Şimdi Ara

POWERCOLOR PCS+ HD4890 vs ZOTAC GTX275 AMP (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GTX275 öne çıakr yine şu açıdan GTA, Crysis gibi oyunlar Nividia için daha iyi sonuçlar veriyor, ama ben yıllardır ATI kullandım sebebi f/p durumundan kaynaklandı hep, yani ATI'ciyim diye birşey yok hangi firma büçteme uygun ürün çıkarırsa onu tercih ederim ben.

Normal şartlarda GTX275 ile HD4890 denk kartlardır, GTX275 448BIT HD4890 256BIT ama GDRR5 belleğe sahip olması bu açığı kapatıyor.

F/P olarak HD4890 Connect 3D (850/3800mhz) öneririm 370 lira civarında oyunlarda da sorun yaşamazsın.

Biraz daha üst seviye için de;

PALIT GTX 275 (633/2268) 475 lira civarında.

PowerColor PCS+ (1010/4400) 480 lira civarında.

İkisinden biri seni memnun eder üst seviye de AMP'ye gerek yok bence. O aradaki 100 liralık farka cpu cooler vb birşey alırsın.
  • oha mesajım silinmiş ne alaka...
  • HD4890 PCS+ NORMAL GTX 275 den daha iyidir ama gtx 275 amp pcs+ dan daha iyi sonuç verir ama aralarındaki fiyat farkınıda katarsan bence karşılaştırılmaz bile bu kartar gtx 275 amp 550 tl 4890 pcs+ 480 tl 70 tl fark var aralarında ben pcs+4890 yada hd 4890 toxic öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ehlika -- 23 Haziran 2009; 19:20:42 >
  • @TiesTorN

bilmiyorum da ; bi yorumu alıntı yapıp 3 harfli hakaret içerikli bir kelimeyi ardarda yazıp sonuna tipler yazmıştın..

ondan olabilir diye düşünüyorum :)

düzenleme : birkaç kişinin mesajları silinmiş, bu durumda mesajları ardarda yazmışım gibi olmuş ve durumu bilmeyenler için epey saçma görünecektir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutulmazhicivli -- 23 Haziran 2009; 19:17:30 >
  • GTX275 öne çıkar yine şu açıdan GTA, Crysis gibi oyunlar Nividia için daha iyi sonuçlar veriyor,

demişsiniz . Crysis için , son driverlarla durum eşitlenmiş ve hatta az da olsa ati öne geçmiş denilebilir.

http://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/HD_4890_Toxic_Vapor-X/9.html

linkindeki testte ,
    NVIDIA: ForceWare GTX 275: 185.63
    ATI: Catalyst 9.1, HD 4890: 8.592.1,

sürücüleri ile yapılan testte :
    referans hd4890 , referans gtx275 den ; 1680x1050 4xaa da 2 fps fazla almış
    referans hd4890 , referans gtx275 den ; 1920x1200 4xaa da 1.8 fps fazla almış

şu halde Crysis için durum değişmiştir .

şuradaki testte de benzer sonuçlar , hd4890 ve gtx275 için crysis baz alındığında
    aynı durumu gösteriyor :
    http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/mainstream-roundup-2_15.html#sect2

bu arada ;

Nvidia GeForce 186.18 Driver: Performance Express-Test
    http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/geforce-driver-186-18.html

ATI Catalyst 9.6 Driver: Performance Express-Test
    http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/catalyst-9-6.html

• @ser_ka_n

Hocam genel olarak öyle bir açıklama yaptım genelde GTA furyası estiği için forumda daha çok sanki tek oyun oymuş gibi, paylaşım ve bilgiler için teşekkürler.

Bana kalsa 370 liralık HD4890 Connect 3D her türlü yeterli gelir.
  • hocam haklısınız.

bu arada HD4890 Connect 3D hakkında kullanıcı yorumları , incelemesi biliyor musunuz ?
  • ATI'ler GTA 4'de de gayet iyi performans veriyor artık, eskidendi o. Son çıkan updateler ile hepsi düzeltildi.
  • İnceleme bulamadım ama kullananlar vardır illaki fiyat çok iyi bence
  • http://www.hepsiburada.com/pov-nvidia-gtx-275-896mb-448bit-ddr3-directx-10-2xdvihdtv-hdcp-pci-e-2.0-ekran-karti-r-vga150926/productDetails.aspx?categoryid=204&productid=bd53248
    Dostum POW GTX 275 düz versiyonu havale ile 450 lira alıp kendin O.C. çekebilirsin.. Zotac a gelince.. nedendir bilinmez ısınamadım ben Zotac a.. Sanırım Sapphire in Nvidia ayağı olduğundan.. Sana tavsiyem Nvidia alıyor isen, POW,EVGA,XFX,Leadtek,MSI gibi markalar tercih etmen olacaktır.. kal selametle..

