Şimdi Ara

Presscot Soğutma çalışmaları Ve Sonunda Başarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3.0 prescott işlemcili bir bilgisayar aldım alalı 1 sene oluyor ilk gün keyifle başına oturdum daha önce pIII ve PIV 2.4 kullanıcısı olduğum için ısı ile ilgili herhangi bir problem yaşamamıştım ilk gün girdiğim ilk oyunda ısı 72 dereceye kadar yükseldi kafayı yedim yeni aldığım bilgisayar ısı canavarı çıktı 1 sene önce piyasadaki malum bilgisayarcıların bu ısıdan haberi yok dolaşmadığım forum sitesi intelin sitesi kalmadı sonunda neredeyse bu konunun uzmanı oldum intel maximum değer olarak bu işlemci için 73.5 dereceyi gösteriyordu elimde dandik bi codegen 350watttlık bi kasa var işlemci loadda geçince hamam gibi oluyodu tabi yanmadı sonra ilk olarak kasaya 12 cm lik bi fan ekledim ön ve arka tarafa fan ekledim ısı load da 70 dereceye indi açılışta 40 derece tabi fakat bu yinede çok fazla idi işlemci üzerindeki intel orjinal fanıtamamen sökerek %100 bakır olan coolmaster fanı taktım altına silver5 termik macun sürdüm ısı load da 65 dereceye kadar düştüfakat hala yüksekti sonunda şu anda ısıyı düşürebildim bunu feel hurrican 2 kasa ile başardım ısı şuan loadadda 47 açılışta 31 pencere açık olursa 27 derecede bu kasa müthiş soğutuyo psu su dandik olabilir ama tam bir presscott soğutucu hem sessiz benim tecrübelerim bunlar tabii psu da değişti onu da belirteyim presscott mağdurlarına belki yardımı olur

• tebrikler , zaten prescott gibi hem aşırı ısınan hem de ısınmaya karşı hız freni bulunduran bir işlemciyi gönül rahatıyla kullanabilmek için , serin çalıştığına emin olmak lazım
  • kasanın önüne ve arkasına fan taktım diyorsun daha sonra bakır soğutucu ve as5 ile 8 derece farketti diyorsun
    ama kasayı değiştirince neredeyse 20 derece düştü ben anlayamadım bu kasanın içinde ln2 mi var ???
  • feel hurrican çok kaliteli veya müthiş bir kasa olmayabilir benim de bu kasanın reklamını yapma gibi bir düşüncem yok bu işlemcinin ısı problemi beni çok uzun süre meşgul ettiğinden ve şu anda bu beladankurtularak bu işlemciyi limitlerine kadar rahat kullanabilmemden dolayı düşüncelerimi yazdım
    öncelikle daha önceki kasa codegendi ve bu kasaya göre iç alanı dardı eğer feel 2 nin içini gördüysen alan olarak çok geniş codegenin ön tarafına ve arka tarafına 8cm lik fan taktım ama hava sirkülasyonunu sağlayamadı yönler doğru idi içeriye yan tarafa 12 cmlik fanda takmama rağmen tabi kasadan çıkan ses uçak moru gibi oldu
    şimdi feel2 de ise önde 14 cmlik fan arkada ise 12 cmlik eksoz fan var ve gerçekten sessiz ve dediğin gibi ısı bu dereceye düştü ve bende ilk başlarda inanamama rağmen şu an gerçekten durum bu loadda 47 derece açılışta 30-31 eğer ortam daha serin olursa 26 derece cpu ısısını gördüm ister inanın ister inanmayın ben memnunum çektiğim sıkıntı bitti
    belki bazı kişilere faydası olur (psu su rezalet yanlız 550 watt neredeyse 250-300 watlık güç sağlıyor stabil değil)

