Şimdi Ara

Profesyonel Aşçı Olma Adımları Nelerdir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar dh ailesi , hayalimdir aşçı olmak Pro şef olmak , büyük aşçıların takipçisiyim vs kursları inceliyorum vs ama hepsi yüksek ücret istiyor , Üniversiteye hazırlanıyorum Gastronomi için ümidim var ancak başka neler yapabilirim tecrübeli veya bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi , şef olmanın önemli adımları nelerdir ? Ömür Akkor gibi mesela ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Turizm meslek menzunu ol. İki yil yuksek okul oku. İse başla 5 yilda çok yol katedersin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bmw is Life.

    Turizm meslek menzunu ol. İki yil yuksek okul oku. İse başla 5 yilda çok yol katedersin

    Lise geçen sene bitti hocam ygs Lys hazırlandım hani 19 yaşından sonra ne yapılabilir mesela

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mutfağı zengin lokantalarda çalışacan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hayalist52


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bmw is Life.

    Turizm meslek menzunu ol. İki yil yuksek okul oku. İse başla 5 yilda çok yol katedersin

    Lise geçen sene bitti hocam ygs Lys hazırlandım hani 19 yaşından sonra ne yapılabilir mesela

    Bi otelde ise başla devamlı otel ama. Gerisi gelir. Yada sezonluk calis kendini geliştir. Yurt disindaki otellere basvur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şef olmak için önce işin tekniğini bilmek gerekir ki bu iyi bir üniversitede gastronomi ve mutfak sanatları bölümü okumayı gerektirir.Çünkü içeriğinde vitaminlerden kalorilere,menüler,yemek kültürü,çeşitli mutfaklar sektör hayatında işine yarayabilecek bilgiler veriliyor ve uygulamalarla,stajla iyice pekişiyor bunlar.Tabi bunların yanında kendini geliştirmen de baya önemli bir unsur.Hani sadece okula gidip gelerek öğrenilecek bir iş değil bu yani sözel bir bölüm değil tam olarak.İyi bir şef olabilmek için düzenlenen tüm yarışmaları takip etmek çok önemli çünkü yarışma tabakları gerçekten zengin oluyorlar,süslemeleri v.s kendini geliştirebilmen için gayet iyi.Katılım da önemli tabi o yarışma atmosferi gerçekten çok farklı.Mesleğe aşık olmak var bir de.Otel mutfaklarındaki aşçılara baktığında hepsi gençken mesleğini çok sever fakat yoğun çalışma şartları altında ezilir ve meslekten soğurlar.Şefliği bırakıp fabrikaya giren arkadaşım var yani o derece.Neyse kısa kesmek gerekirse iyi bir şef olmak için yoğun çalışma,her şeyi araştırma,yediğin şeyleri en ince ayrıntısına kadar incelemen gerekir.Ama en önemlisi çalışmak ve araştırmak.Yemek eğitimi veren kurumların istersen 100 milyarlık kursuna git yine de otelde aşçı komisi olarak başlayacaksın.Tek farkı üniversitede verilen eğitimi 1 yılda vermesi.Biraz konudan konuya atladım ama genel hatlarıyla böyle bu iş.

    Diğer soruların için ö.m yada burdan yazabilirsin.




  • hocam öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim , dersanede ve okulda sözel olmadığım için gastronomi'ye giremedim geçen sene , bu sene ygs istediğim gibi geçmedi ve yine Anadolu Üniversitesi Gastronomi vs biraz uzağımda kalıcak gibi , maliye işletme uluslar aradı ticaret okuyacağım bu gidişle ancak içimde hep aşçı olmak var 6 senedir , olmadı yolum kesişmedi belki ben yeteri kadar üstüne gitmedim bilmiyorum , geçen yaz 1.5 ay Çin restoranında çalıştım uzun süre bulaşık da yıkamış olsam da pişman değilim suşi ve çeşitli Çin çorbalarını öğrenmiş oldum , şimdi mezun olarak dersane dersler derken günümün tamamı bitiriyordu bu sene de pek ilerleyemedim malesef , bir arkadaşımdan duyduğum kadarıyla staj gibi çok cüzzi ücretle eleman çalıştırıp işi öğretip önemli diploma veren yerler varmış , para almıyo üstüne ufak para veriyo evet çünkü çalıştırıyor yemek yaptırıyor , bunu pek araştırma şansım olmadı var mı acaba böyle birşey , eğer tabiki o da olmazsa iktisat mezunu olup işsiz kalıp kendimi mutfaklara mı atıcam bilmiyorum , gerekirse 1 2 3 sene bulaşık yıkayıp soğan soyayım ama yeter ki şu mesleği öğreneyim diyorum , daha sonra devamı gelecek zaten biliyorum . Bu yazın istanbul veya tatil yerlerinde otellere başvurucam mutfak için , hayırlısı bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hayalist52

