Şimdi Ara

Prefabrik Ev Hakkında Bilgisi Olan Var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
3
Favori
67.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben yazın memlekete gidersem orda prefabrik evimiz var köy heyelan olmuş ve köyü taşımışlar evleride vermişler sonra demişler siz kendiniz ev yaparsınız ama kimse değiştirmemiş evlerini sanırım 10 ila 20 yıl arası süredir o zorlu koşullara karşın(kışın orada yaşanmıyor imkansız gibi çok kar var) fıstık gibiler yazın içerisi buz gibi oluyor insan dışarı çıkmak istemiyor.
  • mesajım bulunsun
  • kışları soğuk yazları sıcak oluyormuş.

    en güzel ve galiba tek yanı fiyatlarının ucuz olması
  • takip
  • Yakın zamanda 2 katlı alacağız.
  • en az 30-40 sene ömürleri oluyor. Avrupada ve japonyada çok kullanıyorlar özelikle japonyada çok moda depremede dayanıklı. Metrekareleride 30m2 den başlıyor 200m2 ye kadar var ister tek katlı istersen 2 katlı çok güzel evler mevcut. Adamlar geliyor sana montahı yapıyor , izin belgeleri , altyapı ıvırı zıvırı sana ait oluyor. Türkiyede son yıllarda ilgi görmeye başladı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fırtınam..

    en az 30-40 sene ömürleri oluyor. Avrupada ve japonyada çok kullanıyorlar özelikle japonyada çok moda depremede dayanıklı. Metrekareleride 30m2 den başlıyor 200m2 ye kadar var ister tek katlı istersen 2 katlı çok güzel evler mevcut. Adamlar geliyor sana montahı yapıyor , izin belgeleri , altyapı ıvırı zıvırı sana ait oluyor. Türkiyede son yıllarda ilgi görmeye başladı.

    az değil mi o kadar sene? az para değil. o parayı buna vereceğime taş ev yaptırırım normal, çoluk çocuğa miras kalır. yanlışmıyım hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vinorosso


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fırtınam..

    en az 30-40 sene ömürleri oluyor. Avrupada ve japonyada çok kullanıyorlar özelikle japonyada çok moda depremede dayanıklı. Metrekareleride 30m2 den başlıyor 200m2 ye kadar var ister tek katlı istersen 2 katlı çok güzel evler mevcut. Adamlar geliyor sana montahı yapıyor , izin belgeleri , altyapı ıvırı zıvırı sana ait oluyor. Türkiyede son yıllarda ilgi görmeye başladı.

    az değil mi o kadar sene? az para değil. o parayı buna vereceğime taş ev yaptırırım normal, çoluk çocuğa miras kalır. yanlışmıyım hocam?

    Hocam değişiyor ömürleri 30-40 sene dayananda var 60 sene dayananda. Neticede beton evlerde 30-40 sene sonra sorunlar çıkarmaya başlıyor ve sağlamlığı gidiyor yani. Ha genede tercih meselesi tabiki. Para sorunu yoksa çelikten sağlam bir evde yapılabilir tabii.




  • Takip
  • 1+1 yazlık için yaptırdık gayet iyi bence tek sorun duvarlara vurduğunda böyle doluluk hissi vermiyor yıkılacak gibi geliyor insana
  • Selam...
    Arkadaşım yaklaşık 3 ay önce yeni bir prefabrik ev yaptırdım tüm detaylarını tEk tek yazacağım... yeni yaptıracaklara ön bilgi olur en azından...

    Eski bir kerpiç evimiz vardı yıkık dökük vaziyette... elektrigği suyu aktifti... onu kepçeyle yıktırdım elektrik Ve su saatlerini muhafaza ettim.
    kuracağım prefabrik evin ölçülerinde havuz şeklinde bir zemin betonu attırdım... havuzun içinide yıktığım kerpiç evin artıklarıyla doldurdum...
    toplamda kuracağım ev 110 metrekareydi ben ortalama 150 mtre kare bi su basmanı yaptırdım... bu su basmanın maliyeti 4-5 bin lira civarında tuttu...
    benim en büyük hatam su basmanını yapan ustaya inanmak oldu... eski evden kalan artıkları su basmanının içine attık ve üzerine demir bile atmadan beton attıkk oda zamanla göçmelere neden oldu.

    su tesisatı için 500 lira harcadım

    yaptırdığım evin sadece duvar ve kurulum maliyetleri 110 metra kare için 25 bin lirayı buldu
    Ev kurulduktan sonra üzerine şap atılıyor şap maliyetleri 2500 TL'yi buldu
    şap atıldıktan sonra fayans masrafları 2500-3000 civarı...
    fayanstan sonra mutfak dolapları için 2500 TL.
    daha ufak tefek masraflar çıkıyor ortalama 5000 TL de ufak tefekler tutuyor...

    masraflar bunlar
    yalnız yeni prefabrik ev yaptıracaksan yaşadığım dezavantajlarıda yazayım...
    benim ev betopan tarzı prefabrik ev... yani maliyeti düşük
    yaşadığım en büyük sıkıntı duvarlarda ve silikon yerlerinde aşırı derecede çatlamalar oluşuyor... duvar ile çatı arasında ortalama bir parmak girebilecek kadar çatlama var... yağmurlu havada odanın birinden su sızıyor ve nereden sızdığını hala bulamadım... yaptırdığım firma 2 yıl garantili diyor ama hiç bir belge yok elimde... çağırıyorum firmayı 1,5 aydır hala gelecekler... yazın çok sıcak oluyor içeride oturulmuyor.. ve ev her yerden hava alıyor... eğer 4mevsim oturmayı düsünüyorsan kesinlikle tavsiye etmem çünkü çok soğuk oluyor ısıtamıyorsun evi... bu çatların nedenini zemin betonuna attılar.. eğerki illa yapacağım diyorsan zemin betonunu evi yaptırmadan bir yıl önce attırki çökmeler şimdiden başlasın sonunda sana sıkıntı çıkarmasın... tekrar söylüyorum 4 mevsim oturacaksan uzak dur derim... ben yaptırdım pişmanım. bahçeliydi benim ev tüm masraflarla birlikte bana 45000-50000 civarına mal oldu...




