Şimdi Ara

PRO EVOLUTION SOCCER 2015 [PS4 ANA KONU] NEXT GENERATION (787. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46.461
Cevap
87
Favori
958.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 785786787788789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 15 sene pes-we bütün oyunlarını deliler gibi oynadım, turnuvalara katıldım, dereceler yaptım oyunun bütün alengirli işlerini taktiklerini buglarıyla haşır neşir oldum.

Yoğun ısrar üzerine geçen sene fifa 14 ile tanıştım, fifa 15 ile devam ediyorum ama geçen seneki pes 2014 ve bu sene pes 2015 i gördükten sonra diyorum ki pes pişmanlıktır.

Konami resmen insanları keriz yerine koyuyor ve yarım yamalak bug dolu oyunları piyasaya ısrarla sürüyor.

Ha fifa de yok mu, orada da var bisürü ama konamiyle kimse yarışamaz.

Pes oynarken kimse gerçek bir maç deneyimi yaşamıyor, maç boyunca oyunun bug dolu dengesiz hile hurda dolu oynanabilirliği üzerine binbir tilki kurnazlığı ile saçma sapan goller peşinde koşuyor insanlar. Kornerden nasıl bugla gol atarım, kanattan nasıl bugla bindirme yaparım, defansın arkasına nasıl bugla adam kaçırırım, frikikten nasıl bugla gol atarım derdin herhes. Taktik ayarları desen, adam öyle bir markaj ayarlıyor ki oyun kilitleniyor. Oyunu sahada değil masa başında kazanıyor, sahaya inildiğinde kimse düzgün adam gibi oynama derdin de değil, goller abzurt, 2'li mücadeleler vs vs.

Tabi bunların hepsini fifa'yı deneyimledikten sonra daha iyi anladım, sahaya çıktığımda markajı da bindirmeyi de, çalımı da, presi de, taktiği de, oyun tarzını da oyuncu kendi elleriyle oyun tarzı ile belirliyor, ayarlar menüsünden değil. Bu da sahada yaşanılan deneyimi daha gerçekçi kılıyor.

Daha sonra hala şu takım ve oyuncu isimlerini çözemiyor oluşu çok sinir bozucu, bir oyun yapıyorsun azcık özen değil mi, pc ye ps3/xbox360 dan oyun portlamak da neyin nesi, bari onu nextgen çıkart. Konami sınıfta kaldı ve bendeki itibarını yerle bir etti ne yazık ki. Oyun o kadar boş ve özensiz ki çıldırmamak elde değil.

Hele hele online modunla, hilecilerden bugçılardan dolayı insan sinir krizleri geçiriyor, şu kopan bağlantıda hükmen mağlubiyet yada geçersiz sayılma olayını çözemediler gitti, ya bak fifa çözmüş işte, koptuğu anda skor neyse onara göre karar veriyor, kaybeden şerefsizler oyundan pat diye çıkıp maçı geçersiz kılamıyorlar. Sırf bu nedenle bile oynanmaz bu oyun, hele bu sene birde bağlanmadan hükmen mağlubiyetler başladı ki nefretim katlandı.

Oynanabilirlik olarak pes 2014 den çok daha iyi olmuş ama kat etmesi gereken o kadar çok yol var ve o kadar yavaş ağırdan alıyorlar ki hiçbir zaman güzel bir oyun çıkartabilecekine inanmıyorum. her zaman birşeyleri eksik kalacak ve sinirlerimiz bozulacak.

Kral geri fln dönmedi, kralı gömdük ne yazık ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tambjk -- 17 Kasım 2014; 12:03:53 >

• prooge kullanıcısına yanıt
    hocam ben tr psnden indirdim ve rakip bulamıyorum sorunum hala düzelmedi daha dogrusu sorun ne onu bile bilmiyorum
  • Arkadaşlarben v- dsl modem vardı çıkardım eski tp link in adsl modemini taktım rakip buluyo bunu kesinlikle modem alın diye demiyorum sıkıntı serverdan kaynaklı ama varsa modeminiz bir deneyin adsl modem model no : TD -W8951ND

