Şimdi Ara

Pos cihazına internet

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
66.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şöyle bir sorum olacaktı. Eskiden dükkanda internet vardı ve pos cihazım direk modeme bağlıydı. şimdi dükkandaki interneti iptal ettirdim ve bir yerden ortak kablosuz internet kullanıyorum. bilgisayarımdaki interneti lan kablosu aracılığı ile pos cihazındada kullanabilirmiyim. kullanabilrisem nasıl ayarlamam gerekiyor. teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

POS Cihazı ve İnternet Bağlantısı

POS (Satış Noktası) cihazları, işletmelerin ödeme işlemlerini kolaylaştıran önemli araçlardır. Bu cihazların sorunsuz çalışması için internet bağlantısına ihtiyaç vardır.

POS cihazını internete bağlamak için birkaç farklı yöntem vardır:

• Wi-Fi: Çoğu POS cihazı, Wi-Fi üzerinden internete bağlanabilir. Bu yöntem en yaygın kullanılanıdır ve genellikle en kolay kuruluma sahiptir.
    • Ethernet: POS cihazını yönlendiriciye veya modeme bir Ethernet kablosuyla doğrudan bağlayabilirsin. Bu yöntem genellikle Wi-Fi'den daha güvenilirdir.

Bazı durumlarda POS cihazını internete bağlamak mümkün olmayabilir. Bu durumda "POS cihazında telefon hattı yok ne demek?" hatasıyla karşılaşabilirsin. Bunun nedeni, bazı POS cihazlarının yalnızca dial-up bağlantılarıyla çalışmasıdır.

POS cihazını internete başarıyla bağladıktan sonra, cihazın doğru şekilde yapılandırıldığından emin olmalısın. Ayarları doğru yapılmazsa, "POS cihazına internet gelmiyor" hatasıyla karşılaşabilirsin.

Eğer POS cihazın internete bağlanmıyorsa, aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• İnternet bağlantısını kontrol et.
    • POS cihazının ayarlarını kontrol et.
    • Cihazın yazılımını güncelle.

POS cihazları için internet bağlantısı çok önemlidir. İnternete bağlı bir POS cihazı, aşağıdakiler gibi avantajlar sağlar:

• Kredi ve banka kartı işlemlerinin kabul edilmesi
    • Stok yönetimi ve satış takibi
    • Müşteri sadakat programlarına katılım
    • Uzaktan cihaza erişim ve yönetim

Bu nedenle, işletmen için bir POS cihazı seçerken, internet bağlantısı özelliklerini dikkate almak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Pos cihazları internet üzerinden değil, telefon hattı üzerinden bağlanırlar. Sizin cihazınızın çalışabilmesi için Sabit hattınızın olması yanında, telefon numaranızın bankaya bildirilmiş olması gerekioyr. Yoksa sabit hattınız dahi olsa pos cihazınız Çalışmaz.

quote:

Orjinalden alıntı: ahmetdemirci

Arkadaşlar şöyle bir sorum olacaktı. Eskiden dükkanda internet vardı ve pos cihazım direk modeme bağlıydı. şimdi dükkandaki interneti iptal ettirdim ve bir yerden ortak kablosuz internet kullanıyorum. bilgisayarımdaki interneti lan kablosu aracılığı ile pos cihazındada kullanabilirmiyim. kullanabilrisem nasıl ayarlamam gerekiyor. teşekkürler
  • adsl hattı üzerinden çalışan pos cihazları mevcut,

kendi bilgisayarındaki interneti, diğer bilgisayarlar ile paylaşabiliyorsun, ancak pos cihazı ile hiç denemedim..

quote:

Orjinalden alıntı: weberclas

Pos cihazları internet üzerinden değil, telefon hattı üzerinden bağlanırlar. Sizin cihazınızın çalışabilmesi için Sabit hattınızın olması yanında, telefon numaranızın bankaya bildirilmiş olması gerekioyr. Yoksa sabit hattınız dahi olsa pos cihazınız Çalışmaz.

quote:

Arkadaşlar şöyle bir sorum olacaktı. Eskiden dükkanda internet vardı ve pos cihazım direk modeme bağlıydı. şimdi dükkandaki interneti iptal ettirdim ve bir yerden ortak kablosuz internet kullanıyorum. bilgisayarımdaki interneti lan kablosu aracılığı ile pos cihazındada kullanabilirmiyim. kullanabilrisem nasıl ayarlamam gerekiyor. teşekkürler