• kasadaki fan 12cm liklerdenmi?
  • önde 14 cm arkada 12 cm lik fan var yan tarafta iki pencere fan yeri var ama fan yok takmayıda düşünmüyorum çünkü soğutma problemi yok ses artacağından
  • bu arada harddisk öndeki 14 cmlik fanın önünde olduğu için ısısı en 19-25 derece arasında kalıyor harddisk ısınma sorunu da çözülüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • başka sorusu olan varsa bu konuda bekliyorum
  • evet var benim sorum feel hurricane kasa hiç ilgimi çekmedi ama en fazla daha kalın saçdan yapılmış kasadır diye tahmin ediyorum sonuçta alüminyum kasa olsa tamamen pasif soğutma yardımıyla bunu anlayacağım ama bence bu kasayla o kadar düşüş olmaz
  • bencede direkt kasa ile olamaz macun kıvamına yeni gelmiştir
  • tabi sadece kasa ile ilgili değil coolmasterin %100 heatsink bakır fanı, silver5 macun + feel hurrican 2 soğutma hepsi beraber birlikte soğutuyor ben sadece kasa demedim ki o bu işlevi tamamladı
  • herman göring adlı arkadaş ister inansın ister inanmasın ısı düştü niye yalan söyleyim ki fakat tabiki sadece kasa sayesinde değil
  • Bütün sorun aslında başından beri PSU idi...

350 watt lık Codegen Kasanın POwerından ne olacak.

AMper değerleri zaten rezalettir ve bu sebeplerden dolayı o işlemcinin aşırı ısınması çok doğal...

FEEL daki power o kadar iyi değil ama FSP 350 ile bence aynı değeri verir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mhzania

kasanın önüne ve arkasına fan taktım diyorsun daha sonra bakır soğutucu ve as5 ile 8 derece farketti diyorsun
    ama kasayı değiştirince neredeyse 20 derece düştü ben anlayamadım bu kasanın içinde ln2 mi var ???

kardeş kasa ile ne alakası var bende anlayamadım.eğer öyle birşey varsa ben de bir tane alayım bu kasadan ama o kadar alakası olduğunu sanmıyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: Mhzania

kasanın önüne ve arkasına fan taktım diyorsun daha sonra bakır soğutucu ve as5 ile 8 derece farketti diyorsun

• arkadaşlar lütfen işi dalgaya almayalım işinize gelmiyorsa kullanmazsınız benim anlattıklarım tecrübelerim ve bu konuda dolaşmadığım donanım ile ilgili forum sitesi kalmadı ve buralardaki tecrübelerden yararlanarak sonunda bu işlemciyi soğutabildim ve bu konuda şu an çare arayan birçok kişi olduğuna da eminim ve bu kadar yazıda bu işi sadece kasa ile çözüldüğü ana fikrini çıkaranların aklına da şaşıyourm o zaman derdim ki " bende p43.0 presscot var feel hurrican aldım işlemci 25 dereceye düştü" böyle birşey söyledim mi yaptıklarımın hepsi birbirini tamamladı ama belki öteki kasamın rezalet olması belki feelin benim yaptıklarıma destek olması bu sonucu çıkardı ister kullanın ister kullanmayın ama gölge etmeyin
  • imkansız bir yanlışlık var 25 c prescot çok zor kardeş
  • kardes bir iki ss filan yokyasdin bari yaw ama dusu gercektende olmustur bence derecesini tam bilemiyorum ama olmustur cunku kasanin ondeki ve arkadaki fani tam cpu hizasinda ve 14 cm guzel bi pasif sogutma ile bile o cpu kullanilir o kasada mesela tt pure cu gibi filan
  • quote:

Orjinalden alıntı: digiali

imkansız bir yanlışlık var 25 c prescot çok zor kardeş

arkadas herhalde evde kalorıfer yakmadan veyahut erzurum da felan oturuyor
    o kadar dustugune gore oda da buz gıbı olması lazım
  • arkadaşlar ben devamlı speed fan ile aldığımdan beri kontrol ediyorum ısıyı bios güncelleme falan da yapılmadı tekrar ediyorum load da 47 açılışta 30 derecedir işlemcim p4 3.0 presscot ve ısı bu kadardır ama (hiçbir işlem yapmazken 25 derecede gördüm isbatı aşağıda)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_inside -- 4 Kasım 2005, 2:35:48 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.