Şimdi Ara

Pota'ya Zıplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
6.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim boyum 1.81 ve 17 yaşındayım. 3-4 Yıldır her fırsatımda Basketbol oynuyorum. Fakat bir sorum olacaktı.

Şimdi okuduğum okulda ki potanın boyu tam 3 Metre 5 santim. 2-3 haftadır zıplama çalışması yapıyorum. Fakat sağ bacağımın diz kağının olduğu bölgede bir ağrı oluşutuğundan dolayı 4 gündür zıplama yapamıyorum. Fakat okuldaki potayı oldukça rahat bir şekilde değiyorum. Herkesin hayalinde olduğu gibi Smaç atmak istiyorum. Zaten pisde gaza geldim Yani zıplıyorum, potanın demir kısmını tutuyorum fakat smaç için yeterli olmuyor. Sizden bunun için bir ricada bulunacaktım.

Daha iyi zıplamak için bacak kaslarını nasıl güçlendirebilirim? Bizim evin salonunun taban ile tavan arası tam 2 Metre 92 Santim. Rahatlıkla değiyorum zaten. Fakat ben daha da yükseğe zıplamak istiyorum. Allah'a çok şükür o kadar zıplayabiliyorum. Sizden ricam, bacak kaslarını nasıl kuvvetlendirebilirim ?

Teşekkürler.

• air alert 3-4, bunlardan birini edin ve uygula. 20-40 cm arası extra zıplama garantisi veriyor. gerçekleşmez ise paranı geri iade ediyor. kolay gelsin.
  • Forumda mevcuttur.
  • boyum 1.80 yaşım 18 air alert yaptım, zor ve sıkıcı oldu ama adam gibi yaptım o antremanı pek bir işe yaramadı :D, ben şuana kadar yaptığım uygulamalarda en çok yararı değemediğim bir yüksekliğe değmeye çalışmakta gördüm. Smaç basamadığım bir potada sürekli denemeler yaparak basmayı başardım. Sana tavsiyem air aletle falan uğraşma, zar zor değdiğin o potada çalış, tutmaya çalış, olduğun yerden değmeye çalış, bu çalışmalarda sabırlı ol aynı zıplamayı 2-3 saat boyunca yap çok yararı olcakatır.

birde bişey soracağım, hangi elle topu tutuyosun, sağ elle tutanlar yani sağlak olanlar sol bacakla zıplaması daha iyi, sen sağ bacağım acıyo yazmışsın, solakmısın onu merak ettim.
  • ciddi anlamda sıçramak istiyosan plyometric çalışmalarla birlikte düzenli şekilde ağırlık çalışman lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: a1a1a1fs

boyum 1.80 yaşım 18 air alert yaptım, zor ve sıkıcı oldu ama adam gibi yaptım o antremanı pek bir işe yaramadı :D, ben şuana kadar yaptığım uygulamalarda en çok yararı değemediğim bir yüksekliğe değmeye çalışmakta gördüm. Smaç basamadığım bir potada sürekli denemeler yaparak basmayı başardım. Sana tavsiyem air aletle falan uğraşma, zar zor değdiğin o potada çalış, tutmaya çalış, olduğun yerden değmeye çalış, bu çalışmalarda sabırlı ol aynı zıplamayı 2-3 saat boyunca yap çok yararı olcakatır.

birde bişey soracağım, hangi elle topu tutuyosun, sağ elle tutanlar yani sağlak olanlar sol bacakla zıplaması daha iyi, sen sağ bacağım acıyo yazmışsın, solakmısın onu merak ettim.

Sağ elle topu tutuyorum. Sol ayakla fazla zıplayamıyorum ama sağ ile çok yükseğe zıplıyorum.

• ilginç birebir aynıyız 17 de bende 1.81'dim.
    @a1a1a1fs'ın söylediği çok doğru bende hep böyle smaç basardım air alertin de baya baya faydası var yabana atmamak lazım ancak ben yüksek potalara defalarca deymeyi deneyerek basardım. sürekli panyanın daha üst noktasını hedefle. senin yaşındayken bende o boydaydım 3.05'e basabiliyordum 18de çift el basardım (gerçi geçenlerde tek el bastım mutluluktan ağlayacaktım) önemli olan ara vermemen zıplama hemen azalmaya başlar
    zıplaya zıplaya basarsın ondan şüphem yok ama sana tavsiye potaya asılmayı fazla deneme elin kayarsa bileklerin kırılır
    zıplama stilini bilmiyorum ancak elinde top dümdüz potaya gitme çok fena sırt üstü düşersin,
    smaç basacak seviyeye gelsen bile büyük ihtimal topu tutamayıp pota saçma saçma savuracaksın onun yerine 3cm daha bekle bileğine topu hapsedim smaç basacağında anca elini yere paralel hale getirerek klasik ancak göze hoş gelen smaç basarsın topu kavrıcam diye kasma
    çok smaç basmayı deme şutun bozulur
    merdiven varsa merdiven çık sürekli
    yaş 21, boy 1.93, beden ölü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AYSST -- 23 Nisan 2010; 4:37:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 18 yaşındayım.1.87 boy var.5 yıldır basketbol oynadım klüpte.Yazın atletizm idmanlarında 3 ay boyunca air alert çalıştık.Antrenmanların sonunda 3.05 'e bileğimi biraz daha geçicek şekilde zıplayabiliyordum.Ama ne var ki ufacık ellerim yüzünden topu kavrayamadığım için vurmakta zorlanıyodum.Gerçekten etkisi oluyor düzenli yapınca.
  • Sabit zıplamayı çok yap,air alert içeriğini bilmiyorum bizim zamanımızda yoktu böyle şeyler tabi,90 lı yıllarda troy da oynarken bize hep bileklerimize ağırlık bağlayıp tam saha koşup çembere değip gelmemizi söylerdi koç. Bir de kendinden uzun ( tercihen 1.90 sana göre ) biriyle teke tek maç yap,onun da faydası olur yeterince. Ben 1.78 ken smaç basmaya başlamıştım bu şekilde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lanore