• Hangi banka veriyormuş ağ üzerinden çalışan pos cihazını? ben boş yere telefon hattı kullanmayayım boş yere tel faturası veriyoruz :(

quote:

Orjinalden alıntı: *jabba*

adsl hattı üzerinden çalışan pos cihazları mevcut,

kendi bilgisayarındaki interneti, diğer bilgisayarlar ile paylaşabiliyorsun, ancak pos cihazı ile hiç denemedim..

quote:

Orjinalden alıntı: weberclas

Pos cihazları internet üzerinden değil, telefon hattı üzerinden bağlanırlar. Sizin cihazınızın çalışabilmesi için Sabit hattınızın olması yanında, telefon numaranızın bankaya bildirilmiş olması gerekioyr. Yoksa sabit hattınız dahi olsa pos cihazınız Çalışmaz.

quote:

• benim pos cihazı akbankınki idi arkadaşlar. dükkanda internet varken direk modeme lan kablosu ile bağlıydı. merkezlerini aramıştım onlrda gelip yapmışlardı. şimdi dükkandaki interneti iptal ettirdim. evden kablosuzdan çekiyor bende laptoptaki interneti pos cihazına paylaştırmak istedim. bunun için ICS diye bi olay var. bir bilgisayardan diğer bilgisayarlara internet paylaştırma olayı. buda bağlantılardaki her bir bağlantıda paylaşım diye bi yer var ordan yapılıyor. ama ben beceremedim henüz. kurcalayıp duruyorum bakalım.
    weberclass arkadaş kesinlikle pos cihazlarını modeme bağlattır. bunun için bankanın pos merkezini ararsan gelip yapıyorlar. hoem pos çok hızlı çekiyor. hemde tel parasından tasarruf ediyorsun. saygılar
  • laptopunuzda yerel ağ ve kablosuz yerel ağ bağlantı özellikleri olduğunu varsayarsak.

1.ağ bağlantılarımdan bu 2 ağ bağdaştırıcısını birlikte seçip özelliklerden bağlantıları köprüleyin

2.Yeni oluşan köprü bağlantısının ayarlarından ip, ağ geçidi ve dns ayarlarını kontrol edin tam aldığına dair(laptoptan internete girmeyide deneyin)

3. pos cihazını önceden veya şimdi yeni laptopa bağlayın

4.pos cihazınız laptopunuz üzerinden modemle irtibata geçip ip alacaktır.ip aldıysa hazırdır demektir.

ben bu söylediklerimi pc ler arası hem kabloludan kabloluya hem kabloludan kablosuza kablosuzdan kabloluya olacak şekilde türlü türlü denedim ve kullandım.sizdede başarılı şekilde olması lazım tabi bu pos cihazının kendine göre bir durumu yoksa.
  • hocam 2.şıkkı biraz açarmısnız. bağlantıyı dediğiniz şekilde paylaştırdım ama pos hala bağlanmıyor internete
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • köprülenmiş bağlantı simgesinin özelliklerine girip modeminizden herzamanki aldığınız ip ye benzer bir ip tanımlayın mesela 10.0.0.50 , 192.168.1.40 gibi
    ağ geçidini ve dns değerlerinide vermeyi unutmayın.

laptoptan internete bağlanmayı denedinizmi çalışıyormu?
  • laptop internete bağlanıyor ama pos cihazı bağlanmıyor.
  • pos cihazının bağlanması için bağlantıyı dial-up yerine ethernet yapmalısınız tabi bu admin menüsünden oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: weberclas

quote:

Eksik bilgi.
    Pos cihazları LAn üzerindende çalışabilir sadece Dial-up olanlar epey bir demode oldular. Özellikle Lan ve W-Lan destekli internet üzerinden çalışan poslar artık tercih ediliyor. Hem işlem süresi çok kısa hemde kullanıcıya ekstra telefon maliyeti yüklemiyorlar.

ahmetdemirci
    sizin sorunuza gelince pos cihazınızın network ayarlarına girip ip adresinizi manuel olarak modemden sonraki *.*.*.1 - *.*.*.255 arasında local ağda olmayan bir adresi tanımlayınız. Ağ geçidi olarak ve dns olarak mutlaka modemininiz ipsini veriniz. eğer dns olarak 8.8.8.8 ya da 8.8.4.4 şeklinde fakrlı bir ns girerseniz trdeki yönelndirmeler bankalar için geçerli olmayacaktır. O yüzden ağ gecidi ve ns aynı olsun. Eğer ki manuel yapamam derseniz cihazınız kapalı iken ;(ethernet girişiniz var ise rj-45) öncelikle ethernei takın ardından posunuzu acınız. Büyük olasılıkla DHCP server tarafından posunuza ip atanacak ve işlemlerinizi gerçekleştirebilieceksinizdir.

