Şimdi Ara

Potansiyometreye Kondansatör Bağlanmasının Mantığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yalniz niye 50 k belki 10 k cok turlu potans bulursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden? Benim amacım kondansatörün böyle bağlanmasının amacını öğrenmekti. Şemayı da ona göre çizdim.

• cizdigin semada sadece kondans bir cikisa bir de kenar bacagq bagli gibi gozukuyor. insan yanilir bpyle. bir de bosa giden bir bacak cizmeli idin.
    neyse
    sorundaki amaci cozdum galiba. sen direksiyponu daha az cevreyim ama pc cok cevirmisim gibi algilasin istiyrsun galiba.
    o zaman cok turlu degil de normal bir potans alabilirsin olmaz mi.

• 10 klık olursa çok turlu pot 10 tur döndüğü için 10 turluk direksiyon olur o da tır direksiyonu gibi bir şey. 50klık kullanırsam 5 de 1 döndüğünde 10 k ya ulaşır yani 2 turuk olur.Gerçekte de 3 tur gibi bişey en yakın değer 50 k da oluyor.

• Yok tam tersi direksiyon seti 270 derece dönüyor. Gerçekci olması için ise 900 dereceyw en yakın dönüş istiyorum.

• himm ne ise. bence belirtilen deger ne ise o degerde kullan, ama artik hangi tur istiyorsan o tip pot al. farkli deger sprun cikattirabilir.
    piyasada cok turlusu da var tik da doneni de.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • zombi7406 Z kullanıcısına yanıt
    10 klık alırsam dediğim gibi 10 tur döner. 50 klık alırsam zaten 720 derecesini kullanıcam yani 10 kya kadar çıkacak en fazla. Yani sadece daha hassas hale gelcek. 10 klık kullanmam için 720 ya da 900 tarzı bi dönüş yapan pot lazım. Bildiğim kadarıyla öyle bir pot yok.

• bende 10k standart pot var tek tur:-)

• Zaten üstündeki de öyle. Benim istediğim daha çok tur dönmesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: multicaglar

Zaten üstündeki de öyle. Benim istediğim daha çok tur dönmesi.

e ben cok turlusu da var diyince yok diyorsun cozemedim simdi.
    sen 50 k cok turlu alinca onu 10k kadar cevirince bu sefer tek tur 10k gibi olacak ne yalmak istedigini cozemedum

Hayır çok turlu 10 tur dönüyor 10k yerine 50k koyarsam 2 tur dönecek 1 değil.

• quote:

Hayır çok turlu 10 tur dönüyor 10k yerine 50k koyarsam 2 tur dönecek 1 değil.

haa simdi basti:-) :-)
    ama cins bir devre ise yuksek direnc sorun cikarabilir. misal ben 5 k trimpot gereken a class amfiye 10 k taktim bir turlu istedigim voltaji tutmadi namissiz.

Ama ben 10 kdan yukarı çıkmicam sorun olmaz bence. Yoksa olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multicaglar -- 8 Mart 2015; 18:50:40 >
  • quote:

Ama ben 10 kdan yukarı çıkmicam sorun olmaz bence. Yoksa olur mu?

dedigim gibi ben istedigim ayari cekip biaslamayi halledemedim. 5 k istemis adam. 4.7 olmadi 10 olmadi. illa 5 k istedi. boyle bir sorun olabilir. piyasada 2-3 turlu potans da olmasi lazim sen istedigin dereceyi soyle toptanciya bulur mutlaka.

• İnternetten araştırdım bulamadım. Ama 10 knın üstüne çıkmadığı sürece teorik olarak sorun çıkmaması gerekiyor. Siz 5k takınca çalıştı mı

• 1 k ble taksam calisirdi ama class a sinifina sokamadiktan sonra.

• Yani demek istediğim 5k taktığınızda sorunsuz çalıştı mı?

• ben tek seyle ugrasmiyorum ki. bir makneyi yapiyorum olursa teslim ediyorum olmazsa birakiyorum canim ne zaman istersem bakiyorum. o da kaldi oyle:-)

Sorma amacım şu: Belki de devrede sıkıntı vardır. 5k yı takıp bakmadan 5k haricinde düzgün çalışmıyor demek saçma olur bence.

• devre sorunlu idi zaten.
    bir regulatorun ustune insa edilmis a class amfi.
    ben sorunlari duzelttikten sonra denedim. tam ayar veremedigim halde yine de cok guzel ses aldim. ki tiz ve bass inanilmazdi. 1 watt bir amfi idi. 4, ohm 5 watt hoparloru ziplatti yernden, ama sukuneti tam ayarlayamadim bir turlu.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.