powerpointte bazı matematiksel ifadeler bozuk çıkıyor. Örneğin toplam işareti veya parantez işareti yerine değişik basit resimler çıkıyor. Düzelmesi için ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler...
Arial ve Times New Roman gibi yazı tipleri Unicode (Unicode: Unicode Konsorsiyumu tarafından geliştirilmiş karakter kodlama standardı. Her bir karakteri göstermek için birden çok bayt kullanarak Unicode dünyadaki neredeyse tüm yazılı dillerin tek bir karakter kümesi kullanılarak gösterilebilmesini sağlar.) metin kodlama standardına uygun karakterler sağlar. Simge iletişim kutusunda Alt Küme listesini kullanarak Unicode karakterleri kategorilerine göre arayabilirsiniz.
1. Simge komutunu kullanılabilir duruma getirmek için, normal görünümde ekleme noktasını Anahat sekmesine veya slayt üzerindeki metin yer tutucusuna (yer tutucular: Çoğu sunu yerleşiminin parçası olan noktalı kenarlıklı kutular. Bu kutular başlık ve gövde metnini veya grafikler, tablolar ve resimler gibi nesneleri tutarlar.) yerleştirin. 2. Ekle menüsünden Simge'yi tıklatın. 3. Yazı tiplerini değiştirmek için Yazı Tipi kutusunda bir yazı tipi adını tıklatın. 4. Aşağıdakilerden birini yapın:
GizleVarsayılan (ASCII) listeden simge veya karakter ekleme
* İstediğiniz karakter veya simgeyi tıklatın, Ekle'yi ve Kapat'ı tıklatın.
GizleUnicode simge veya karakteri ekleme
1. Alınacak yer kutusundaUnicode (onaltılık)'ı tıklatın. (Listede Unicode (onaltılık)'ı göremezseniz, seçtiğiniz yazı tipi Unicode karakterleri desteklemiyordur.) 2. Sağ üst köşede görüntülenen Alt küme listesinde, Basit Latince veya Para Birimi Simgeleri gibi, istediğiniz simge ve karakter kategorisini seçin. (Seçtiğiniz yazı tipine göre liste değişebilir.) 3. İstediğiniz karakter veya simgeyi tıklatın, Ekle'yi ve Kapat'ı tıklatın.
Not:Simge iletişim kutusunu son kez açtığınızda Unicode karakterlerini seçtiyseniz, iletişim kutusunun bir sonraki açılışında varsayılan değer olarak Unicode görüntülenir.
Alıntıdır..
kendim slayt hazırlarken yapabiliyorum fakat hazır slaytları incelerken bu işaretleri nasıl düzgün hale getirebilirim onu anlayamadım?
elinizdeki mevcut slaytlar Powerpoint'in önceki sürümleriyle hazırlandıysa ve şu an kullanıdığınız yeni bir sürümse bununlar ilgili sorunlar çıkabilir.. eğer durum böyle ise bi araştırabilirim..
evet öyle sanırım.. ben araştırdım ama sonuca ulaşamadım.