  • Arsası olup, üzerine prefabrik bir ev kondurmak isteyenlerin sayısı çoğalıyor. 15 gün ile 45 gün arasında hazırlanıp, anahtar teslim hale getirilebilen prefabrik evler alıcılarına deprem güvenliği ile düşük maliyet avantajını sunuyor.

    Prefabrik ev yaptıracaklar için Prefank birçok modeli de müşterilerinin önüne seriyor. İki katlı, tek katlı, çiftlik evler, yalı baskılı evler, yazlık villalar gibi birçok çeşitte üretilebilen prefabrik evler, kişiye özel tasarımlarla bile hazırlanabiliyor. Prefabrik evlerin büyüklükleri ise isteğe bağlı olarak dizayn edilebiliyor. Bu evlerin büyüklükleri 30 metrekareden başlayarak, 200 metrekarelere kadar çıkabiliyor.

    Prefabrik evler her türlü iklim şartına dayanıklı olarak üretilebiliyor.

    Standart olarak üretilen ürünler tercih edildiğinde en uygun fiyat olarak sıraladığımızda;



    --Betopan Pres Yapı : İç-dış betopan olup duvar arası yüksek yoğunlukta eps ile izole edilerek sandwich panel haline getirilmiş duvar panellerinden tercih edilen proje dahilinde imal edilmektedir. Bu yapılarda ölçüler 125 cm. ve katları şeklinde ayarlanmakta olup birleşim elemanları her 125 cm.’de içerden ve dışarıdan görünmektedir. Duvar kalınları standart olarak 60 mm. Olmakla beraber müşterinin tercihine göre arttırlabilir…


    --Betopan Panel Yapı: Tercih edilen proje dahilinde özel ölçülere getirilmiş çelik paneller oluşturulmakta olup iskelet olarak hazırlanan yapıda dış cepe betopan uygulaması özel ek profilleriyle mantolanmakta çelik konstrüksiyon yalıtım boşlukları yüksek yoğunluklu taş yünü ile izole edilmekte ve iç cepe alçıpan olarak kaplanmaktadır. Bu yapılarda birleşim elemanları kesinlikle görünmemekle beraber duvar kalınlıkları standart olarak 75mm.’dir. Ancak duvar kalınlıkları müşterinin isteğine göre arttırılabilir..

    --Amerikan Siding Binalar: Müşterinin tercih ettiği proje model dahilinde imalat yapılmakta olup, Tercih edilen proje dahilinde özel ölçülere getirilmiş çelik paneller oluşturulmakta olup iskelet olarak hazırlanan yapıda dış cepe Osb+Nem Bariyeri+Amerikan Siding kaplama uygulaması yapılmakta çelik konstrüksiyon yalıtım boşlukları yüksek yoğunluklu taş yünü ile izole edilmekte ve iç cepe alçıpan olarak kaplanmaktadır. Bu yapılarda birleşim elemanları kesinlikle görünmemekle beraber duvar kalınlıkları standart olarak dış duvarlarda 130mm. İç duvarlarda 75mm.’dir. Ancak duvar kalınlıkları müşterinin isteğine göre arttırılabilir..

    --Yalıpan-Taşonit Binalar: Binaların yapım işlemleri Amerikan siding binalar ile aynı mantıkta yapılmakta olup dış cepe kaplamalarında osb yerine betopan kaplama gerçekleştirilmekte be bu uygulama üzerine yalıpan veya taşonit için özel M profiller döşenerek yalıpan taşonit uygulaması yapılmaktadır. Bu yapılarda bina dış görünümler doğal taş veya ağaç görünümü ile çok şık bir görüntüye kavuşabilmektedir. Bu yapılarda standart olarak dış duvar kalınlıkları 170 mm. İç duvar kalınlıkları 75 mm.’dir. Duvar kalınlıkları müşterinin isteğine göre artırılabilir..

    Ayrıca Mineral söve kaplama Yapılar

    Sandwich panel yapılar

    Aliminyum cepeli yapılar

    Ahşap Yapılar gibi modellerde tercih edilebilmektir.



    (Çelik iskelet, yalıtım gibi..) her yapıda standart olan özellikler dışında;

    --Bina dış kaplaması

    --Bina iç cepe kaplaması

    --Bina pencereleri ebatları ve şekilleri

    --Bina çatı kaplaması (galvanizli sac, onduline, shingle, braas çatı, polikarbon çatı v.s..)
     Prefabrik Ev Hakkında Bilgisi Olan Var mı?




  • www.prefank.com

    Uzun yıllara dayanan tecrübe ve birikimiyle hizmetinizdedir.
    2003 yılından bugüne hazır yapıda teknolojiyi en ön saflarda takip etmiş ve kişiye özel tasarımlar sunan firmamız,
    Marka, Kalite, Teslimat ve Ekonomik olma bakımdan sektörde iddiasını sürdürmektedir.

    Sizinle çalışmaktan onur duyarız...
     Prefabrik Ev Hakkında Bilgisi Olan Var mı?




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.