• pow değil pov öncelikle. o ısınamadığın zotac nvidia'nın mercedes'i oluyor, pov ise şahini...
  • matttrak hocam evga bulabilsem de alsam nerdeee gerçi Türkiye'de evga uçuk fiyata satılacağından o paraya gtx285 falan alınır sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiesTorN

pow değil pov öncelikle. o ısınamadığın zotac nvidia'nın mercedes'i oluyor, pov ise şahini...

Yazım hatası olmuş evet Pov olacak Point Of View..
    Zotac Nvidianın Mercedesi demek Evga, XFX, Leadtek gibi Nvidia kartlarına yıllarını vermiş markalara haksızlık olur.. Zotac ın Türkiye lansmanı çok iyi sadece.. Sapphire Ati için neyse Zotac ta Nvidia için o.. Kötü demedim sadece ısınamadım dedim.. Neyse oraya takılmamak lazım.. Pov a gelince Türkiyede pek yaygın bulunmuyor, aynı durum Evga ve XFX için de geçerli.. Bizim piyasaya yabancı sadece.. İkisini de kullanıp öyle karşılaştırma yapmak gerek.. Belkide Galaxy, jetway gibi kartlarla karşılaştırdın.. Neyse..

Şimdiden GTX295 hayırlı olsun.. Ama DX11 serisini beklerdim ben olsam

• quote:

Orjinalden alıntı: matttrak

quote:

pow değil pov öncelikle. o ısınamadığın zotac nvidia'nın mercedes'i oluyor, pov ise şahini...

Sapphire Ati için neyse Zotac ta Nvidia için o.. Kötü demedim sadece ısınamadım dedim..

Sapphire Ati için neyse Zotac Nvidia için o değil çünkü ZOTAC en az EVGA, XFX, LEADTEK kalitesinde ve sorunsuz kartlar üretiyor fan çıkarıldıktan sonra pcb'ye bakmak yeterli daha düşük seviyedeki markalar Inno3D, POV, MSI ve Palit'dir.

EVGA
     POWERCOLOR PCS+ HD4890 vs ZOTAC GTX275 AMP

ZOTAC

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 24 Haziran 2009; 11:01:08 >

• quote:

quote:

Zotac Nvidianın Mercedesi demek Evga, XFX, Leadtek gibi Nvidia kartlarına yıllarını vermiş markalara haksızlık olur.. Zotac ın Türkiye lansmanı çok iyi sadece.. Sapphire Ati için neyse Zotac ta Nvidia için o.. Kötü demedim sadece ısınamadım dedim.. Neyse oraya takılmamak lazım.. Pov a gelince Türkiyede pek yaygın bulunmuyor, aynı durum Evga ve XFX için de geçerli.. Bizim piyasaya yabancı sadece.. İkisini de kullanıp öyle karşılaştırma yapmak gerek.. Belkide Galaxy, jetway gibi kartlarla karşılaştırdın.. Neyse..

Şimdiden GTX295 hayırlı olsun.. Ama DX11 serisini beklerdim ben olsam

gtx295 kısmını anlamadım bi karışıklık oldu sanırım hocam..dx11 ne zaman gelecek ki? fiyatı vs durumlar da söz konusu tabi :S

• quote:

Orjinalden alıntı: VaLoUr

quote:

quote:

Sapphire Ati için neyse Zotac ta Nvidia için o.. Kötü demedim sadece ısınamadım dedim..

Sapphire Ati için neyse Zotac Nvidia için o değil çünkü ZOTAC en az EVGA, XFX, LEADTEK kalitesinde ve sorunsuz kartlar üretiyor fan çıkarıldıktan sonra pcb'ye bakmak yeterli daha düşük seviyedeki markalar Inno3D ve Pov'dur.