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık burada, oyunu almış ve ne olduğunu görmüş ve pesi eski yıllardan beri seven kişilerin; ''Ben pesi milattan önceden beri oynardım, tüm sülalem de pesciydi, turnuvalarda bana madalya taktılar ama ta ki Fifa ile tanışana kadar'' şeklinde başlayan ve satırlarca pesi sanki hiçbir olumlu yönü yokmuşçasına, baştan sona her yönüyle yere batıran yorumlara herkesin karnı tok..Kimse, elini yormasın, kendini telef etmesin...Rakip oyunun 2014 teki ,momentiumun zirve yaptığı, kafa toplarının sürekli gol olduğu, l1 üçgen ile sürekli gol atıldığı halini ;yine rakip oyunun 2015 teki, defans yapılamayan, hızlı oyuncuların santradan kaleye bodoslama dalıp gol attığı,oyunun sonucunu, oynayanın hünerinin değil de, yapay zekanın keyfinin belirlediği halini duymayan kalmadı!!Şu haliyle ,pesin online durumu tabi ki eleştirilebilir, yeri geldiğinde bu oyunu yerin dibine sokmasını da biliriz ama benim evveliyatım şöyledi de ,ta ki falanca oyunla tanışana kadar ki cümleleri o oyunun 2 yıllık içler acısı durumunu bilmeyenler ancak kabul eder, bilinçli oyuncular değil!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo23 -- 17 Kasım 2014; 12:40:29 >

• tambjk kullanıcısına yanıt
    Soylediklerinde hakli oldugun yerler var. Ok ama bu oyundan bu kadar sikayet edipte fifayi begeniyorsan ( oynanis bakimindan) pes agziyla kusda tutsa yaranamaz.. Fifa benim gozumde hep obez ingiliz veletlerinin oynadigi cocuk oyunu olarak kalacaktir..

• tambjk kullanıcısına yanıt
    Kralı gömdük diyorsunda, dikkat et kral seni gömmesin. Madem beğenmedin git Fifanı oyna ne işin var burada. 15 sene pes oynamış yalana bak. Kalıbımı basarım sen bir sene dahi pes oynamamışsın.
  • emreis77 E kullanıcısına yanıt
    Kardeşim modem markan nedir?
  • mustafa323 kullanıcısına yanıt
    TTNET Aboneliğimde bana eski modeminiz çalışmaz demişlerdi. VDSL modemde rakip bulamıyordu. Bende sizin gibi denedim hem modem çalıştı hemde rakip bulmama sorunu ortadan kalktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa323

Arkadaşlarben v- dsl modem vardı çıkardım eski tp link in adsl modemini taktım rakip buluyo bunu kesinlikle modem alın diye demiyorum sıkıntı serverdan kaynaklı ama varsa modeminiz bir deneyin adsl modem model no : TD -W8951ND

aynı modem bende de vardı dün akşam taktım sonuç aynı gene rakip bulamadı.bence modemle alakalı degil galiba .
  • wwertt kullanıcısına yanıt
    Hocam dün akşam herkezde sorun vardı.
  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt
    Kesinlile haklısınız deplasman da oynayan bir rakipseniz daha fazla uğraşıyorsunuz maçı kazanmak için. Chelsea ile ludogorets maçında on kişi kalınca soğuk soğuk terler döktüm sonunda da yenildim kontradan gelen gollerle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu fazla açmayarak yaptığım yorumlardan ötürü haklısınız; fakat oyunu oynadığımı daha önce de belirttim. Demek artık şu ne idüğü belirsiz 'trol' sıfatından kurtuldum. Şimdi özür mahiyetindeki yazımı yazayım...