    hocam öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim , dersanede ve okulda sözel olmadığım için gastronomi'ye giremedim geçen sene , bu sene ygs istediğim gibi geçmedi ve yine Anadolu Üniversitesi Gastronomi vs biraz uzağımda kalıcak gibi , maliye işletme uluslar aradı ticaret okuyacağım bu gidişle ancak içimde hep aşçı olmak var 6 senedir , olmadı yolum kesişmedi belki ben yeteri kadar üstüne gitmedim bilmiyorum , geçen yaz 1.5 ay Çin restoranında çalıştım uzun süre bulaşık da yıkamış olsam da pişman değilim suşi ve çeşitli Çin çorbalarını öğrenmiş oldum , şimdi mezun olarak dersane dersler derken günümün tamamı bitiriyordu bu sene de pek ilerleyemedim malesef , bir arkadaşımdan duyduğum kadarıyla staj gibi çok cüzzi ücretle eleman çalıştırıp işi öğretip önemli diploma veren yerler varmış , para almıyo üstüne ufak para veriyo evet çünkü çalıştırıyor yemek yaptırıyor , bunu pek araştırma şansım olmadı var mı acaba böyle birşey , eğer tabiki o da olmazsa iktisat mezunu olup işsiz kalıp kendimi mutfaklara mı atıcam bilmiyorum , gerekirse 1 2 3 sene bulaşık yıkayıp soğan soyayım ama yeter ki şu mesleği öğreneyim diyorum , daha sonra devamı gelecek zaten biliyorum . Bu yazın istanbul veya tatil yerlerinde otellere başvurucam mutfak için , hayırlısı bakalım

    o üstüne para veren yerler şöyle.6 aylık bir eğitim süreci oluyor.antalya bodrum gibi yerlerde oluyor.5 yıldızlı bir otelde önce teorik dersi alıyorsun mesela doğrama çeşitleri anlatıldı.hemen ardından aşağı mutfağa inip gösterilen şekilleri deniyorsun.anında pratik yapma şansın var yani cüzi bir miktar harçlık veriliyor evet.üstüne almanca biliyorsan beyaz yaka veriliyor sana ve otelde boş kalan zamanlarında müşteri alanlarına gidip insanlarla konuşabiliyorsun,açık büfe,havuz her şeyden yararlanabiliyorsun.sistemin adını hatırlamıyorum şuan istersen sorayım oradan mezun olan arkadaşa




