Merhaba
İstanbul Anadolu yakasında ev tadilat malzemelerini nispeten ucuza satan mekanların bir arada bulunduğu bir yer var mıdır? Ankara Rüzgarlı Sokak gibi?
Ümraniye Tepeüstü'nde çeşitli yerler var ama fayans showroom gibisinden,bunlarda da fiyatlar herhangi bir bayiden farklı değil.
(Alemdağ caddesinde baktım, belki civarda vardır, ben bilmiyorum)
Teşekkür ederim.
Sistemi Klonlayarak Laptop SSD Değiştirme
Merhaba
Bende HP ProBook x360 435 G7 model bir laptop var, üzerinde sadece 256 GB SSD var.
1 TB SSD aldım, yolda geliyor.
Windows serialım varsa da bilmiyorum,
Microsoft Office 2019 Pro Plus da var, OEM alındığı için Microsoft hesaba da bağlı değil.
Bunları kaybetmek istemediğim için sistem imajını alarak bir USB drive'a , oradan da yeni takacağım SSD'ye yüklemek istiyorum.
Denemek için bir boot usb oluşturdum, Legacy Boot - Secure Boot (HP'deki menüyü de tam çözemedim) seçeneklerini deneyerek sadece boot edebilmek istedim, o bile tam olmadı.
Bit Locker devreye girdi, key sordu.
Forumda ve diğer mekanlarda aradım, hep HDD'den SSD'ye SSD'den SSD'ye gibi sonuçlar buldum, bir de bu sonuçlarda iki disk bir aradaydı. Bende slot 1 adet, böylece eskisini çıkaracağım ve yenisini takacağım.
BU şekilde bir clone/imaj almak ve yeniden yüklemek mümkün müdür?
(Acronis, Easeus vs. bunların freeware gibi olanları pek işe yaramıyor)
Teşekkür ederim.
Merhaba
İki yıldır İş Bankası Maximum kart ile mobil temassız ödeme kullanıyorum.
En iyi olasılıkla üç denememden ikisinde ödeme yapabiliyorum, diğerlerinde ya ödeme sesi telefonda çıktığı halde ödeme yapılmıyor, ya Maximum Mobil Uygulamasında "Hata" şeklinde ne olduğu belli olmayan bir mesaj çıkıyor , ya da sanki POS cihazına taş tutmuşum gibi hiçbir şey olmuyor.
Konu ile ilgili defalarca müşteri hizmetlerini aradığım halde iki yıldır daha da kötü oldu. Bugün aradığımda "Android telefonlarda ödemede bu aralar hata alıyor" gibi yanıt aldım. Türkiye'de iPhone için mobil temassız olmadığına göre, İş Bankası bu işi yapamadığını suçu Android'e atarak itiraf ediyor aslında.
Ayrıca bu konu ile ilgili daha detaylı bilgi için Pazarama'ya yönlendiriyorlar.
Pazarama İş Bankasının tava tencere ve çeşitli ürünler sattığı bir platform. Verdiği bankacılık hizmeti ile perakendeciliği kombine eden İş Bankasına bu dahice fikri verenleri merak ediyorum.
Tava tencere satmaya harcadığı eforu iki yıldır defalarca şikayet aldığı (bkz:ŞikayetVar) bir konuya harcamayan İş Bankası ile ilişkimi sonlandıracağım.
Bu arada insanlık adına İş Bankasına Ümraniye Armağan Evlerde perşembe günleri kurulan sokak pazarında bir iki tezgahlık boş yer gördüğümü, orada da meyve sebzeyi kredi kartı ile satabileceğini iletmek isterim. Bu hizmeti de tüm bankacılık hizmetlerinin içine entegre etmeleri fikrini de bedavadan veriyorum.
Buraya kadar okuduysanız, mobil temassız özelliğini kullanan ve sorun yaşamayan (ya da az sorun yaşayan) kişiler varsa, hangi banka veya uygulama olduğunu belirtirlerse kartımı iptal edip oraya geçeceğim.
Teşekkür ederim.
İyi günler dilerim.
Açık Alan (dış mekan) Wi-Fi Menzil Artırıcı Tavsiye
Merhaba
Yan arazideki evde bulunan Superbox'a bağlanmak istiyorum. Mevcut durumda 25 metreye kadar 2.4 GHZ olan yayın çekiyor, sonrasında çekmiyor, aramızda sadece tel örgü ve birkaç ağaç var.
Superbox evin dışında verandada kurulu, menzil artırıcı da böylece evin dışında yerden 3 metre yükseklikte olacak. (kablo ile superboxa bağlamayı düşünüyorum, bu router modu oluyor sanırım)
Ben de ev içinde olacağım , dışarı ile arada sadece bir duvar/cam olacak. İki evin uzaklığı 70 metre.
Şöyle bir ürün buldum:
https://www.hepsiburada.com/tp-link-cpe605-5ghz-150mbps-23dbi-dis-mekan-access-point-p-HBV00000N8FWY
Uydu antenine benzediğinden daha uzağa sinyal gönderebilir diye düşünüyorum (tabi bu aygıt alıcıysa yanılıyorum)
Bu arada iki ev arasında Superboxa 30 metre uzaklıkta bir kameriye de var, orada elektrik var. Buraya Access Point de kurulabilir mi diye düşünüyorum.
Birden fazla cihaz almak istemiyorum, her zaman gittiğim bir yer değil, 800-900 lira harcamak pek efektif değil.
Bu konuda ne önerirsiniz?
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
TÜRKİYE VE PSN - SONY EURASIA- REZALET
|
Ahşap CNC Router için dosya formatı
|
Hafıza Kartındaki Problem
|
Son Giriş: 5 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 56
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.647 (Bu ay: 99)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 74 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar