürünün satışından kar elde edilebilmesi için hangi aralıkta üretilip satılması gerektiğini bulunuz.

2-Bir kişi bankada 60000 YTL'lik hesap açmıştır .Her altı ayda bir 6000 ytl ve biriken faizini almak istemektedir.Banka altı aylık hesaplara %20 faiz verdiğine göre , bu kişinin bankadan alacağı toplam faiz miktarını bulunuz.

3- n=0 dan sonsuza giden [(-1)n xn] / (n+1)3n ,kuvvet serisinin yakınsak aralığını bulunuz. ( not= -1 , x ve 3'ün yanına koyduğum "n" üsleri oluyor)

4- f(x)= e-x fonksiyonunun Mc- Lauren açılımını yazınız .(not = -x , e'nin üssü oluyor )

5- Cafer X ihtiyaç duyduğu kahve makinesini satın almak için iki farklı alternatife sahiptir.Birinci alternatifte satıcı tarafından iki yıl boyunca her ay sonunda 20$'lık sabit ödemeler teklif edilmekte, ikinci alternatifte ise ödeme planı üç yıl üzerinden her ay sonunda birinci yıl 10$ , ikinci yıl 15$ ve üçüncü yıl 18$'lık taksitlerle gerçekleştirilecektir.Yıllık bileşik faizin %6 olması durumunda sizce hangi alternatif tercih edilmelidir.

Arkadaşlar finaller yaklastı, bu soruları çözebilecek var mı , teşekkürler..
Merhaba Arkadaşlar;
1 Şubat Salı günü 20 lik dişimi çektirdim yani 3 gün oldu. Zor bir operasyon geçirdim, dişim çekildikten sonra dikiş attılar ve bir hafta sonra salı günü dikişi aldırmamı söylediler. Bende 3 gündür sıvıyla besleniyorum.Sadce çorba ,meyvesuyu ,ayran vs. Dikiş atılan bölgede ip parçaları gördüm ve bana patlamış gibi geldi.Hatta biraz dikkatli bakınca orda çukurluğu gördüm, orda bi beyaz bi tabaka gördüm. Sanki bu bana diş gibi geldi tam anlayamadım ama çukurluğu gördükten sonra dikişin patladığına emin oldum.Acaba salı günü dikişleri aldırmak için gittiğimde doktor bir daha dikiş mi atar yoksa farklı bişey mi uygular. Artık yemek yemeyi özledim...
... araba kullanıyorsunuz.Otobüs durağına geldiğinizde üç kişi görüyorsunuz.Bunlardan biri ölmek üzere olan yaşlı bir kadın,diğeri en iyi arkadaşınız ve hayatınızın aşkı olan kadın...Yalnız arabanızda sadece bir kişilik yer var.
Kimi alırdınız?
Arkadaşlar yaratıcı fikirlerinize ihtiyacım var.Kız arkadaşımın doğum günü yaklaştı ve o günü unutamamalı.

Bir şeyler yapmak istiyorum ve tek bir sürpriz de değil,ne bileyim gün boyunca bir şeyler olmalı,mükemmel şeyler bulmalıyım.Poposunu iyice havalarda hissetmeli,şımarmal.

Sonuçta öğrenci adamız,sürprize 200-300 liralık bir şey hazırlayabilirim max.

Hadi arkadaşlar lütfen,bebeler uyurken şu konu hiç olmasın diye bu saate kadar bekledim.
Merhaba arkadaşlar;

Yardımınıza ihtiyacım var.

Kız arkadaşımın doğum günü yaklaştı.

Evinin önünde boş toprak bir arsa var,oraya gece 12'ye vurduğunda görebileceği bir şekilde ateşli ''İyi ki doğdun aşkım:)'' veya ''Doğum günün kutlu olsun aşkım'' yazmak istiyorum.Toprak arsa oldugu için sprayle yazamam.Gece karanlığı oldugu için de güllerle yazamam,o yüzden mutlaka ateşle yazmam lazım ama var mıdır bir yolu yordamı,nasıl yapabilirim.Şöyle en az 3-5 dk görünecek şekilde yanmasını istiyorum.

Nasıl yapabilirim? Lütfen yardım edin aklıma bir şey gelmiyor.

Üniversitelerimiz farklı oldugundan Istanbul'dan İzmir'e gideceğim,ve eminim çok şaşıracak.

Umarım bebeler konuyu berbat etmez.

İyi geceler.
Arkadaşlar lütfen cevap verin,uplayacağım mütemadiyen.
YGS 5 puanım 348

LYS 1 den taş çatlasa 80 de 32-33 net yapmışımdır

Edebiyat 53 doğru 3 yanlış

Coğrafya 20 doğru 4 yanlış

nasıl bir şey olur sizce?
Merhaba arkadaşlar;

Toplumcu Gerçekçilik ve Toplumsal Gerçekçilik bildiğim kadarıyla birbirinden farklı

Toplumcu Gerçekçilikte Nazım Hikmet,Sabahattin Ali gibi yazarlar

Toplumsal Gerçekçilikte de Kemal Tahir,Atilla İlhan,Yaşar Kemal,Orhan Kemal gibi yazarlar var bildiğim kadarıyla.

Acaba müfredata göre bu yazarları gruplandırarak verebilir misiniz? Internetteki sayfalarda hep farklı farklı isimler var ve farklı farklı gruplarda.

İlginiz için çok teşekkürler.
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 11 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 12 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 31
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.188 (Bu ay: 29)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.