dell 1545 laptop sahibiyim bilgisayarımı 2. el aldım 6 ay önce. çıkış 3 yıllık bilgisayar.
bataryası 2 saate yakın gidiyordu birden dolmamaya başladı. (prize takılı dolmuyor hatası) bide bu adaptör delle ait deil ya da prize iyi takılı deil hatası veriyor. fakat bazen dolum oluyor çıkarıp geri taaktığımda hata veriyor.
aynı girişe sahip ve aynı değerlere sahip hp'nin adaptörü var onu taktığımdada aynı hatayı veriyor. kendi adaptörüm hp'yi dolum yapabiliyor.
sorunu anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim
bende de aynı problem var. bilgi sahibi olan varmı acaba?
Yazılımsal olabilir işletim sistemi tanımlayıop sonra tanımlamayabilir birde markanın pil programı olması lazım onuda bir kurun,sizdekide orjinalmi yoksa farklı marka adaptör mü? orjinal marka olmasında yarar var hp'se yansanayi bile olsa hp adına üretilmeli dell'in adaptörünü uyuyor diye takarsan olmaz.
Yazılımsal bir problemse kendiliğinden düzelecektir. Bende de adaptör sorunu vardı. Yeni adaptör yolladı Dell ve düzeldi.
cihazınız garantili ise firmaya bildirin. Sorun adaptörünüz de büyük ihtimal değiştirmek gerek Hp bilgisayarlarda cihazı göndermeye bile gerek yok adres veriyorsun yenisini yolluyorlar.
Bendede geçen adaptör sorunu vardı dell n5010 i5 işlemcili bilgisayarımda adaptörün ışığıda yanıyordu(mavi olan) ancak dolmuyordu yerinde destek hizmetini çağırdım baktı adam kendi adaptörünü takınca dolmaya başladı,demekki adaptörleri genel olarak 2-3 yıl gidiyor zaten normaldede gelen teknisyen öyle söyledi bu aralar çok alıyoruz bu sorunu dedi. ups kargo ile 4 günde geldi.
Prizi ve prizle adaptör arasında bulunan kabloyu kontrol edin.
Aynı şey benim de başıma geldi, şansıma kabloyu söküp doğru dürüst oturtunca sorun geçti.
En kötü ihtimalle bilgisayar üzerindeki jak bozulmuştur -ki başka bir bilgisayarda bu da başıma geldi- ama çok büyük ihtimalle kabloda veya adaptörde bir sorun vardır.