Saygılarımla
    Minik_esek

• quote:

Orijinalden alıntı: MiNiK_eSeK

quote:

Orijinalden alıntı: weberclas

quote:

Eksik bilgi.
    Pos cihazları LAn üzerindende çalışabilir sadece Dial-up olanlar epey bir demode oldular. Özellikle Lan ve W-Lan destekli internet üzerinden çalışan poslar artık tercih ediliyor. Hem işlem süresi çok kısa hemde kullanıcıya ekstra telefon maliyeti yüklemiyorlar.

ahmetdemirci
    sizin sorunuza gelince pos cihazınızın network ayarlarına girip ip adresinizi manuel olarak modemden sonraki *.*.*.1 - *.*.*.255 arasında local ağda olmayan bir adresi tanımlayınız. Ağ geçidi olarak ve dns olarak mutlaka modemininiz ipsini veriniz. eğer dns olarak 8.8.8.8 ya da 8.8.4.4 şeklinde fakrlı bir ns girerseniz trdeki yönelndirmeler bankalar için geçerli olmayacaktır. O yüzden ağ gecidi ve ns aynı olsun. Eğer ki manuel yapamam derseniz cihazınız kapalı iken ;(ethernet girişiniz var ise rj-45) öncelikle ethernei takın ardından posunuzu acınız. Büyük olasılıkla DHCP server tarafından posunuza ip atanacak ve işlemlerinizi gerçekleştirebilieceksinizdir.

Saygılarımla
    Minik_esek

çok teşekkürler. Bu konuyu açalı hayli bir zaman oldu. Sorunu bir wireless repaater alarak çözmüştüm. Sygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tarihine dikkat etmemişim güzel bir HORT olmuş o zaman :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiNiK_eSeK -- 5 Kasım 2012; 9:56:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MiNiK_eSeK

Tarihine dikkat tetmemişim güzel bir HORT olmuş o zaman :D

:)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • :)
  • benim de bu hususta bir sorum olacaktı. bir ceza yargılamasında delil olarak kullanılmak üzere geçmiş yıllara ait belli bir pos cihazının hangi sabit hat numarasına bağlı olduğu ve bu hattın yasal sahibinin kim olduğu nasıl bulunur. bu konuda yardım ve cevaplarınızı aciliyetle bekliyorum. şimdiden teşekkürler...
  • yeni sabit pos makinası bağlattım telefon hattı üzerinden. 1 çekimde telekom kaç kuruş alıyor arkadaşlar bilen var mı ?
    ben 200 dakikalık paket aldım , 200 kere mi çekim yapabilirim yoksa daha fazla mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xrepla

yeni sabit pos makinası bağlattım telefon hattı üzerinden. 1 çekimde telekom kaç kuruş alıyor arkadaşlar bilen var mı ?
    ben 200 dakikalık paket aldım , 200 kere mi çekim yapabilirim yoksa daha fazla mı ?

Her çekimde 1 kontör düşer.Oda en son 70 krş bedeldi.yani bi kere karşı taraf telefonu açıp kapamış gibi düşün dk lık düşünme hesapların karışabilir.banka numaralarının bazıları o dk lık süre içerisine girmiyor.telekomla irtibata geçip bunu sormanı tavsiye ederim.
  • Hadi ya 70 kurus verdikten sonra hicbir anlami yok. 200 dakikalik pakete saymalari lazim . Ilk faturada belli olur.

• Telekom yetkililerini aradim 200 lik tarifede 200 kere cekersin dediler 1 dakikadan uzun surmezse. Cekim 10-20 saniyede sursede 1 dakikaya tamamliyorlarmis.gunde 7 cekim yaparki bu bile yetmeyebilir. 200 dakikayi asarsanda dakikada 0, 16 kurusmus . ilk fatura gelince belli olur

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.