Şimdi Ara

Premier Lig'de 2. Haftanın Ardından Analizler, Enteresan İstatistikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • * Liverpool v Manchester City maçında gencecik ve oldukça inançlı, dirençli bir Liverpool vardı sahada. Ancak sezon öncesi değerlendirme yazımda ısrarla vurguladığım üzere, Liverpool'un savunma hattı bu sezon da oldukça zayıf. Martin Skertel'ın kendi performansının sınırlarını zorlaması ve elinden gelenin en iyisini ortaya koymasına lafım yok. Aslen bir sağ bek olan Glen Johson'ın da sol bekte iyiniyetli bir oyun ortaya koymasına asla lafım yok ancak savunma hattını genel olarak değerlendirdiğimizde cidden yetersiz ve kopuk bir görüntü çiziyorlar. Orta saha ve ofansın bu kadar istekli göründüğü, takımın 2 kez öne geçtiği bir maçta savunmanın akıl almaz hataları yüzünden müthiş önemli bir City galibiyeti kaçtı.
    City bu sezon kalesinde gördüğü ilk 4 şutu da ağlarından çıkardı. Başında İtalyan bir teknik adamın olduğu City'nin bu durumu oldukça düşündürücü olsa gerek? Ben Roberto Mancini'yi bu satırlarda eleştirmekten, onun oyuncu tercihlerini - değişikliklerini yerden yere vurmaktan bıktığım için, bu konuda herhangi bir teknik analize girmek istemiyorum.

Liverpool için önümüzdeki hafta oynanacak olan Arsenal maçı olabildiğince kritik bir durumda. Rakip Arsenal, bu hafta çıktığı Stoke City maçını da golsüz kapatarak, Premier Lig'de ilk 2 maç sonunda gol bulamadı. Olivier Giroud'un hücumları yönlendirdiği Arsenal maç boyunca saman alevi misali, ara ara tehlikeler yaratırken, maç genelinde yetersiz bir görüntü çizdi. Son 2 sezondur, ağustos ayında kaybettikleri yıldız isimlerle, Arsenal'ın artık ilk 3'e bile oynaması zor bir duruma geldiğini söyleyebilirim.
    Önümüzdeki pazar Anfield Road'da oynanacak maç gerek Liverpool gerekse Arsenal açısından sezonun kaderini çok erkenden belirleyecek bir maç olacak kanısındayım.

Bir de son not eklemek isterim, Liverpool'un efsanevi sol kanat oyuncusu John Barnes'ı yaşı otuzun üzerinde olan futbolseverler hatırlayacaktır. İşte ben bu hafta sonu henüz 1994 doğumlu Raheem Sterling'i izlerken, gözümde birçok kez John Barnes canlandı. Umarım Sterling bizlere uzunca seneler böyle güzel performanslar sergiler.

* Swansea City v West Ham United maçında Swansea City'nin geçtiğimiz sezondan aklımızda kalan o boğucu pas trafiğini ciddi anlamda kesen West Ham, bu olumlu başlangıca rağmen sahadan 3-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonuçla West Ham, Premier Lig'de oynadığı son 27 deplasmanda maçının tam 26'sında kalesinde gol görmüş oldu.
    Swansea'nin yeni transferi, İspanyol hücum oyuncusu Michu ise geçtiğimiz sezon La Liga'daki açılıştan bu yana, bu cumartesi attığı golle 18. golünü atarken, bunların 17'sini ceza sahası içerisinden attı. Bu alanda golü koklayan, tehlikeli bir orta saha oyuncusu olduğunu gösteriyor.
    Swansea bu sezon attığı ilk 9 şutun 7'sinde gole ulaşma başarısı gösterdi.

* Manchester United v Fulham maçında United'ın defans bloğundaki, tam olarak belirtmek gerekirse stoper mevkiisindeki sakat oyuncularının takımı olumsuz etkilediğini gördük. Savunmaya dair tek güzel gelişme ise Rafael da Silva'nın mükemmele yakın oyun sergilemesiydi. Tabii rakibin asıl sol beki John Arne Riise'nin sakat olmasından ötürü genç sol bek Matthe Briggs, United sağ açığı Antonio Valencia ile boğuşurken, oradaki alanı işlemek çok da zor olmadı Rafael adına. Aynı Rafael bu maçta kısa boyuna rağmen 1 kafa golü atarken, 2 tane de net gol pozisyonundan faydalanamadı.
    United'ta orta sahada istenilen pas organizasyonları henüz oluşmuş değil ancak flaş transfer Robin van Persie'nin de gol attığı maçtan 3 golle, 3 puanı çıkarmasını bildiler. Ji-Sung Park'ın gidişi sonrası yine o coğrafyadan, uzak doğudan transfer edilen Shinji Kagawa takıma tamamen adapte oldu ve güzel bir performans sergiledi.
    Ayrıca United kendi sahasında oynadığı son 50 lig maçında da gol atma başarısı göstererek, bu alanda Premier Lig rekorunu kırdı.
    Bu arada maçın sonlarına doğru Fulham'ın bir duran top organizasyonu sırasında Wayne Rooney'nin ayağında ciddi bir açılma meydana geldi. Yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalacak olan golcü ismin sahada olduğu maçlarda 2.1 gol ortalaması yakalayan United, Rooney'siz maçlarda ise 1.67 gol ortalamasına düşüyor.

* Everton v Aston Villa maçını 90 dakika izleyemedim, geniş özetini izleme imkanım oldu. Her hattı tel tel dökülen Aston Villa, hangi sezon lige veda edecek çok merak ediyorum. Geçtiğimiz sezon Blacburn Rovers ve Bolton Wanderers isimleri üzerinde ısrarla duruyordum, bu sezonsa muhtemelen Aston Villa ismi üzerinde çok duracağım ve onları küme düşüreceğim gibi gözüküyor. =)
    Everton'ın golcüsü Nikica Jelavic son 8 Premier Lig maçında 8. golünü attı.

* Chelsea v Newcastle United maçında Chelsea zorlanmadan kazandı. Newcastle'da hiçbir oyuncu gününde değildi. Fernando Torres ile ilgili sıkça yazıp çizdiğim üzere, ' El Nino ' artık kendine geldi diyebiliriz. İspanyol golcünün maçta 1 golü var ve kazanılan penaltının da yaratıcısı oldu. Penaltıyı gole çeviren yeni ve verimli transfer Eden Hazard ise kariyerindeki 10. penaltıyı da gole çevirmesini bildi. Bu sezon ise 3 maçta tam 4 gol pası verme başarısını yakaladı.
    Bu arada Newcastle'ın orta sahanın ortasında, savunma direnci anlamında sakat olan Cheick Tiote'yi mumla aradığını belirtmek isterim.

kaynak

iletişim :https://twitter.com/PremierLig_Blog

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -- 28 Ağustos 2012; 20:31:02 >

• güzel yazı, teşekürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manchester United hakkındaki analizi çok doğru. Vidic ile Carrick'i kuzey kutbundaki penguen ile çöldeki addaxa benzetiyorum. Bu kadar mı yabancı olurlar birbirlerine. Ne ofsayt taktiği ne kontra atak hepsinde çuvalladılar. Sakatlık sürelerini öğrenmem lazım bakalım Evans, Jones ve Ferdi'nin. Ayrıca Smalling de mi sakatlandı onu anlamadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.