EVGA

ZOTAC

pek katılamıyacağım hocam size bence o arkadaş doğru söylemiş belki şu ana kadar MSI 8800 GTX+8800GT LEADTEK 8800 GTS kullandım 640 MB olanından...ZOTAC ne yazıkki bu kartlar kadar kaliteli değil.. ne söylesem yalan olur ama heralde distribütor firmalara cok ucuza geldiği için ZOTAC getirtiyorlar.Eskiden Leadtek alırdık ne güzel o da yok...kolay kolay EVGA,XFX,gibi nvidianın şahları niye zor bulunuyor sizce??Ben ne kadar zotac kart kullandıysam hep sıkıntı yaşadım gtx295 var şimdi ne yazıkki o da zotac cünkü bizi zotac a mecbur ediyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NecroCyber-777 -- 24 Haziran 2009; 10:45:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: CELTIC FROST

quote:

Orjinalden alıntı: VaLoUr

quote:

quote:

Sapphire Ati için neyse Zotac Nvidia için o değil çünkü ZOTAC en az EVGA, XFX, LEADTEK kalitesinde ve sorunsuz kartlar üretiyor fan çıkarıldıktan sonra pcb'ye bakmak yeterli daha düşük seviyedeki markalar Inno3D ve Pov'dur.

EVGA

ZOTAC

pek katılamıyacağım hocam size bence o arkadaş doğru söylemiş belki şu ana kadar MSI 8800 GTX+8800GT LEADTEK 8800 GTS kullandım 640 MB olanından...Hiç biri bence ZOTAC kadar kaliteli değil ne yazıkki ZOTAC ne söylesem yalan olur ama heralde distribütor firmalara cok ucuza geldiği için ZOTAC getirtiyorlar.Eskiden Leadtek alırdık ne güzel o da yok...kolay kolay EVGA,XFX,gibi nvidianın şahları niye zor bulunuyor sizce??Ben ne kadar zotac kart kullandıysam hep sıkıntı yaşadım gtx295 var şimdi ne yazıkki o da zotac cünkü bizi zotac a mecbur ediyorlar

Dilimden anlayan biri çıktı sonunda

Bende çok farklı markaların ekran kartlarını kullandım tecrübelere dayanarak yazdım.. (leadtek,Gigabyte,Msi,Asus (en gıcık olduum ekran kartımdı), Sapphire, Powercolor) Zotac kendim değil ama kuzenime aldık.. Bir takım sorunlar yaşadı o yüzden ısınamadım o kartada..

DX11 yaz sonuna gelir sanırım.. Bekleyip beklememek senin elinde.. kafan çok karışmasın Dx10.1 destekli bir kart alacağın için GTX275 den fazlasına para vermemeni öneririm gayet iyi bir kart.. Bakarsın DX11 ler çıkınca başka model hoşuna gider.. o zaman alım satımda çok zarar etmemiş olursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matttrak -- 24 Haziran 2009; 10:33:26 >

• aslında 15-20 dk dx11 - x2,x4 gibi konulara gözattım..ekim ayından önce verilen bir tarih yoktu..artı olarak bu tür şeylerde ilk çıkan serilere direkt atlamamak gerektiğini belirtmişler birçok yorumcu..yazılım konusunda işlemci konusunda yetersizliklerden bahsetmişler..min fps de yararlı olacağını ancak max fps de darboğaza gireceğini bu nedenle o kadar para yatırmanın mantıksızlığını vurgulamışlar..PSU değişimi, ram takviyesi, işlemci yetersizliği dünya kadar masrafa neden olur bu durumda..bir de dx9 dan dx10 a geçerken de yüksek beklentiler olmuş..yapılan reklamların asılsızlığından dert yanmış birçok kişi..sabah sabah başıma ağrılar girdi yine
  • oyunlarda uyumluluk ve performans açısından xp sp3 32 bit ya da vista ultimate sp1 32 bit işletim sistemlerinden hangisini kullanmamı önerirsiniz ?
  • quote:

quote:

Zotac Nvidianın Mercedesi demek Evga, XFX, Leadtek gibi Nvidia kartlarına yıllarını vermiş markalara haksızlık olur..

Olmaz, onlara bir sıfat takmadık sonuçta... XFX, evga gibi markalarada Ferrari diyebiliriz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.