Öncelikle Fifa 15'ten başlayalım. Fifa 2009'dan beri yükselen bir ivme kazandı ve her geçen sene çıtayı daha yükseğe taşıdı; ama 2011'den sonra PES'in satışları düşüp oyun vasatın üstüne çıkamayınca Fifa da kendini zorlamamaya, yeni özellikleri sayarak vermeye başladı. 2013'e kadar oynanılabilirlik üzerinde hayli yol katettiler. Bunu bok etmemek için de oyun için dinamikleri, maç motorlarını fazla ellemiyorlar. Zaten şu anda her şey yolunda. Bu konuda bir yenilik beklemek yersiz doğrusu. Oyunun eksik yanı ise atmosferdi. 2015'te bunun üzerine gittiler. Kimi pek tatmin olmadı; kiminin ise bu durum epey hoşuna gitti. Nazarımca ben pek de bir atmosfer yakalayamadım; fakat oyun zaten güzel, oynanılabilirlik harika. Yani aslına bakarsanız kalecilerin daha 'akıllı' olmaları dışında 2014 ile arasında pek de bir fark yok. Menü seçeneklerinden tutun da oyun modlarına kadar hemen her şey Fifa 14 ile aynı durumda. İşin daha kötüsü ise oyun modlarında da herhangi bir yenilik bulunmuyor. Fifa 14 WC'deki kariyer modunda yer alan antrenman seçenekleri bile eklenmemiş. Her şeye rağmen maç ve çarpışma motoru, oyun içi dinamikleri, oyunu kesmeyen ve akıcılık sağlayan animasyonları ile Fifa -nazarımca- hâlâ en iyi futbol oyunu.

Not: Momentum konusu ise -kendim de bazen, bazı saçmalıklar yaşasam da- hâlâ bir şehir efsanesi.

Gelelim PES'e. Öncelikle arayüzü açtığımızda gelen atari kıvamındaki menüler pek de hoş görünmüyor. Taktik bölümü ise hayli kafa karıştırıcı. Öyle ki sanki taktik ayarlamamız için çokça efor sarf etmiş Konami. 2013'e kadar oyun içi grafikleriyle hep Fifa'dan önde oldu PES serisi; fakat 2014 ve özellik 2015'teki grafikler gerçekten çok kötü. oyuncu yüzleri de bu kötülükten nasibini almış. örnek vermek gerekirse;

Bu, PES 13'teki Eden Hazard: http://i.hizliresim.com/pY1gdr.jpg

Bu da PES 15'teki Eden Hazard: http://i.hizliresim.com/m8BPO8.jpg

Oyunun oynanışına gelecek olursak, çalım atmak diye bir şey yok! Sadece R1 ile dur-kalk yaparak adam geçmek mümkün hale gelmiş. Bunu da rakip bir noktadan sonra yemiyor. Skill hareketlerini yapabilmek için o kadar abuk subuk kombinasyonlar var ki (Xbox One için söylüyorum) o çalımları gerçek topla futbol sahasında atmak daha kolay hale gelmiş. Simülasyon olmayi hedefleyen Fifa'da bile zilyon tane çalım rahatlıkla atılabiliyor. Bunun önemi şu: Çalım atabilmek ve bu çalımların çeşitliliği oyunu gerçeğe yaklaştırdığı gibi hücumların farklılaşmasını ve oyunu uzun süre sıkılmadan oynayabilmeyi sağlıyor. Çalım atmak PES'te zor olsa zamanla alışılır; ancak sadece zor değil, insanın denemeyi bile istemeyeceği kadar saçma tuş kombinasyonlarıyla yapılıyor. En basitinden bir spin yapmak için bile parmaklarınız deforme oluyor.

Ofans ne kadar futbolun içindeyse defans da öyle; ama bu oyunda defans yapmak hızlı koşma + X tuşuna basılı tutmaktan ibaret. Yani Fifa'daki 'tactical defending' olayının yanına bile yaklaşamıyor. Bildiğiniz 'arcade' işte. Arada bir adamı kaydır, arada bir de 'double team' yap, oldu bitti.

Şut şiddetinin hassaslığı dandik bir arabanın debriyajı misali sürekli ayar kaçırıyor. Böylece şuta ya çok az basılıyor ya da çok fazla. Fifa'da bu da çok daha dengeli bir halde.

PES'in Fifa'ya karsi bir tane avantajı var. O da Şampiyonlar Ligi'nin haklarını almış olmaları.