Sabit zıplamayı çok yap,air alert içeriğini bilmiyorum bizim zamanımızda yoktu böyle şeyler tabi,90 lı yıllarda troy da oynarken bize hep bileklerimize ağırlık bağlayıp tam saha koşup çembere değip gelmemizi söylerdi koç. Bir de kendinden uzun ( tercihen 1.90 sana göre ) biriyle teke tek maç yap,onun da faydası olur yeterince. Ben 1.78 ken smaç basmaya başlamıştım bu şekilde...

kac yaşındaydın ilk smac bastıgında?
  • 16 yaşında dostum,lise sondaydım o zamanlar.
  • quote:

16 yaşında dostum,lise sondaydım o zamanlar.

vaybe ben 16 yasında cembere degemiyorum 50 cm zıplıyorum hesapladım, 45 daha lazım. kollarla birlikte 2.11yım
  • Arkadaşlar 13 yaşındayım yaklaşık 55 - 60 arası kilom var.Boyum 1.68 1.70 arası tam emin değilim zıplamam ise 58 cm kadar.2 Senedir basket oynuyorum.Sizce iyimi zıplıyorum.12 Haziran 97 doğumluyum..Okulumuzdaki potanın panyasına değiyorum zincirlere iki elimle tutunuyorum ama smaç basamıyorum.Kapalı spor salonundaki potalara ise fileyi 5-6 cm kadar geçiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06sefa1910 -- 12 Mayıs 2010; 18:12:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06sefa1910

Arkadaşlar 13 yaşındayım yaklaşık 55 - 60 arası kilom var.Boyum 1.68 1.70 arası tam emin değilim zıplamam ise 58 cm kadar.2 Senedir basket oynuyorum.Sizce iyimi zıplıyorum.
    12 Haziran 97 doğumluyum..

Ayak parmak ucuna kalkıp kullandığın elinide olabildiğince yukarı kaldırarak ölç bakalım ne kadar çıkacak. Daha sonra bunu potanın boyundan çıkar (3.05) kalan miktar senin çembere dokunabilmek için zıplaman gereken yüksekliktir. Bunu 15-20cm kadar geçersen çok rahat smaç basarsın.
  • 211 cm kadar ölçtüm.Benim baya bir mesafe kat etmem lazım galiba =)
  • Okuldaki potaya az kalıyor ama 3.05 yüksekliğindeki potaya 34 cm kadar bi uzaklık var 1 veya 1.5 seneye kadar heralde :D:D

Taşı delen suyun kuvveti değil , damlaların sürekliliğidir. Sözüne dayanarak çalışırsam kısa zamanda basarım inşallah =)
  • Azmedersen yapabilirsin ama bacak kasların çok iyi olmalı özellikle. Karın kasların da tabi, ben 90cm kadar zıplardım basketbol oynarken mesela. Şimdi 60 ı zor geçiyoruz yaşlandık.
  • quote:

Azmedersen yapabilirsin ama bacak kasların çok iyi olmalı özellikle. Karın kasların da tabi, ben 90cm kadar zıplardım basketbol oynarken mesela. Şimdi 60 ı zor geçiyoruz yaşlandık.

vay 90 cm he iyiymis
  • merhaba arkadaşlar ben 16 yaşındayım 1.95cm boyum var 70 kiloyum . 75cm zıplıyorum ancak sebebini ogrenemedım bi olay var. ben standart 7 numara topları tutamıyorum. bunun için ne yapmam gerekiyor ? bu top tutamama yuzunden potayı 10 cm kadar elim geçtiği halde vuramıyorum.voleybol veya futbol topları ile cok rahatlıkla vurabılıryrm :S
  • El küçükse ona bir care yok. Benimde el büyük zıplama yetersiz. Ama mesala al size 7 topu böyle tutmaya çalış tutabilirsen düşürene kadar tut böyle parmakların uzuyor gibi bir his oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackson Teller -- 1 Nisan 2011; 23:11:13 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.