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ExecutiveChef

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hayalist52

    hocam öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim , dersanede ve okulda sözel olmadığım için gastronomi'ye giremedim geçen sene , bu sene ygs istediğim gibi geçmedi ve yine Anadolu Üniversitesi Gastronomi vs biraz uzağımda kalıcak gibi , maliye işletme uluslar aradı ticaret okuyacağım bu gidişle ancak içimde hep aşçı olmak var 6 senedir , olmadı yolum kesişmedi belki ben yeteri kadar üstüne gitmedim bilmiyorum , geçen yaz 1.5 ay Çin restoranında çalıştım uzun süre bulaşık da yıkamış olsam da pişman değilim suşi ve çeşitli Çin çorbalarını öğrenmiş oldum , şimdi mezun olarak dersane dersler derken günümün tamamı bitiriyordu bu sene de pek ilerleyemedim malesef , bir arkadaşımdan duyduğum kadarıyla staj gibi çok cüzzi ücretle eleman çalıştırıp işi öğretip önemli diploma veren yerler varmış , para almıyo üstüne ufak para veriyo evet çünkü çalıştırıyor yemek yaptırıyor , bunu pek araştırma şansım olmadı var mı acaba böyle birşey , eğer tabiki o da olmazsa iktisat mezunu olup işsiz kalıp kendimi mutfaklara mı atıcam bilmiyorum , gerekirse 1 2 3 sene bulaşık yıkayıp soğan soyayım ama yeter ki şu mesleği öğreneyim diyorum , daha sonra devamı gelecek zaten biliyorum . Bu yazın istanbul veya tatil yerlerinde otellere başvurucam mutfak için , hayırlısı bakalım

    o üstüne para veren yerler şöyle.6 aylık bir eğitim süreci oluyor.antalya bodrum gibi yerlerde oluyor.5 yıldızlı bir otelde önce teorik dersi alıyorsun mesela doğrama çeşitleri anlatıldı.hemen ardından aşağı mutfağa inip gösterilen şekilleri deniyorsun.anında pratik yapma şansın var yani cüzi bir miktar harçlık veriliyor evet.üstüne almanca biliyorsan beyaz yaka veriliyor sana ve otelde boş kalan zamanlarında müşteri alanlarına gidip insanlarla konuşabiliyorsun,açık büfe,havuz her şeyden yararlanabiliyorsun.sistemin adını hatırlamıyorum şuan istersen sorayım oradan mezun olan arkadaşa

    İnanın eğer ismini benim için öğrenirseniz çok sevinirim çünkü ilk duyduğumda inanmamıştım gerçekten çok güzel bir şey bana göre kendimi geliştirmem için en iyi fırsatlardan biri , çok sağolun hocam şimdiden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hayalist52


    quote:

    Orijinalden alıntı: ExecutiveChef

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hayalist52

    hocam öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim , dersanede ve okulda sözel olmadığım için gastronomi'ye giremedim geçen sene , bu sene ygs istediğim gibi geçmedi ve yine Anadolu Üniversitesi Gastronomi vs biraz uzağımda kalıcak gibi , maliye işletme uluslar aradı ticaret okuyacağım bu gidişle ancak içimde hep aşçı olmak var 6 senedir , olmadı yolum kesişmedi belki ben yeteri kadar üstüne gitmedim bilmiyorum , geçen yaz 1.5 ay Çin restoranında çalıştım uzun süre bulaşık da yıkamış olsam da pişman değilim suşi ve çeşitli Çin çorbalarını öğrenmiş oldum , şimdi mezun olarak dersane dersler derken günümün tamamı bitiriyordu bu sene de pek ilerleyemedim malesef , bir arkadaşımdan duyduğum kadarıyla staj gibi çok cüzzi ücretle eleman çalıştırıp işi öğretip önemli diploma veren yerler varmış , para almıyo üstüne ufak para veriyo evet çünkü çalıştırıyor yemek yaptırıyor , bunu pek araştırma şansım olmadı var mı acaba böyle birşey , eğer tabiki o da olmazsa iktisat mezunu olup işsiz kalıp kendimi mutfaklara mı atıcam bilmiyorum , gerekirse 1 2 3 sene bulaşık yıkayıp soğan soyayım ama yeter ki şu mesleği öğreneyim diyorum , daha sonra devamı gelecek zaten biliyorum . Bu yazın istanbul veya tatil yerlerinde otellere başvurucam mutfak için , hayırlısı bakalım

    o üstüne para veren yerler şöyle.6 aylık bir eğitim süreci oluyor.antalya bodrum gibi yerlerde oluyor.5 yıldızlı bir otelde önce teorik dersi alıyorsun mesela doğrama çeşitleri anlatıldı.hemen ardından aşağı mutfağa inip gösterilen şekilleri deniyorsun.anında pratik yapma şansın var yani cüzi bir miktar harçlık veriliyor evet.üstüne almanca biliyorsan beyaz yaka veriliyor sana ve otelde boş kalan zamanlarında müşteri alanlarına gidip insanlarla konuşabiliyorsun,açık büfe,havuz her şeyden yararlanabiliyorsun.sistemin adını hatırlamıyorum şuan istersen sorayım oradan mezun olan arkadaşa