Velhasıl, 'Konami'ye destek olayım da belki önümüzdeki sene daha iyi bir oyun yaparlar' gibisinden hayırsever bir tutumunuz ve 60 dolar bağışlayacak kadar iyi bir ekonomik durumunuz varsa bu oyunu kaçırmayın derim.

• ARKADAŞLAR ADAMDAN TOPU ALAMIYORUM R1+X+KARE YAPIYORUM ALMIYOR TOPU.TAKTİK VERİN LÜTFEN.
  • Online store üzerinden pes15 aldım, bonus oyuncu vs nasıl aktif edilir bulamadım. Forumda görmüştüm halbuki, şimdi bulamıyorum. Nasıl oluyordu o iş?

• quote:

Orijinalden alıntı: dismorfofobi

Konuyu fazla açmayarak yaptığım yorumlardan ötürü haklısınız; fakat oyunu oynadığımı daha önce de belirttim. Demek artık şu ne idüğü belirsiz 'trol' sıfatından kurtuldum. Şimdi özür mahiyetindeki yazımı yazayım...

Öncelikle Fifa 15'ten başlayalım. Fifa 2009'dan beri yükselen bir ivme kazandı ve her geçen sene çıtayı daha yükseğe taşıdı; ama 2011'den sonra PES'in satışları düşüp oyun vasatın üstüne çıkamayınca Fifa da kendini zorlamamaya, yeni özellikleri sayarak vermeye başladı. 2013'e kadar oynanılabilirlik üzerinde hayli yol katettiler. Bunu bok etmemek için de oyun için dinamikleri, maç motorlarını fazla ellemiyorlar. Zaten şu anda her şey yolunda. Bu konuda bir yenilik beklemek yersiz doğrusu. Oyunun eksik yanı ise atmosferdi. 2015'te bunun üzerine gittiler. Kimi pek tatmin olmadı; kiminin ise bu durum epey hoşuna gitti. Nazarımca ben pek de bir atmosfer yakalayamadım; fakat oyun zaten güzel, oynanılabilirlik harika. Yani aslına bakarsanız kalecilerin daha 'akıllı' olmaları dışında 2014 ile arasında pek de bir fark yok. Menü seçeneklerinden tutun da oyun modlarına kadar hemen her şey Fifa 14 ile aynı durumda. İşin daha kötüsü ise oyun modlarında da herhangi bir yenilik bulunmuyor. Fifa 14 WC'deki kariyer modunda yer alan antrenman seçenekleri bile eklenmemiş. Her şeye rağmen maç ve çarpışma motoru, oyun içi dinamikleri, oyunu kesmeyen ve akıcılık sağlayan animasyonları ile Fifa -nazarımca- hâlâ en iyi futbol oyunu.

Not: Momentum konusu ise -kendim de bazen, bazı saçmalıklar yaşasam da- hâlâ bir şehir efsanesi.

Gelelim PES'e. Öncelikle arayüzü açtığımızda gelen atari kıvamındaki menüler pek de hoş görünmüyor. Taktik bölümü ise hayli kafa karıştırıcı. Öyle ki sanki taktik ayarlamamız için çokça efor sarf etmiş Konami. 2013'e kadar oyun içi grafikleriyle hep Fifa'dan önde oldu PES serisi; fakat 2014 ve özellik 2015'teki grafikler gerçekten çok kötü. oyuncu yüzleri de bu kötülükten nasibini almış. örnek vermek gerekirse;

Bu, PES 13'teki Eden Hazard: http://i.hizliresim.com/pY1gdr.jpg

Bu da PES 15'teki Eden Hazard: http://i.hizliresim.com/m8BPO8.jpg

Oyunun oynanışına gelecek olursak, çalım atmak diye bir şey yok! Sadece R1 ile dur-kalk yaparak adam geçmek mümkün hale gelmiş. Bunu da rakip bir noktadan sonra yemiyor. Skill hareketlerini yapabilmek için o kadar abuk subuk kombinasyonlar var ki (Xbox One için söylüyorum) o çalımları gerçek topla futbol sahasında atmak daha kolay hale gelmiş. Simülasyon olmayi hedefleyen Fifa'da bile zilyon tane çalım rahatlıkla atılabiliyor. Bunun önemi şu: Çalım atabilmek ve bu çalımların çeşitliliği oyunu gerçeğe yaklaştırdığı gibi hücumların farklılaşmasını ve oyunu uzun süre sıkılmadan oynayabilmeyi sağlıyor. Çalım atmak PES'te zor olsa zamanla alışılır; ancak sadece zor değil, insanın denemeyi bile istemeyeceği kadar saçma tuş kombinasyonlarıyla yapılıyor. En basitinden bir spin yapmak için bile parmaklarınız deforme oluyor.

