Şimdi Ara

PROFESYONEL WEB SİTESİ KURMA HAKKINDA

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Profesyonel web sitesi kurmak ve uygulamasını yaptırmak istiyorum. Web sitesinin aliexpress.com gibi Dünya çapında olması için nasıl bir yol izlenmeli,tahmini olarak ne kadar bir bütçe gerekir ayrıca böyle bir web sitesini Türkiye de kurabilecek firmalar var mıdır yoksa yurtdışındaki firmalarla çalışmak daha mı iyi olacaktır deneyim ve maddiyat açısından.Ayrıca güzel bir fikir sahibi oldugumuzda ancak boyle bir siteyi yapmak için maddi imkanımız olmadığında yatırımcı ortak bulunabilir mi? Konu hakkında bilgi sahibi kişilerin görüşlerini bekliyorum.



  • Bir firma kurabilmen için ya çok iyi sermayen olmalı ve gerekli altyapıyı kurmanı sağlayacak kişileri çalıştırabilmelisin ya da gerekli altyapıyı kurabilecek bilgi-beceri sahibi olmalısın ki fikrinin prototipini yapıp yatırımcıları cezbedebilesin. Eğer ikisi de sende yoksa neden birisi senin için istediğin platformu kursun ya da neden bir sana para versin?



    E ticaret sitesi kurabilen fotmalar türkiyede de mevcut. Hatta açık kaynak kodlu hazır yazılımlar da var. Ama iş siteyi kurmakla bitmiyor. Tedarik zinciri sağlamalısın, yasal mevzuatlarla uraşmalısın, reklam yapmalısın. Dünyanın en güzel fikrini de bulsan bunu insanlara anlatamadıktan ve benimsetemedikten sonra satamazsın. Büyük bir şirket olmak için sağlam bir iş planın olmalı, riskleri ve fırsatları çok iyi analiz etmelisin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CarnageTR C kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Fikre sahibim ama altyapı bilgisine sahip degilim sermayem de yok ancak bu fikri projelendirerek yatırımcılara sunmayı düşünüyorum .Projeyi sunarken ne gibi hazırlıklarım olmalı sizce,fikir patenti almam gerekir mi ve maliyeti nasıl hesaplamam gerekiyor bunun icin firmalar fiyat verir mi
  • Patent ve fikir mülkiyeti her zaman önemli ama fikrin patentlenebilir olması lazım. Patent ofislerinden bu konuda maliyet analizi ve bilgi alabilirsin.



    Metodoloji olarak da öncelikle kendine altyapı kurabilecek bir ortak bulman lazım. Tanıdığın güvendiğin biri olsa daha iyi olur. Hazır yazışım yaptırsan ilerde bakımı sıkıntı olur.



    Proje sunarken öncelikle ilk yatırım maliyetini hesaplaman lazım. Önümüzdeki 3-5 yıllık dönemdeki müşteri kitlesini öngörmen lazım. Yine aynı dönemlik kar beklentisini gerçekçi olarak öngörebilmen lazım. Yatırımcının derdi ne kadar kısa sürede ilk yatırımı kurtarıp kar etmeye başlarımdir. KOSGEB in yatırımcılık kurslarına giderek ilgili teknik bilgileri edinebilirsin. Ya da konu ile ilgili kitapları karıştırabilirsin. Analizler nasıl yapacağın tamaen fikrine ve projene bağlı. Ne olduğunu bilmeden pek bi yorum yapamam malesef.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uluslararası diyorsun eğer kuracaksan yanında çalışacak kişilerin farklı farklı diller bilmesi gerekir yada direk herşeyi İngilizce yap

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.