Şimdi Ara

Power - Anakart bağlantı kablosu erimesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
68
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Soket sağlam arkadaşlar. Sadece sarı kablolar lehim yerinden çıkmış. Bantla bağlıyorum bi süre dayanıyor ama ısındıkça bant gevşiyor ve geri çıkıyor. Bu kabloyu elektrikçiler, bilgisayarcılar yapar mı yoksa yeni power mi almak gerek. (Cooler master thunder 600w ->power sup markası)

    Görüntüler :https://hizliresim.org/r/8ZswY
    https://hizliresim.org/r/8ZrJu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anemoia -- 12 Aralık 2017; 17:51:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yapılır yeni power almaya gerek yok.Kolayca yapılabilecek bir arıza.Sanırım soket yerine tam oturmamış ve zamanla bu hale gelmiş.Ancak birdahaki sefere dikkat edin bu durum hem yangın çıkarabilir hem de donanımlarınızın bozulmasına sebep olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soket tam oturmamış ya da aşırı güç gelmiş sokete o yüzden erimiş soket. Yapabileceğin tek şey lehim atmayı falan biliyorsan aç psu yu lehim at aynı yere sağlam bir soket ile olsun bitsin. Yok bilmiyorsan ben yaparım yeaaağ düşüncesiyle olacak iş değil. Elinde kalma ihtimali yüksek. Bantların erimesinin nedeni de 600 wat az değil bir süre sonra ısınıp eriyor temiz bir tamir gerekiyor götür bilgisayarcıya yapsın 30 liraya en kötü. Yok mok derse uğraşma başka yere git o daha fazla hasar verir cihaza elinde kalır.
  • Yaptırdım arkadaşlar ertesi gün, 20 tl aldı. normalde 4x2 pin vardı sokette arkadaş direk 1 4'lüyü iptal edip tek kablodan vermiş lehim vs ayarlamış. Teste soktum bilgisayarı bi sıkıntı olmadı sanırım olmuş. Teşekkürler önerileriniz için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.