Ofans ne kadar futbolun içindeyse defans da öyle; ama bu oyunda defans yapmak hızlı koşma + X tuşuna basılı tutmaktan ibaret. Yani Fifa'daki 'tactical defending' olayının yanına bile yaklaşamıyor. Bildiğiniz 'arcade' işte. Arada bir adamı kaydır, arada bir de 'double team' yap, oldu bitti.

Şut şiddetinin hassaslığı dandik bir arabanın debriyajı misali sürekli ayar kaçırıyor. Böylece şuta ya çok az basılıyor ya da çok fazla. Fifa'da bu da çok daha dengeli bir halde.

PES'in Fifa'ya karsi bir tane avantajı var. O da Şampiyonlar Ligi'nin haklarını almış olmaları.

Velhasıl, 'Konami'ye destek olayım da belki önümüzdeki sene daha iyi bir oyun yaparlar' gibisinden hayırsever bir tutumunuz ve 60 dolar bağışlayacak kadar iyi bir ekonomik durumunuz varsa bu oyunu kaçırmayın derim.

Pes'in ne kadar eksiği olsa da bu yıl ki maçı Pes kazandı bana göre.Atmosfer , oyun içi sesler , lisanslar , online oyun ve sunum Fifanın büyük artıları ama Fifa'da oynanış anlamında çöküş dönemine girdi. Bu yıl ki Pes ise futbol oyunlarındaki en önemli konu olan oynanışı çok çok üst seviyeye taşımış artı olarak yüzler Fifadan çok daha iyi.Konaminin halen geliştirmesi gereken yığınla konu var , böyle giderse Fifanın önüne geçer.

Sonuç olarak benim gibi oynanışı ön planda tutuyorsanız Pes 2015 fazlası ile tatmin edecektir.Yok grafik , lisanslar benim için önemli diyorsanız Fifa 15'i alıp oynayın.

• Arkadaşlar paul lisans yamasının ilk versiyonunu çıkarmış.
    http://paul2478pesoptionfiles.blogspot.com.tr/p/pes-2015-download-links.html

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathrider13

eline sağlık hocam ..

Sorun yaşayan bütün arkadaslar psn id leriyle birlikte mail atsınlar..

US den oyunu alanlar nereye atabiliriz acaba

US icin mail hesabi bulamadim ama konami support sayfasinda mesaj atilabilen bir bolum var.

• quote:

Orijinalden alıntı: heavyblitzer

Arkadaşlar paul lisans yamasının ilk versiyonunu çıkarmış.
    http://paul2478pesoptionfiles.blogspot.com.tr/p/pes-2015-download-links.html

ps4 e nasıl kuruluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akat866

quote:

Orijinalden alıntı: mesuty85

Arkadaşlar online sorunları ile ilgili Konami'ye mail attım. Vakti olan bir mesaj atsın. En azından bir farkındalık yaratır.
    Mail adresi: support@konami.de
    Örnek mesaj: I have a PS4 version of PES 2015. I am connecting from Turkey. It generally says ''unable to find an opponent''. Please repair your servers and take care of this huge problem very soon.

.de yardimci olacagini sanmam. Almanyanin yardim hatti orasi.

Frankfurt subesi sadece Almanya degil Avrupa geneline bakiyor. Daha once PES 2013 hile sorunlari icin hep buraya sovuyordum

• heavyblitzer kullanıcısına yanıt
    kimdir bu paul konami ekibinden biri mi ? isim yabancı gelmedi hiç
  • 
Sayfa: önceki 785786787788789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.