    İnanın eğer ismini benim için öğrenirseniz çok sevinirim çünkü ilk duyduğumda inanmamıştım gerçekten çok güzel bir şey bana göre kendimi geliştirmem için en iyi fırsatlardan biri , çok sağolun hocam şimdiden

    tamamdır mesaj attım cevabı burdan iletirim ben.hiç bir şey için geç değil hani yaşınız daha genç.eğitimden de ziyade şimdilik yemek yarışmalarının tabak fotoğrafları internette mevcut onları inceleyip yorumlayabilirsiniz,elinizden geliyorsa evde deniyebilirsiniz.daha çok a la carte tabaklar.füzyon mutfağı var onunla ilgili araştırma yapabilirsiniz yelpaze geniş yani




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ExecutiveChef

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hayalist52


    quote:

    Orijinalden alıntı: ExecutiveChef

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hayalist52

    hocam öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim , dersanede ve okulda sözel olmadığım için gastronomi'ye giremedim geçen sene , bu sene ygs istediğim gibi geçmedi ve yine Anadolu Üniversitesi Gastronomi vs biraz uzağımda kalıcak gibi , maliye işletme uluslar aradı ticaret okuyacağım bu gidişle ancak içimde hep aşçı olmak var 6 senedir , olmadı yolum kesişmedi belki ben yeteri kadar üstüne gitmedim bilmiyorum , geçen yaz 1.5 ay Çin restoranında çalıştım uzun süre bulaşık da yıkamış olsam da pişman değilim suşi ve çeşitli Çin çorbalarını öğrenmiş oldum , şimdi mezun olarak dersane dersler derken günümün tamamı bitiriyordu bu sene de pek ilerleyemedim malesef , bir arkadaşımdan duyduğum kadarıyla staj gibi çok cüzzi ücretle eleman çalıştırıp işi öğretip önemli diploma veren yerler varmış , para almıyo üstüne ufak para veriyo evet çünkü çalıştırıyor yemek yaptırıyor , bunu pek araştırma şansım olmadı var mı acaba böyle birşey , eğer tabiki o da olmazsa iktisat mezunu olup işsiz kalıp kendimi mutfaklara mı atıcam bilmiyorum , gerekirse 1 2 3 sene bulaşık yıkayıp soğan soyayım ama yeter ki şu mesleği öğreneyim diyorum , daha sonra devamı gelecek zaten biliyorum . Bu yazın istanbul veya tatil yerlerinde otellere başvurucam mutfak için , hayırlısı bakalım

    o üstüne para veren yerler şöyle.6 aylık bir eğitim süreci oluyor.antalya bodrum gibi yerlerde oluyor.5 yıldızlı bir otelde önce teorik dersi alıyorsun mesela doğrama çeşitleri anlatıldı.hemen ardından aşağı mutfağa inip gösterilen şekilleri deniyorsun.anında pratik yapma şansın var yani cüzi bir miktar harçlık veriliyor evet.üstüne almanca biliyorsan beyaz yaka veriliyor sana ve otelde boş kalan zamanlarında müşteri alanlarına gidip insanlarla konuşabiliyorsun,açık büfe,havuz her şeyden yararlanabiliyorsun.sistemin adını hatırlamıyorum şuan istersen sorayım oradan mezun olan arkadaşa

    İnanın eğer ismini benim için öğrenirseniz çok sevinirim çünkü ilk duyduğumda inanmamıştım gerçekten çok güzel bir şey bana göre kendimi geliştirmem için en iyi fırsatlardan biri , çok sağolun hocam şimdiden

    tamamdır mesaj attım cevabı burdan iletirim ben.hiç bir şey için geç değil hani yaşınız daha genç.eğitimden de ziyade şimdilik yemek yarışmalarının tabak fotoğrafları internette mevcut onları inceleyip yorumlayabilirsiniz,elinizden geliyorsa evde deniyebilirsiniz.daha çok a la carte tabaklar.füzyon mutfağı var onunla ilgili araştırma yapabilirsiniz yelpaze geniş yani

    Bunların hepsini gece araştırıcam , cevaptan sonra o sistemi de araştırıcam inanıyorum iktisat işletme maliye okusam da ben bu işi yapıcam kendimi buna adıyacağım :) evimde hep annemden öğretmesini isterim yanına giderim ben yaparım vs ama tabiki kısıtlı şeyler :) söylediğiniz herşeyi dikkatle araştırıcam not edicem hocam çok saolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hayalist52

    ..

    Dostum kusura bakma bu aralar biraz yoğunum da.Robinclub Hotel Aşçılık Okuluymuş bahsdilen programın adı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ExecutiveChef

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hayalist52

    ..

    Dostum kusura bakma bu aralar biraz yoğunum da.Robinclub Hotel Aşçılık Okuluymuş bahsdilen programın adı.

    Çok saolun hocam çok yardımınız oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hayalist52


    quote:

    Orijinalden alıntı: ExecutiveChef

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hayalist52

    ..

    Dostum kusura bakma bu aralar biraz yoğunum da.Robinclub Hotel Aşçılık Okuluymuş bahsdilen programın adı.

    Çok saolun hocam çok yardımınız oldu

    ne demek başka bir durum olursa yazarsın burdan tekrar dostum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ExecutiveChef

    Şef olmak için önce işin tekniğini bilmek gerekir ki bu iyi bir üniversitede gastronomi ve mutfak sanatları bölümü okumayı gerektirir.Çünkü içeriğinde vitaminlerden kalorilere,menüler,yemek kültürü,çeşitli mutfaklar sektör hayatında işine yarayabilecek bilgiler veriliyor ve uygulamalarla,stajla iyice pekişiyor bunlar.Tabi bunların yanında kendini geliştirmen de baya önemli bir unsur.Hani sadece okula gidip gelerek öğrenilecek bir iş değil bu yani sözel bir bölüm değil tam olarak.İyi bir şef olabilmek için düzenlenen tüm yarışmaları takip etmek çok önemli çünkü yarışma tabakları gerçekten zengin oluyorlar,süslemeleri v.s kendini geliştirebilmen için gayet iyi.Katılım da önemli tabi o yarışma atmosferi gerçekten çok farklı.Mesleğe aşık olmak var bir de.Otel mutfaklarındaki aşçılara baktığında hepsi gençken mesleğini çok sever fakat yoğun çalışma şartları altında ezilir ve meslekten soğurlar.Şefliği bırakıp fabrikaya giren arkadaşım var yani o derece.Neyse kısa kesmek gerekirse iyi bir şef olmak için yoğun çalışma,her şeyi araştırma,yediğin şeyleri en ince ayrıntısına kadar incelemen gerekir.Ama en önemlisi çalışmak ve araştırmak.Yemek eğitimi veren kurumların istersen 100 milyarlık kursuna git yine de otelde aşçı komisi olarak başlayacaksın.Tek farkı üniversitede verilen eğitimi 1 yılda vermesi.Biraz konudan konuya atladım ama genel hatlarıyla böyle bu iş.

    Diğer soruların için ö.m yada burdan yazabilirsin.

    Size sormak istediğim birkaç soru var umarım cevaplarsınız.

    1-Öncelikle, liseyi bu sene bitirdim ve makine okuduğum için aşçılık meslek yüksek okuluna gidemiyorum ve lys puanim düşük olduğu için Gastronomiyi de okuyamıyorum seneye tekrar denicem. Diyelim Gastronomi bölümünü kazandım. Mezun olduktan sonra ne yapmam gerekiyor?

    2- Msa'ya gitmeyi düşünüyorum acaba bana yararı olur mu? Çünkü bu işi yurtdışında yapmak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bonjavides


    quote:

    Orijinalden alıntı: ExecutiveChef

    Şef olmak için önce işin tekniğini bilmek gerekir ki bu iyi bir üniversitede gastronomi ve mutfak sanatları bölümü okumayı gerektirir.Çünkü içeriğinde vitaminlerden kalorilere,menüler,yemek kültürü,çeşitli mutfaklar sektör hayatında işine yarayabilecek bilgiler veriliyor ve uygulamalarla,stajla iyice pekişiyor bunlar.Tabi bunların yanında kendini geliştirmen de baya önemli bir unsur.Hani sadece okula gidip gelerek öğrenilecek bir iş değil bu yani sözel bir bölüm değil tam olarak.İyi bir şef olabilmek için düzenlenen tüm yarışmaları takip etmek çok önemli çünkü yarışma tabakları gerçekten zengin oluyorlar,süslemeleri v.s kendini geliştirebilmen için gayet iyi.Katılım da önemli tabi o yarışma atmosferi gerçekten çok farklı.Mesleğe aşık olmak var bir de.Otel mutfaklarındaki aşçılara baktığında hepsi gençken mesleğini çok sever fakat yoğun çalışma şartları altında ezilir ve meslekten soğurlar.Şefliği bırakıp fabrikaya giren arkadaşım var yani o derece.Neyse kısa kesmek gerekirse iyi bir şef olmak için yoğun çalışma,her şeyi araştırma,yediğin şeyleri en ince ayrıntısına kadar incelemen gerekir.Ama en önemlisi çalışmak ve araştırmak.Yemek eğitimi veren kurumların istersen 100 milyarlık kursuna git yine de otelde aşçı komisi olarak başlayacaksın.Tek farkı üniversitede verilen eğitimi 1 yılda vermesi.Biraz konudan konuya atladım ama genel hatlarıyla böyle bu iş.

    Diğer soruların için ö.m yada burdan yazabilirsin.

    Size sormak istediğim birkaç soru var umarım cevaplarsınız.

    1-Öncelikle, liseyi bu sene bitirdim ve makine okuduğum için aşçılık meslek yüksek okuluna gidemiyorum ve lys puanim düşük olduğu için Gastronomiyi de okuyamıyorum seneye tekrar denicem. Diyelim Gastronomi bölümünü kazandım. Mezun olduktan sonra ne yapmam gerekiyor?

    2- Msa'ya gitmeyi düşünüyorum acaba bana yararı olur mu? Çünkü bu işi yurtdışında yapmak istiyorum.



    biraz geç oldu kusura bakma aylardır girmiyorum foruma neyse cevapliyim hemen.
    öncelikle msa'nın yurtdışı muhabbetleri %97 fasa fiso.yani çok çok çok şanslıysan yurtdışına çıkabiliyorsun.sonuçta orada eğitim gören insanlardan kim istemez yurt dışında ayda 5000 dolarla aşçılık yapmayı ? mutfak sanatları da şöyle üni bittikten sonra yabancı dilin de varsa atarsın ünlü bir otele kapağı bakarsın yoluna.benim önerim uluslararası bir otele girmen ve bu yurt dışı isteği doğrultusunda kendini göstermen.tabi burada üniversite sürecinde kendini geliştirmen çok önemli bir yer kaplıyor.




  • Aradan yıllar geçmiş durum ne

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aşçıyı bilmem ama iyi bir gurme hiçbir zaman yediğini beğenmez veya beğenmiyormuş gibi yapar
  • Vay bee,bir an yıllar öncesine gittim
    Turizm myo okurken otele staja gitmiştim,bilerek ve isteyerek mutfakta çalışmayı tercih ettim.Sıcakçı bir ustam vardı,benim el becerimi ve kapasitemi çok beğenmişti.Bana "sen bu işin adamısın,gel seni iyi bir usta yapayım,sana çok tutulan ülkelerin mutfağını öğreteyim,çok para kazanırsın" dedi.Ben kabul etmedim tabiki.
    Ha diyeceğim şu ki;
    Senin çalışmanı beğenen bir usta elinden tutarsa,çabuk öğrenir ve çabuk yükselirsin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.